Bodrum Gündem

Bodrum’daki Aşure Töreninde Madenciler Unutulmadı…

10.11.2014
0
A+
A-

Ordering Cialis online  SLIDE

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen aşure etkinliğinde Soma ve Ermenek’te göçük altında kalan madenciler unutulmayarak saygı duruşunda bulunuldu.

Accutane cost Heart Disease Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 10/11/2014
Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Aşure Etkinliğinde Soma ve Ermenek’te göçük altında kalarak yaşamlarını yitiren madenciler anısına bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu.

Bodrum Belediyesi Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen aşure etkinliğine aralarında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk,BodrumİlçeJandarma Komutanı Yarbay HakanDemirörs, Bodrum belediyesi meclis üyeleri, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’nun yanı sıra yaklaşık beş bin Bodrumlu katıldı.

Aşure etkinliği Soma ve Ermenek’te göçük altında kalarak yaşamlarını yitiren madenciler anısına bir dakikalık saygı duşunda bulunulmasının ardından Bodrum’daki Alevilerin dedesi Mustafa Eyidoğan’ın aşure kazanı başında Belediye başkanları Osman Gürün, Mehmet Kocadon ve Dernek Başkanı Cem Yalçın’la birlikte dua okuması ile başladı. Alevi geleneğine uyularak Aşurenin dualanmasının ardından dede Mustafa Eyidoğan ve beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttılar.
“Derneğimiz Bodrum’daki Tüm Alevileri Kucaklamaktadır”…
Aşure etkinliği öncesinde bir konuşma yapan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, “Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği olarak yaptığımız aşureyi tüm canlarla, Bodrum halkıyla ve Muğla’nın çeşitli yerlerinden gelen dostlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz etkinliklere katılımın giderek artması bizleri son derece mutlu etmektedir. Aleviler olarak 72 milleti bir nazarda görmekteyiz. Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Bodrum’da yaşayan tüm Aleviler ve Bodrum halkını kucaklamaktadır. Bugün yaşadığımız tablo da bunun bir göstergesidir. Bodrum Alevileri olarak Bodrum’daki Cem Evi probleminin de biran önce çözülmesini arzu ediyoruz. Bu yıl 4’üncüsü düzenlediğimiz aşure etkinliğine emek ve katkı sunan tüm canlara ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a şükran ve sevgilerimizi sunuyoruz” dedi.
Etkinlik, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri tarafından sergilenen semah gösterisi, Koronun seslendirdiği şarkı ve şiirler ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.