Bodrum Gündem

Bu Okulda Her Yer Atatürk

10.11.2014
0
A+
A-

purchase Clonidine Purchase Retin-A SLIDE cost of Strattera

Bodrum’da Vedat Türkmen Ortaokulu öğretmen ve kız öğrencilerinin hazırladığı “Yer Gök Atatürk Sergisi” büyük ilgi gördü. Atatürk’ü fotoğraflar, kitaplar ve hazırladıkları “Atatürk’ün kızlarından” isimli gazete ile anlatan kız öğrencilerin bir ayda hazırladığı sergi 10 Kasım’da açılıp bir hafta ziyarete açık kalacak.

Bodrum Gündem Haber 10/11/2014

Bodrum’da 850 öğrenci 56 öğretmenin bulunduğu Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerinin bir ay uğraşarak hazırladığı Yer Gök Atatürk Sergisi büyük ilgi gördü. Okul müdürü Derya Güven , Türkçe , Sosyal bilgiler ve Resim öğretmenleri öncülüğünde geceli gündüzlü yapılan çalışmalarla hazırlanan sergide yer alan 400’ün üzerinde Atatürk fotoğrafı, Atatürk’ün yaşamını ve devrimlerini anlatan 60 kitap, Atatürklü saat, tişört, bardak, tablo ve çerçeveler büyük beğeni kazandı. Cumhuriyet ve Atatürk Köşesi düzenlendi. Mumlar yakıldı. Cumhurbaşkanlığı forsu ve makamının tanıtıldığı yazılar hazırlandı.

Atatürk Portresi Hayran Bıraktı…

Öğrencilerden İlayda Kodal’ın ablası Ebru Topbaş tarafından yapılan ve destek vermek için sergiye gönderilen yağlı boya ile yaptığı dev Atatürk portresi resmi sergide büyük beğeni kazandı. Okulun kızları “Atatürk’ün Kızları” isimli gazete çıkartarak Atatürk ile ilgili yayınlanmış gazete , dergi ve röportajlara yer verdi. 17 Kasım tarihine kadar acık kalacak serginin bu yıl 3. Kez ,daha da geliştirerek düzenlediklerini belirten okul müdürü Güven okulun bahçe kapısından girişten itibaren tüm koridorları, katları, merdivenleri, okulun akla gelebilecek her noktasını Atatürk ile ilgili fotoğraf dökmen belge ve öğrencilerin yaptığı eserlerle donattıklarını belirterek “Bizlere bugünleri bağışlayan ve emanet eden Ulu Önder’imizi asla unutmamız veya unutturmamız mümkün değil. Çocuklarımızın yaklaşık bir ay süren Atatürk sergisi çalışmasında ne kadar istekli ve kararlı olduklarını gördük, işte bunlar Atatürk7ün çocukları dedik. Umarım bu sergi her okula her eğitim yuvasına örnek olacak bir sergi olur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.