Bodrum Gündem

Galip Dede Yolsuzluklara Dikkat Çekti…

10.11.2014
0
A+
A-

buy plavix SLIDE

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan ve yaptığı etkinliklerle tanınan aktivist Galip Baran (82) yürüyüş eylemine başladı. Baran, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2012 yılında hazırladığı yolsuzluk raporunda Türkiye’nin 54. olduğunu ve bir yıl içinde üst sıralara çıkacağını iddia etti. Bu iddiasına da yürüyüş yaparak dikkat çekti.

purchase Disulfiram Bodrum Gündem Haber 10/11/2014 buy Cialis online

Bodrum’da “Trafik Dede” olarak tanınan aktivist Galip Baran, yolsuzluklara dikkat çekmek amacıyla Bodrum’dan Turgutreis’e yürüyüş eylemine başladı. Bodrum Belediye Meydanı’nda yürüyüşe başlayan ve Turgutreis Mahalle Muhtarlığı’na kadar yaklaşık 20 km’lik yolda Baran, yolsuzluğa dikkat çekti. Elinde feneriyle, baston yardımıyla yürüyen 82 yaşındaki Baran, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2012 yılında hazırladığı yolsuzluk raporunda Türkiye’nin 54. Sırada olduğunu hatırlatarak, bir yıl içinde 1. Sırada olan Danimarka’nın da önüne geçebileceğini iddia etti. Bu iddiasını da topluma anlatmak, yolsuzlukla mücadele etmek için yürüdüğünü belirtti.

Önünde “Yurdu ve milleti özden çok sevme ilkesi”, arkasında “Yetmiş milyonluk aile Türkiye projesi” yazılı yelek giyen Baran, “Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2012 yılında hazırladığı ve Danimarka’nın en az yolsuzlukla birinci sırada yer aldığı yolsuzluk raporunda Türkiye 54. Sırada yer alıyor. Türkiye en geç bir yıl içerisinde Danimarka’nın üzerine çıkabiliriz. Bu iddiamın gereği olarak, iddiamı topluma anlatmak için yürüyorum. Yolsuzlukla mücadele ediyorum. Yayalarla ilgili kırmızı ışık kuralını ihlal ederseniz yolsuzluk yapıyorsunuz. Bir görevi, bir yetkiyi kötüye kullanmaktır ya da yasaya, yönteme, kurula aykırı hareket etmektir. İnsanlar bunun bilincine varırlarsa yasalara uygun yaşarlar” dedi.

Yorumlar

  1. Necdet Çelikhan dedi ki:

    Bu adamın “vatandaş”olma azmini görüp kıskanıyor ve utanıyorum !
    Eylemlerine şöyle bir gülüp geçen zavallılara da fıtık oluyorum,zira onlar tüm yanlışlara da aslında ortaklık ediyorlar,herkesin olanı gasp eden,çalıp çırpan hırsız ve uğursuzlar ile aynı kabın kulanıcıları.
    “vatandaş”lar ile dolu bir toplum olmamız salt uzak ve erişilmez bir rüya gibi duruyor bu ülke de!