Bodrum Gündem

GELECEK KORKUSU…

buy metoclopramide Nexium online Naltrexone online celal_gursoy_bodrum_gundem

Bu yazı memleketin gidişi veya uzaydan gelen bir göktaşı ile ilgili değildir. Dikkatinizi çekmek istediğim olay tamamen ülkemizin insan mozaiğinin son günlerde gitmekte olduğu endişe verici yoldur.

Dış dünya ile ilişkilerimiz sertleşirken, içyapımız da kutuplaşmaya doğru hızla ilerliyor. Bunu siyaset, ekonomi, spor gibi toplumun bizzat rol aldığı aktivitelerde üzülerek izliyoruz. Sporcular ve seyirciler birbirine küfür ediyor, bizler de taraf tutma yarışına giriyoruz. Kimin daha önce küfür ettiğini bulmaya çalışıp bu günkü olayı kınamak yerine adeta küfür edeni haklı çıkarıyoruz.

Yıllardır pratik zekalı bir ülke olduğumuz yazılıp çizilirdi, son günlerde bu pratik zekanın kolaya kaçan eyyamcılık olduğunu düşünmeye başladım. Galiba bizler söylendiği gibi zeki değiliz. Uluslar arası bir araştırmada 113 ülke arasında zeka derecemizin 63. sırada çıkmasına pek şaşırmadım. Siz de isterseniz hangi ülkelerin zeka derecelerinin bizden üstün olduğunu inceleyebilirsiniz:

celal gürsoy resimhttp://www.photius.com/rankings/national_iq_scores_country_ranks.html

Gelecek hakkındaki korkum diğer ülkelerle aramızdaki bilim ve iletişim farkının giderek artmasından ileri geliyor. Örneğin hepinizin medyadan haberdar olduğunuz gibi insanoğlu geleceğin enerji kaynağını keşfetti. Önümüzdeki on yıl içinde birçok ülkenin parasal ve bilimsel katkı yaptığı ITER (Uluslar Arası Termonükleer Deneysel Reaktör) deneyleri sonuçlandı ve sıfır kirlilik üreterek, sıfır maliyetle bir galon deniz suyundan 300 galon petrole eşdeğer enerji üretebilecek olan füzyon enerjisi hayata geçmeye hazırlanıyor.

Buna biz ne yazık ki sevinemiyoruz. Çünkü bu teknolojiyi üretenler arasında biz yokuz. Yani kısa bir süre sonra dünyadaki enerji sistemi değiştiğinde biz gene bunu satın almaya çalışacağız. Peki soruyorum ne ile? Paramızın değeri sürekli düşerken neyimizi satıp da enerji alabiliriz? Kayısı, fındık, zeytin mi? Yeter mi?

Teknolojik olarak dünyayı değiştirecek gençler yetiştiren ülkeler arasında yer alabilmemiz için birkaç jenerasyon kadar geç kaldık.

Bizler üniversite hazırlık kurslarına devam edelim.

Test çözerek dünyayı kurtarmaya hazırlanan gençlerimize başarılar diliyor, onları bu yolda süründüren büyüklerimizin ellerinden öpüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.