Bodrum Gündem

BODRUM’UN KİMSESİZLERİNE KİM BAKIYOR?

gulen-yasli_bodrum_gundem

Uzun zamandır yazmıyordum. Bir süre daha da yazmayı düşünmüyordum. Lakin geçtiğimiz günlerde şahit olduğum bir durumu kısaca sizler ile paylaşmak istedim.

Bodrum genelde mali durumu iyi, varlıklı, kültür düzeyi yüksek insanların yaşadığı bir tatil beldesi olarak biliniyor. Hatta yaz aylarında çıkan magazin haberlerine baktığınızda Bodrum, binlerce lira hesap ödenen restaurantlar, 50 liraya yenilen lahmacunlar ve yine binlerce lira hesap ödenen eğlence mekanları ile anılıyor.

Peki Bodrum gerçekten böyle bir yer mi?

Elbette değil. Özellikle memur olarak atananlar için Bodrum bir sürgün yeri. Burada yaşam bir çok yere göre çok pahalı. Ev kiraları pahalı, ulaşım hizmetleri pahalı, lokantalar pahalı. Bodrum’da belli bir hayat standardı yakalamak oldukça zor.

Bodrum’da tahmin edemeyeceğiniz kadar yardıma muhtaç insan yaşıyor. Hiç aklınıza gelir mi Bodrum’da okuma-yazma bilmeyen yurttaşlarımızın olduğu, yada kimsesiz, yersiz yurtsuz insanların olabileceği.

Bir çoğumuzun farkına bile varmadığı evsiz ve kimsesiz insanlar Bodrum’da ne yaparlar acaba?

Geçtiğimiz günlerde öğrendim bende. Bodrum Belediyesi bu yeri yurdu olmayan kimsesiz ve bakıma muhtaç olan insanlara destek oluyor ve onlara yer sağlıyor. Elbette bu sosyal sorumluluk gereği yapılması gereken bir görev. Bu bir görev veya kanuni zorunluluk olabilir.

Ancak durum biraz farklı.

Bodrum Belediyesi (adı bizde saklı kalsın) bir otel ile anlaşmış. Küçük denilebilecek bir miktarda ödeme yaparak 20’ye yakın yardıma muhtaç yurttaşa barınma yeri ve yiyecek içecek sağlanıyor. Buraya kadar yine çok normal. Lakin bu yersiz yurtsuz ve bakıma muhtaç yurttaşların kaldıkları otelin sahibi bir başka. O pek alışık olunmayan bir hizmet veriyor. Onlara sadece barınacak bir yer ve yemek dışında da bir şeyler veriyor. Otelin sahibi sanki oradakilerin evladı. İhtiyar ve hasta olanların banyolarını bile kendisi yaptırıyor, yemeklerini eliyle yediriyor. Kadın olanlara ise eşi hizmet ediyor. Onlar ile sohbet ediyor, dertleşiyor, onların anlattıklarını can kulağı ile dinliyor.

Çok etkilendim doğrusu. Bu işi zevkle yapıyor belli. Bu insanlar olduğu sürece Bodrum’da yaşamanın ayrıcalığını daha çok hissediyor insan.

Bu güne kadar hep eleştirel yazılar yazıyordum. Arada güzel şeyleri de yazmak lazım, güzel işleri övmek lazım.

Bu nedenle Bodrum belediyesini kutluyorum.

Diyeceksiniz ki zaten yapmak zorundalar neden kutluyorsun? Olsun görevleri de olsa görevlerini çok iyi yapıyorlar, en azından o nedenle kutluyorum. O kimsesiz, yersiz yurtsuz bakıma muhtaç yurttaşlarımıza titizlikle bakım yapan kardeşimizi de kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. ismi lazım degil dedi ki:

    Bu tarz düşünceli, zarif davranışlar toplumumuzda unutuldu sanıyordum. İnsanlığın ölmediğini gösterdiğiniz için çoook teşekkür. Bu akşam öyle mutlu oldum ki!
    Aslında Belediyenin iyin niyetli insanlarla işbirliği yapması güzel de bir düşkünler yurdu kurması çok mu zor?

  2. ateş dedi ki:

    bu otelin adını öğrenebilir miyim benim de bir yere ihtiyacım var da

  3. Sedef dedi ki:

    Ben bu kisilere gonullu olarak yardimci olmak isterim

    Lutfen yazdigim mail adresine bilgi veriimisiniz…saygilar..

    1. Bodrum Belediyesi Sosyal işler Müdürü Mükerrem Uyara’a ilettim…

  4. Degerli Bodrum Gundem, benide bu kisilerle kontaga gecirmeniz mumkunku acaba, bende gonullu olarak calismak istiyorum dedi ki:

    Degerli Bodrum gundem, beni bu kisilerle gorusturmeniz mumkunmu acaba. Ben ogretmenim ve gonullu olarak ozellikle cocuklarla ilgilenebilecegim bir ortamda yardimci olmak isterim