Bodrum Gündem

HDP Bodrum İlçe Örgütü’nde Seçim Heyecanı…

25.11.2014
0
A+
A-

 hdp kongresi manşet

Halkların Demokratik Partisi Bodrum İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlendi. Yeni Yaşam sloganıyla düzenlenen kongre halaylar çekilerek başladı. Kongreye katılan PM Üyesi Sezai buy valacyclovir online Temelli, barış yolunun İmralı’dan, Abdullah Öcalan’dan geçtiğini vurguladı.

Bodrum Gündem Haber 25/11/2014

HDP Bodrum İlçe Örgütü “Yeni Yaşam” sloganıyla 1. Olağan Kongresi’ni Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’ndeki Mehmet Bayzıt Kültür Merkezi’nde düzenledi. Kongreye, HDP Parti Meclisi Üyeleri Ayşe Erdem, Mehmet Bayraktar ve Sezai Temelli, HDP Muğla İl Eş Başkanı Adalet Aydın, HDP Bodrum Eş Başkanı Remzi Çağan (mevcut eş başkan), Bodrum İlçe Başkanlığı eş Başkan Adayları Belgin Koç ve Ethem Aydınlık ve yönetim kurulu adayları ve parti delegeleri katıldı.

Kobani’den Vazgeçmeyeceğiz…

HDP Parti Meclisi Üyesi Sezai Temelli, Kobani’den sala vazgeçmeyeceklerini belirterek, “

Kobani direnişinin onuru ile hepimiz onurlandırdı. Bu direniş dünya tarihinde çok önemli bir direniştir. Tarihin akışını değiştirecek bir direniştir. O yüzden bütün hepsi birlik olarak bu direnişin sönmesi, bitmesi, Kobani’nin düşmesi için işbirliği yapmışlardır. Buna rağmen Kobani düşmedi, düşmeyecektir. Çok yakında Kobani için yenden sokaklara çıkacağız. Halaylarla çıkarak, Kobani’nin kurtuluşunu kutlayacağız” dedi.

Temelli, ‘6 Ekim günü sokağa çıkacaktık. HDP MYK’sının kararıyla demokratik haklarımızın kullanımına yönelik bir davetti. Sokağa çıktık, Kobani düşmedi. Düşmemesi için yine sokağa çıkarız. Sokağa çıktık, demokratik hakkımızı kullandık, bu hakkı kullanmamıza karşı bizi suçlu olarak göstermeye çalıştılar, her yerde bizi suçlayıcı demeç verdiler. Sözde kamu düzenini bozan bir parti olarak bizi lanse etmeye Tadalafil without prescription çalıştılar. Böyle bir şey yok. Demokratik hakların kullanımı sokakta olur. Yoksa medya patronlarını satın alarak, her gün televizyonlarda belli bir düzeye kendimizi anlatarak düzen sağlanmaz. Demokratik haklarını kullananların üzerine gaz bombası atarak, sokakta sözünü söylemeye çalışan halkı gazla boğarak, fişekle öldürerek, kafasına kurşun sıkarak katlederek, kamu düzeni sağlanmaz. Kamu düzeni bizim yaptığımız gibi, sesimizi duyulmasıyla, sesimizin birlikteliğiyle sağlanır. 1 Kasım’da da çıktık. Neden kamu düzeninin neden bozulmadığı sorusunun cevabını vermek, başbakanın vermek zorunda olduğu yanıttır. Bozulmadı, çünkü üzerimize saldırmadılar, vurmadılar, gaza boğmadılar. Bu nedenle kamu düzenini bozanda, kamu düzeni üzerinden siyaset yapanda kendileridir. Biz, Kobani direnişiyle aslında özerlik tartışmasını yenden gündeme getirdik. Esas korktukları Rojava’nın statüsüdür. Rojava’da halklar vardır. Rojava hep birlikte yaşamanın, beraberce bir yönetiminin nasıl olacağını bize gösterir.

Türküye Cumhuriyeti iktidarı için, dünya düzeni için tehdittir. Rojava’yı boğmaya çalışmalarının da nedeni budur. Özerk bir yönetimin olabileceğini burada gösterdik’ dedi.

Çözüm Sürecinden De Asla Vazgeçmeyeceğiz…

Temelli, Çözüm sürecini İmralı’dan geçtiğini belirterek, “Çözüm sürecinin sahibi AKP gibi, çözümün adresi onlarmış gibi, hava yaratılıyor. Çözüm sürecinin sahibi de adresi de bellidir, İmralı’dır, Sayın Öcalan’dır. Çözümün adı nettir, barıştır. Barış için müzakere masasının bir ucuna Öcalan, Öcalan’ın şahsında Kürt Özgürlük Hareketi oturacaktır. Diğer tarafına da devlet oturacaktır. Bu müzakerenin devam etmesi, çözüm sürecinin, ateşkesin, silahsızlanmanın, kalıcı bir barışa dönüşmesi için acilen yapılması gerekenler sürekli hükümete anlatılmaktadır. Hükümet bir ileri 2 geri taktiğiyle, takiyeci kimliğiyle hareket etmeyi tarı haline getirmiştir. Barışı yine bizim mücadelemiz getirecektir’ dedi.

istiyoruz. Yönetimdeki bu anlayışta siyasette çok önemli bir hamledir” dedi.

HDP’de Tek Aday Ve Listeli Seçim…

Kongre’de konuşmaların ardından İlçe Eş Başkanı Adayları Belgin Koç ve Ethem Aydınlık Yönetim Kurulu asil ve yedek adaylarını tanıttı. Bodrum’da 200’e yakın üyesi bulanan örgütte, 63 delege yönetimi belirlemek için oy kullanabilecek.

Çevirmenlik yapan 53 yaşındaki Belgin Koç, “Parti yönetiminde ilk kez çalışıyorum. Bodrum’da yerel siyasette çalışmak zor. Yöneten olmak get Paxil istemiyoruz. Yeni yaşama su taşırken sizlerin işini kolaylaştırmak için burada olacağız. Bizi sizler yönlendireceksiniz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.