Bodrum Gündem

Karia Rotary Kulübünü 2014 yılı Meslek Ödülleri Sahiplerini Buldu

02.12.2014
0
A+
A-

 SLIDE

Karia Rotary Kulübünü 2014 yılı Meslek Ödülleri sahiplerini buldu. Bodrum Belediyesi Trafo’da yapılan ödül töreninde konuşan Başkan Okan Özsoy ödüllerin, başarılı çalışmalarının yanında yüksek ahlaki standartların kullanılmasına özen gösterenlere verildiğini ifade etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Karia Rotary Kulübü’nün 2014 Rotary Meslek Ödülleri Trafo’da yapılan törende sahiplerine teslim edildi. 2014 yılında “Rotary Hizmetleriniz ile ışıldasın” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Karia Rotary her yıl olduğu gibi 2014 yılında da başarılı hizmetleri yanında yüksek ahlaki değerleri ön planda tutan kişilere veriyor. 2014 yılında Rotary Hizmet Ödülleri Gazeteci Yazar Can Pulak, tarımsal çalışmaları ile dikkat çeken Osman Menteşe, Fujer Turan, Yaşar Göktaş ve kaliteli ürünleri ile Bodrum markası olan Çıngıloğlu Süt ve Peynir ürünleri Limited ise Kurumsal Meslek ödülüne layık görüldüler.

Meslekte Başarılı ve Ahlaklı Olmak Gerekiyor…

Karia Rotary Dönem Başkanı Okan Özsoy Rotary kulüplerinin iş ve meslek sahibi insanların oluşturduğu bir hizmet kuruluşu olduğuna dikkat çekerek “Biz dünya ülkeleri arasında iyi niyet ve barışı karşılıklı olarak geliştirerek, barışa ve barış ağacının kökleşmesine katkıda bulunan ender sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Çalışmalarımızda üyelerimiz arasında tanışıklığı, bir hizmet fırsatı olarak görür, bu nedenle her hafta düzenli olarak toplanırız. Biz her rotaryenin kendi iş ve mesleğini topluma hizmet fırsatı olarak benimser ve bu nedenle iş ve meslekte yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaşarak kullanılması için haftalık toplantılarımızda çalışmalar yaparız. Her rotaryenin ,iş meslek yaşamını topluma örnek olması için kendisini ve çevresini teşvik eden projeler gerçekleştiririz. Sayın Can Pulak, Osman Menteşe, Fujer Turan, Yaşar Göktaş ve Çıngıloğlu Süt ve Peynir ürünleri Limited meslek hayatınız boyunca başarılı çalışmalar ile hem meslektaşlarınıza, hem de bizlere örnek oldunuz. Çalışmalarınızla meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirerek, onlarında yararlı çalışmaları için önder olarak görülüyorsunuz. Karia Rotary olarak iş ve meslek onurunu gösterdiğiniz bu ışık ve yüksek idealinizi yücelten bu katkınızı şükran ile anıyor ve bu gün takdim edeceğimiz Rotary meslek Ödülü ile bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz.” dedi. Karia Rotary dönem sekreteri Afet Aksu tarafından meslek Hizmet ödüllerinin hangi adaylara verildiğini bildiren yönetim kurulu kararı okundu. Daha sonra ödül törenine geçildi.

Karia Rotary 2014 meslek ödülleri sırası ile sahneye çağırılarak önce özgeçmişleri okunarak Bodrum Sağlık Vakfı engelli çocuklar tarafından üretilen seramik plaketler ile ödüllendirildi. Karia Rotary 2014 meslek ödüllerine layık görülen isimler ise Can Pulak, Osman Menteşe, Fujer Turan, Yaşar Göktaş ve Çıngıloğlu Süt ve Peynir ürünleri Limited oldu.

Can Pulak’ın Mütevazi Söylemi…

Karia Rotary 2014 meslek ödülünü alan Can Pulak’ın önericisi Yelda Akşit “Can Pulak’ı meslek ödülü için aday göstereceğimi söylediğimde, ‘Bodrum’da bu ödüle layık çok kimse var. Onlara verseniz daha iyi olur’ dedi. Bu ödüle layık olduğunun göstergesi değil mi?” diyerek Can Pulak’ı sahneye davet etti. Kısa bir konuşma yapan gazeteci yazar Can Pulak tay tarafından kendisinin onurlandırıldığını ifade ederek“Acaba bu ödüle layık mıyım diye düşündüm. Gerçekten Bodrum’da bu ödüle benden çok daha layık insanlar olduğunu biliyorum. Bu insanları tanıyorum da. O nedenle biraz mahcubiyet ile bu tür ödülleri alıyorum. Beni mazur görün. Şüphesiz bu seçiminiz bana çok büyük bir onur verdi. 72 yaşına geldim, meslek hayatımda bir şeye çok dikkat ettim. Ne yaptıysam topluma bir ödev olarak yapmaya gayret ettim. Çünkü bu güne bu toplum, bu millet ve bu devlet sayesinde geldim. Bu topraklara benim de ödevlerim var. Bu ödevlerimi yaptım ve son nefesime kadar da yapmaya da devam ediyorum. Çünkü bunun bir yurttaşlık ödevi olduğunu düşünüyorum. Bütün dostlarıma ve çevreme bu ödevlerimizi yapmamız gerektiğini öneriyorum ve teşvik ediyorum. Bizler bu ükenin çocukları olarak bu ülkeye borçlu olduğumuz unutmayalım. Taşın altına hepimiz elimizi sokmak zorundayız. Ülkemizin ve insanların sorunlarının çözümünde hep birlikte katkı sağlayacağız.” Dedi.

Can Pulak’ın ardından Karia Rotary 2014 meslek ödülüne layık görülen Osman Menteşe, Fujer Turan, Yaşar Göktaş ve Çıngıloğlu Süt ve Peynir ürünleri Limited’e plaketleri takdim edildi. Ödül alanların her biri teşekkür konuşması yaptıktan sonra Karia Rotary Yönetim kurulu üyeleri ve ödül alanlar hep birlikte gazetecilere poz verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.