Bodrum Gündem

Bodrum Erozyona Karşı

03.12.2014
0
A+
A-

 

bodrumda erozyon haftası (5)

Bodrum’da erozyon ile mücadele kapsamında fidan dikimi yapıldı. Ücretsiz olarak dağıtılan 3 bin adet fidan 1 saatte tükendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi, Bodrum Orman İşletme Şefliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri’nin organizasyonu ile erozyonla mücadele etmek amacıyla, fidan dağıtımı yapıldı. 17-23 Kasım Erozyonla mücadele haftasında dağıtılması planlanan ve TEOG sınav tarihlerinin denk gelmesi nedeniyle ertelenen fidan dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılan dağıtımda 3 bin fidan, öncelikli olarak öğrencilere dağıtıldı. Yoğun ilgi gören etkinlikte 1350 adet fıstık çamı, 500 adet zakkum, 500 erguvan, 400 mavi selvi ve 250 adet defne fidanı ücretsiz olarak verildi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocodon da katılarak öğrencilere fidan verdi.

treating cancer tumors Belediye Meydanında Onlarca Öğrenci ye Fidan Dağıtıldı…

TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç ise yaptığı açıklamada “Bu toprakları ilgilendiren ki onların başında doğal varlıklarımızı korumak ve teslim aldığımız doğal varlıklarımızı bizden sonrakilere teslim etmek gibi bir görevimiz var. Bunu yaparken Devlet erki, kurumları sivil toplum kuruluşları ile birlikte, yerel yönetimlerle birlikte hareket etmek, birlikte mücadele etmek sorunu dile getirmek ve örgütlü olmak çok önemli. Gördüğünüz gibi bugün meydanda erozyon haftasından dolayı inanılmaz bir coşku var. Bu coşkuyu bugün anlamına yönelik fidan dağıtarak kutlamak istiyoruz” dedi.
Ülkemizdeki toprak kaybını rakamlarla açıklayan Ortaç konuşmasına şöyle devam etti; buy doxycycline “Türkiye’de bilindiği gibi yüksek bir erozyon var. Bilim insanları her yıl 1 milim kalınlığında toprağımızı kazanamamak üzere kaybettiğimizi ifade ediyorlar. Her yıl kaybedilen 1 milim toprak 10 sene sonra 1 santim oluyor. 1 santim kalınlığında verimli tarım topraklarımızı kaybetmek gerçekten önümüzde bir sorun olarak duruyor. Çünkü biz biliyoruz ki 1 santim kalınlığındaki toprak normal ve doğal koşullarda bin senede tekrar yerine getiriliyor, yerine konuyor. Bundan dolayı toprağı kaybetmemek kaybedilen toprağı tekrar kazanmak oldukça önemli ve güç bir süreç” Cheap Sildenafil

Bodrum’un Yeşilini Korumalıyız…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum’un yeşilinin korunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kocadon gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yeşil bir Bodrum, çünkü yeşille meşhur olmuş bir Bodrum. Bunu korumamız lazım. Bütün Bodrum’un yamaçlarını ağaçlandırmamız lazım. Bunun için özellikle hem ormanımıza hem milli eğitime çok teşekkür ediyorum. TEMA Vakfına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu el birliği ile Bodrum’u yeşillendirmeye götürüyorlar. Biz yöneticilerde elimizden geldiği kadar Bodrum’un yeşilini korumak ve mümkün olduğu kadar beyaz binalara Bodrum’un yeşilini korumak istiyoruz. Onun içinde bugün bu güzel kampanyayı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.