Bodrum Gündem

Engelsiz Bir Dünya İçin Elele Vereceğiz

03.12.2014
0
A+
A-

 bodrum_sağlık_vakfı_işlik_projesi_temel_atma (99) treating acne

Bodrum Sağlık Vakfı tarafından engellilerin eğitim ve üretim yapabilmesi için hayata geçirilecek ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak olan Korumalı İşlik Projesi’nin temel atma töreni renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Ahmet Biçer’in duygu dolu konuşması ise oldukça dikkat çekti.

Antibiotics Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1996 Yılında, Bodrum Devlet Hastanesi son derece kısıtlı imkanları içinde engelli bireylere fizyoterapi hizmeti verirken, dönemin başhekimi Atilla Kayıhan’ın ve başta Deka İnşaat olmak üzere, Bodrum’a hizmet götüren 36 işadamının el ele vermesi ile hastanenin alt katında küçük bir ünite olarak kurulan Bodrum Sağlık Vakfı, 2002 yılına kadar hizmetlerini Bodrum Devlet Hastanesi’nde yürüttü. Vakıf, yöneticilerinin çabaları ile Turgutreis Belediyesi’nden 10 dönümlük bir arsa tahsisi sağlamış, çok hızlı ve özverili bir işbirliği ile kurucu üyelerden ve yarımada’daki destekçilerden alınan desteklerle, bugün kendi alanında ülkemizin 2. Büyük tesisi olan Merkez binası inşa edildi.

200’e yakın engellinin eğitim gördüğü ve atölyelerde üretim yaptığı Bodrum Sağlık Vakfı Turgutreis Mahallesi Bahçelievler Mevkiinde Bodrum Belediyesine ait 980 metrekare arazi üzerine yapılacak Korumalı İşlik Projesi Binası’nın temeli yoğun bir katılım ile törenle atıldı. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak mal olacak Korumalı İşlik Projesi temel atma törenine Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, SMMO Başkanı Mustafa Uslu, BESİAD Başkanı İlhami Özden ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile yüze yakın engelli ve ailelerinin katıldığı törene Cumhurbaşkanlığı genel sekreteri Fahri Kasırga, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’da telgraf göndererek emeği geçenleri kutladı.

Engelsiz Bir Dünya İçin Elele Vereceğiz …

Proje risk faktörünü sıfıra indirerek engelli bireyi her türlü iş kazasından koruyacak fiziki koşullarda inşa edilecek olan Korumalı İşliğimiz, Seramik atölyesi, tekstil atölyesi, paketleme ünitesi, müzik atölyesi ve sera bölümlerinden, teşhir ve satış salonlarından oluşacak.

Korumalı İşlik Projesi temel atma töreninde konuşan Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer engelli annelerin önünde saygı ile eğiliyorum diyerek başladığı konuşmasında protekole dönerek “Bağışlayın beni, benim protokolüm Engelli Anneleri ile başlıyor.” dedi. Oldukça duygusal ve etkileyici bir konuşma yapan Başkan Biçer “Tam da anlayamadan suçunu, ömür boyu cezaya mahkum edilişlerin öyküsüydü bizi harekete geçiren. Yaklaşınca biraz daha, anlayınca neler yaşandığını, üzüldük önce, sonra döndük arkamıza yaşamımıza doğru yürüdük. Tekrarlanınca, farkına varınca değişti yönümüz, tutar mıyız bir ucundan diye geri döndük, baktık uzun uzun. Yetmedi, kavrayınca olup biteni koştuk oraya doğru. Ne kadarını tutabilirsek diye. Uzattık ellerimizi. Engelliliği biliyor değildik. Aramızda engelli çocuğu olan kimse yoktu. Ama farkına vardık ki borcumuz var. Sağlıklı yaşayan, sağlıklı çocukları olan herkesin bu topluma borcu var.” dedi.

Alacaklı Doğan Yavrularımıza Borcumuzu Ödeyeceğiz…

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer konuşmasının devamında şunları söyledi; “Hiç hata yapmadılar bu güne kadar, hiç kimseyi kırmadılar. Hiç ağlamadılar, kimseyi üzmediler. Onları surat asık hiç görmedim. Umutlarını hiç kaybetmediler. Ama arkadaşlarıyla da doya doya koşturamadılar, onların oyunlarını oynayamadılar. Alacaklı doğan engelli yavrularımıza borcumuzu ödeyeceğiz. Ya anne babaların dramı? Bir saniye bile gözlerinin önünden ayıramadıkları çocukları ile ve asla isyan etmeden yaşanan ömürler.“Tanrım çocuğumun canını benden önce al” diye yakaran annenin feryadını duyabiliyor musunuz? Biz duyduk, 18 yıl önce.”

Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Bir Sistem Kuruldu…

Avrupa Uyum Yasaları çıkana kadar başarılı bir şekilde sürdürülen çalışmalar, yasa gereği kurumun Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesini öngörünce, bir yol ayrımına geldiklerini söyleyen Başkan Biçer süreci şöyle anlattı; “Ya vakfımızı Çocuk Esirgeme Kurumuna devredecektik, ya da Bodrumlu eserine sahip çıkacaktı. Göz nuru ile ilmek ilmek ördüğümüz emeğimiz ve olağanüstü dayanışmamızın devamı için, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizi işletmeye karar verdik. Bodrum Devlet Hastanesinin bodrum katında filizlenen Vakıf eğitim merkezi imece usulü yapıldı, her gün ileri bir adım daha atarak bu günlere geldik. Şimdi ne yapıyoruz; Haftada Ortalama, 150 engelli bireyi, 150 ebeveyni, Evlerinden alıp Evlerine geri götürüyoruz. 300 bin kişiye yemek vermişiz. Bütün bunlar için yaklaşık 4 milyon lira kaynak yaratmışız. İşte bu dayanışma ruhunun verdiği cesaretle İşliğimizin temellerini atıyoruz. Bugüne kadar Bodrum’da bir ilk başlatarak engelli bireylerin önce fiziksel ve ruhsal rehabilitasyonları için hizmet vererek yüzlerce engelli bireyi çatısının altında toplayan Bodrum Sağlık Vakfı, şimdi de İşlik’in hayata geçmesiyle de ikinci hedefine ulaşacak ve engelli bireyleri meslek sahibi olmalarını sağlayacak.” dedi.

Başkan Biçer konuşmasının sonunda Retin-A online “Bodrum Sağlık Vakfı Bodrum’un, Bodrumluların yarattığı en önemli sivil toplum projesidir. Engelsiz bir dünya için el ele vereceğiz. Esas engel sevmemek, sevilmemek. Biliriz her kalp yürek değildir. Bazıları da kastır. Bizim kaslılarla işimiz yok. Bizim işimiz de gücümüz de bu yürekleri taşıyanlarla.” dedi.

Onların Gözlerine Bakın Karşılıksız Sevgiyi Göreceksiniz

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Bodrum Sağlık Vakfı temel atma töreninde yaptığı konuşmada “15 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. 18 yıl önce tanıştığım engelli çocuklarımızın gözlerinde gerçek ve karşılıksız sevgiyi gördüm. Onların sosyal topluma kazandırılmasında ve üretken birer birey haline gelmesinde büyük emeği olan vakfa her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Kentimizin her yerinde rahatça dolaşan engellileri görmeniz mümkün. Sanıyorum Türkiye’de en çok sokağa çıkma alışkanlığını kazanan engelli çocuklarımız, insanlarımız bizde var. Maçta, Pazarda, çarşıda, sinemada , konserlerde her yerlerde onları görmenin mutluluğunu yaşarken hayatlarını daha da kolaylaştıracak bu tür projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’da yaptığı konuşmada temel atma töreninin 3 Aralık Engelliler gününe denk getirilmesinin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade ederek hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bodrum Sağlık Vakfı yöneticisi Şafak Yaşar vakfın kuruluşundan bu yana görev yapan başkanları ve destek veren iş insanlarının isimlerini okuyarak teşekkür etti.

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Biçer, Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan, Bodrum belediye Başkanı Kocadon ve engelli Bilgin Özşeker Korumalı İşlik Projesi’nin temeline harç attılar. Törene katılan ve katkı verenler de sırayla temele harç attılar.

Temel atma törenin ardından engelli çocukların ritim gösterileri katıları adeta büyüledi. Yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından çeşitli ikramlar sunularak tören sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.