Bodrum Gündem

2014 Yılının Son Meclis Toplantısı Yapıldı

05.12.2014
0
A+
A-

 

generic Premarin SLIDE

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 2014 yılı Aralık ayının son olağan meclis toplantısı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başkanlığında gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 05/12/2014

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 6 gündem maddesinden oluşan toplantıya CHP’li meclis üyesi Tuğrul Acar hariç CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve 100’e yakın vatandaş katıldı.

Meclis toplantısının başında bir konuşma yapan Başkan Kocadon, önce seçilmiş kadın meclis üyelerinin ve milletvekili seçilen kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

Başkan Kocadon şöyle konuştu;“Bugün Dünya Kadınlar Günümüz ama bugün esas güzel olan bir şey var, Türkiye Cumhuriyetinde kadınlarımız seçme ve seçilme hakları çok önceden alınmasına rağmen bugün 5 Aralık 1934 yılında da kadınlarımız Milletvekili seçilme hakkını da elde etmişler bugün. Onun için tüm meclisteki kadın meclis üyelerini de kutluyorum. Kadınlarımız olmazda zaten biz olmazdık” dedi.

Kocadon’un ardından söz alan MHP’li meclis üyesi Hülya Aşkın 18 yaşından bu yana seçme ve seçilme hakkını kullandığını belirterek, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ile ilgili şu görüşleri paylaştı; xenical to buy online “Bugünkü toplantı Türk siyaseti adına oldukça anlamlı bir güne denk geldi. Ben yüce Atatürk’ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkını 80.’inci yıl dönümünü kutluyorum. Özellikle 18 yaşımdan beri Türk Siyasetinde seçme hakkımın yanında seçilme hakkını da kullanmış bir Türk kadınıyım. Bununla da gurur duyuyorum. Erkek egemen bir toplumda özellikle siyaset arenasında seçilerek büyük bir savaştan çıkan ve mücadele eden özellikle kadın belediye meclis üyelerine CHP’li meclis üyelerimizin hem günlerini kutluyorum hem de cesaretlerinden dolayı onları kutluyorum. Özellikle bizlerin bu sıralarda yer alıp sizleri temsil edebilmesi adına Türk siyasetindeki çalışan kadın kollarının sevgili üyelerine de bizlere verdikleri destek adına çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki çok yakın bir zamanda seçmenin yarısını ifade ettiğimiz kadın olgusunun sadece vitrin olarak değil de belediye başkanlıklarında milletvekilliklerinde bakanlıklarda valiliklerde hatta Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi temsil noktalarına erkin başına geçeceği günlerin çok yakında olmasını diliyorum” dedi.

CHP’li meclis üyesi Funda Akçalı’da söz alarak MHP Meclis Üyesi Aşkın’ın sözlerinin tamamına katıldığını ifade ederek görüşlerini şöyle dile getirdi;“Bugün TBMM’de kadın milletvekili oranı yüzde 14’tür. Kadına şiddet oranı ise Türkiye’de yüzde bin 400 dür. Dolayısıyla devrimlerde nereden nereye geldiğimizi biz kadınlar daha iyi biliyoruz ve buna sahip çıkılması gerektiğini hepimiz üstüne vura vura söylemek zorundayız. Ben en kahraman Türk kadını diyorum. Atatürk devrilmelerine bugün daha çok sahip çık sarıl çünkü bu devrimler bugün sana sahip çıkıyor ve koruyor” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerini görüşülmesine geçildi. 1,2, ve 3. Gündem maddeleri ile ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürü Gamze Esedoğlu kürsüye çıkarak ilgili maddeler ile ilgili bilgileri ve komisyon kararlarını okudu. İlk iki gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, 3.Gündem maddesi MHP’li meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşın CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

4 gündem maddesi öncesi Başkan Kocadon, A.Muttalip Çelik’e teşekkür ederek, bu maddenin gündemden çekilmesini önerdi. Öneri oy birliği ile daha sonra görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

Aralık ayı meclis toplantısında tartışılması beklenen maddelerden birisi olan 5-      Bodrum Belediyesi Turizm İnşaat Gıda Enerji San.ve Tic. A.Ş.’nin SGK ve vergi dairesine olan borçlarına karşılık, belediyemize ait taşınmazlardan birinin teminat olarak gösterilmesi konusunun görüşülmesi. Sırasında çevreci Ayhan Eyikocak söz alarak Başkan Kocadon ve meclis üyelerinin sevgilerini göstermek için kendi varlıklarından Bodrum Belediyesine katkı koymasını istedi. Başkan Kocadon cevap olarak kendisi dahil bütün meclis üyelerinin gereken katkıyı yaptıklarını söyledi. Gündem maddesi ile ilgili olarak Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek’te söz alarak söz konusu yerlerin neresi olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Bunun üzerine detaylı haritalar perdeye yansıtılarak teminat olarak verilecek yerler ile ilgili detaylı bilgi verildi.

Paşalı’dan Uyarı… treating cancer tumors

Taşınmazların teminat olarak verilmesi konusunda kaygılarını dile getiren MHP’li Mustafa Paşalı, söz konusu şirketin 30 milyon liraya yakın borcu olduğunu hatırlatarak, “13 milyon lira SGK’ya, 11 miyon lira Vergi Dairesi’ne borçlu Gıda A.Ş.’nin faizleri ve ufak tefek borçları ile birlikte toplam borcu 30 milyon lira görünüyor. Belediyemizi burada suçlamıyoruz. Garaj elimizden gitti. Marina ve liman konusundaki çalışmalarını destekliyoruz ancak büyük ihtimalle Büyükşehir olduğumuz için onlar da elimizden gidecek. Belediyenin hiç geliri kalmadı. Bu şirket daha önce yılda 1 milyon TL zarar ediyordu, şimdi 2.5 milyon TL zarar ediyor. Bu şirketin ayağa kalkması imkansız görünüyor. Buna bir el atalım. Şu an son kez bu şirketle ilgili konuşma yapıyorum. Şirketin en azından tasfiyesi konusunda görüşelim. 30 milyon lira borç, çok fazla. Ben 110 bin lira için 9 yıl yargılandım. Sizi düşünüyorum burada. Allah size kolaylık versin, işinizi rast getirsin. İşiniz çok zor” diye konuştu.

 

Bodrum sınırları içerisinde dağınık şekilde bulunan ATM’lerin daha düzenli bir hale getirilmesi ile ilgili olarak ihale ile kiraya verilmesi ile ilgili gündem maddesine gelindiğinde MHP meclis üyeleri 10 yıllık sürenin fazla olduğunu ve 5 yıla düşürülmesini önermelerine karşın CHP’li meclis üyelerinin oyları ile madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Bodrum Yarımadasında toplam 222 adet ATM olduğu ve bunların da büyük bölümünün 33 ATM ile Garanti Bankası’na ait olduğu bilgisi verildi. Garanti Bankası’nı İş ve Ziraat Bankaları izliyor. ATM’ler Bodrum merkezde yoğun olduğu da verilen bilgiler arasında.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.