Bodrum Gündem

Çiftetelli’i Lorke’li Engelliler Günü…

05.12.2014
0
A+
A-

SLIDE

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bodrum’da engellilerin ve vatandaşların katıldığı yürüyüş ve etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Liseli 20 öğrenci gözlerini siyap bantla kapatarak üç saatliğine görme engelli olurken, engelli öğrencilerin oynadığı Lorke Lorke ve Çiftetteli oyunları izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Bodrum Gündem Haber 05/12/2014 buy Cialis soft tabs

Bodrum’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle düzenlenen etkinlikler Bodrum Otobüs Terminali’nden başlayan “Engel Yok” yürüyüşü ile başladı. Yaklaşık 500 metre süren ve Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren yürüyüşe Bodrum Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı Vehbi Yazıcı, vakıf yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Belediye Meclisi’nin tek engelli CHP’li üyesi Abdülmecit Poyraz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi İngilizce öğretmeni Hülya Kocadon ile Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi , Umurca İlköğretim Okulu bünyesinde eğitim gören 150 engelli öğrenci ile velileri ve STK örgütü üyeleri ve Kore ve Kıbrıs gazileri de destek verdi. Engelliler ve yakınları “Dilemiyoruz İnsanca Yaşam Hakkımızı İstiyoruz” “Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur –Atatürk” “En Büyük Engel Sevgisizliktir” “Engelli olmak engel değildir” , “Bizde Varız” ve Karanlığı Bürüneceğine Bir Işıkta Sen Yak” yazılı pankartlar taşıdı.

Liseli Öğrenciler Üç Saatliğine Görme Engelli Oldu…

Yürüyüşe gözlerinde siyah bantlarla katılan Bodrum TED Koleji’nin liseli öğrencileri üç saatliğine görme engelli oldu. Arkadaşlarının kollarına girerek yürüyüşe katıldığı öğrenciler üç saat boyunca gözlerindeki bandı çıkarmayarak etkinliğine destek verdi.

Order Natrexone purchase Topamax Lorke Lorkeli Çiftetelli Kutlama…

Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi’nde öğrenim ve eğitim gören engelli çocukların sergilediği “Anadolu’nun Her Köşesinden” isimli gösteri büyük alkış aldı. Lorke Lorke Hanım Hey ile Çiftetelli oyunlarına gösterileri izleyen onlarca vatandaşta alkışlarla eşlik etti. Umurca İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Buse Can ve Ozan Koç ‘Sevgi İstiyoruz’ isimli şiiri okudu.

Tekerlekli sandalyede etkinliklere katılan meclis üyesi Abdülmecit Poyraz “Engelli çocuklarımızın insanlarımızın önüne engel koyulup onları geçemeyenlere engelli deniliyor, bu engellilik değildir , sosyal aktivitelerini , eğitimini ve işini yetenekleri olduğu halde yerine getiremeyen insanları sosyal haklarını yetire getiremeyen insanlar olarak değerlendirmeliyiz. Bu nedenle engelli çocuklarımız için sosyal hakların yetersizliği hat safhadadır. Meclis üyesi olarak Bodrum konukları , turistlerimizi ve ilçede yaşayan engelli vatandaşlarımız ile birkaç yıl içerisinde Engelli Dostu Kent olması için mücadele veriyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.