Bodrum Gündem

Eski Bakan Betonlaşan Koylara Dikkat Çekti

06.12.2014
0
A+
A-

ertuğrul_gunay_izmir_fuarı_bodrum_standı (4)

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Uluslararası Fuar Organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla açılan “Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı”nda Bodrum Standı, adeta ziyaretçi akınına uğradı. Eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’da Bodrum standını ziyaret eden isimler arasında.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un kendisi için oldukça önemli olduğunu ifade eden geçmiş dönem Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Bodrum standını ziyaret etti. Ziyareti sırasında 2015 yılında tatilinizi Bodrum da yapacak mısınız? cheap Clonidine Sorusuna ise esprili bir şekilde treatment of bipolar disorder “Davet edin de gelelim?” dedi.

Günay şunları söyledi; “Bakanken davet beklemeden her yere gidiyordum, herkesin kapısı açıktı. Şimdi davet bekliyorum. Bodrum Türkiye de çok sevdiğim dostlarımın bir kısmı yerli olarak bir kısmı daha sonraki yıllarda yerleşmiş olarak ikamet ettiği çok güzel bir vatan parçası. Benim de önem verdiğim bir yer. Benim de görev yıllarımın son döneminde alt yapısına mümkün olduğu kadar destek vermeye ve Bodrum yarımadasının iyileşmesini Muğla’nı n genelde ama özellikle Bodrum’un iyileşmesini sağlamaya çalışmıştım. Hala sanırım yapacak çok iş var ama arkadaşlara başarılar diliyorum. Turizm kültürü olan bir yer. Gerçekten tarihsel doğallıkları zenginlikleri çok yüksek olan bir yer. Bundan sonra bence kaliteye önem vermemiz lazım. Gelen yabancıların mutlu olarak ayrılmalarını sağlamaya çalışmamız lazım. Bodrum’a yerli turistin itibar ettiği kadar yabancının da gelmesini sağlayacak yeni projeler geliştirmek lazım.”

Bakan Günay ikram edilen Bodrum Gazozunu içerken “ Bana gazoz reklamı yaptırdınız” dedi.

Koyların Korunması Lazım…

Mavi Yolculuk ve koyların korunması ile ilgili olarak değerlendirme yapan ve sorularımızı yanıtlayan eski Bakan Ertuğrul Günay şu görüşleri dile getirdi;

En büyük sorunlardan bir tanesi koyların korunması. Çünkü çok az koy kaldı. Türkiye geneline bakılırsa. Bodrum’da da çok özel koylar var Gökova’ya açılan. Buralarda turizm yatırımı adı altında oteller yapılmaya başlandı ve bununla ilgili bazı kararlar da var. Özellikle Bodrum’da büyüyen bazı firmalar da suçlanıyor, Bodrum’da büyüdünüz, nemalandınız şimdi de o koyları yok ediyorsunuz diye. En önemlisi de Kissebükü. Sizin döneminizde de vardı. Bu konu ile ilgili nasıl bir anlayış, felsefe geliştirmek lazım? Bir talihsiz gelişme oldu 2011’de. Tabiat Varlıkları Kültür ve Turizm Bakanlığından alınıp Çevre Bakanlığına verildi. Tabii tabiat varlıklarının Çevre Bakanlığına verilmesi Avrupa müktesatına göre doğal ama Türkiye de Çevre Bakanlığı ne yazık ki çevreyi korumaktan daha çok yatırımcının önündeki çevre engellerini kaldırmakla uğraşıyor. Bununla ilgili ne yazık ki çok olumsuz örnekler sergilendi. Bu anlayıştan vazgeçmek gerekiyor. Biz bundan sonra kitle turizmi değil butik turizme yönelmeliyiz. O da gelen insanların doğayı hissetmeleri. Bodrum’da bizim artık yeni binlerce yatağa değil nitelikli yataklara ihtiyacımız var. Gelen insanların tabiatı hissedeceği, gastronomi hissedeceği, doğal mekanları hissedeceği mekanlara ihtiyacımız var ve elimizde var olanları iyileştirmeye ihtiyacımız var. O yüzden ben bundan sonra koyların elimden gelse hiç yapılaşmamalarını sağlamaya çalışırım. Zaten görevim sırasında geliştirdiğim bir konsept vardı Ağaç Boyunu Geçmeyen Yapılaşma. Onun da yer yer ihlal edildiğini görüyorum. Buna dikkat etmek gerekir. Yani bizim doğayı tahrip etmemiz halinde sürdürülebilir turizm yapamayız. Eğer turizmden yüz yıl daha ekmek yiyeceksek ve ayrıca turizm sayesinde bizim insanımız daha iyi bir hayat sürsün istiyorsak ki asıl derdimiz bu doğayı bizim iyi kullanmamız gerekiyor.” Order Prozac

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.