Bodrum Gündem

Kaya Köyü Otel Değil, Barış Köyü Olmalı

Kaya Köyü Otel Değil, Barış Köyü Olmalı
08.12.2014
0
A+
A-

nurettin_demir_muğla_milletvekili_bodrum_gundem

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde seçim bölgesi olan Muğla’nın turizm konusundaki eksikliklerini gündeme getirdi. Otel yapımıyla gündeme gelen Muğla Fethiye’deki Kaya Köye dokunmayın dedi.

Bodrum Gündem Haber

AKP iktidarı döneminde Muğla Fethiye Kaya Köyünün Barış köyü olacağının dile getirildiğini söyleyen Demir, “Şimdi öğrendiğimiz ve duyduğumuz kadarıyla, Kaya Köyün içerisine 300 yataklı otel yapılacağı söyleniyor. Lütfen yapmayın. Eğer otel yapılacaksa da yer Kaya Köy olmasın, başka bir yer verilsin” dedi. Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e bu değeri yok etmeyin diye seslendi.

“Muğla’da Bir Müze Yok”

Türkiye’de tarihi eserlerin korunmadığını belirten Demir, tarihi eserlerin çalındığı Muğla Fethiye Ksantos bölgesini hatırlatarak, şimdiye kadar kaç tane tarihi eser çalınmıştır? Diye sordu. Bu konuda bir envanter çıkarılmakta mıdır?” diye sordu. Demir, ayrıca Türkiye’de kazı çalışmalarının yeterince desteklenmediğini ifade etti. Muğla’ya 3 milyon turist geldiğini belirten Demir, buy Retin-A online “İstanbul ve Antalya’dan sonra Muğla’nın turistlerin en çok geldiği bölge olmasına rağmen Muğla’da maalesef ki bir müze yok. Bu gerçekten hepimiz için büyük bir ayıp” dedi.

“Muğla Turizm Açısından Önemli Bir Potansiyel Taşımaktadır”

Muğla’nın Antik Karya’dan Likya’ya, İyonya’dan Osmanlıya, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Demir, Muğla’ya daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini söyledi. Demir şöyle konuştu; “1.476 kilometre uzunluğunda kıyısı, mavi bayraklı birçok limanı olan Muğla, Türkiye ve dünya çapında büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Eğer biz Muğla’nın 3 T’sinin, yani tarih, turizm, tarımda sadece turizm potansiyelini kullanırsak yıllık 100 milyar dolar gelir getirebilecek potansiyele sahip” Zithromax to sale

“Latmos’a Sahip Çıkın”

Muğla Milas’da bulunan Latmos’un korunması için Milli Park olarak ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Demir, bu konuda geçtiğimiz sene kanun teklifi verdiğini belirtti. Latmos’un çok değerli kaya mezarlarının bulunduğu, dünyada örneğine az rastlanan tarihi ve kültürel bir değer olduğunu ifade eden Demir, “Sayın Bakan, dünyada örneğine az rastlanan tarihî ve kültürel bir değerdir ve aynı zamanda da bir doğa harikasıdır. İçerisinde yer alan figürleri ve resimleriyle de dünyada bir ilki oluşturmaktadır ama koruyamıyoruz. Yüzlerce demeyeyim ama en azından 50-60 tane orada çimento için taş ocakları buraları darmaduman ediyor, köstebek yuvasına çevirdi. Lütfen oraya sahip çıkalım.” buy isotretinoin online dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.