Bodrum Gündem

18 Sanık İfade Verdi, Beraat Yok

18 Sanık İfade Verdi, Beraat Yok
09.12.2014
0
A+
A-

bodrum_gezi_davasında_beraat_yok_1

Bodrum’da Gezi Parkı odaklı eylemlere katılarak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri öne sürülen 55 kişiden 22’si daha önceki duruşmada beraat etmişti. 18 kişi ise bu gün yapılan duruşmada yargılanmaya devam edildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Retin-A online

1 Haziran 2013’de İstanbul’da başlayan Gezi Parkı eylemleri, bütün Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da çeşitli eylemler ile desteklenmişti. 1 Haziran gecesi polis ile karşı karşıya gelen eylemcilerden 55’i hakkında; Gezi Parkı odaklı eylemlere katılarak “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri” kanununa muhalefet ettikleri, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme suçları nedeniyle cezalandırılmalarını istendi.

15 Temmuz’da yapılan duruşmada, Bodrum’da Gezi Parkı odaklı eylemlere katılarak, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri öne sürülen 55 kişinin yargılandığı davada 22 kişi beraat kararı çıkmıştı.

18 Sanık İfade Verdi…

Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra tamamlanan duruşmaya aralarında CHP’li Bodrum Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare’nin de olduğu 18 kişinin ifadesi alındı, tebligat yapılamayan ve tebligata yanıt vermeyen sanıklar olduğu da alınan bilgiler arasında. Bir kısım sanıkların ifadeleri ise talimatla alınırken, duruşmada 8 Avukat’ta hazır bulundu.

Silah İle Ateş Edildiği İddia Edildi…

Duruşma sonunda gazetecilere bilgi veren Av.Nurcan Akça Gezi Direnişi davasının sanıklarının sorgularına devam edildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi;

buy esomeprazole “Sanıklardan bir tanesi ifadesinde polislerin üzerlerine ateş açtığını söyledi. Onlarla ilgili filmler zaten bizim elimizde var. Bu nedenle emniyet genel müdürlüğünden ve olay yeri zabıt güncelerinden sorulmasını istedik. Kim ateş etti? Ne kadar mühimmat kullanıldı? Ateş etme emrini kim verdi? Aradaki konuşmalarda bunlar nasıl onaylandı? Yoksa bu kendi başına afaki bir eylem miydi? Bununla ilgili kararı gelecek celse verecekler.

Görevini Kötüye Kullanan Polisler Bodrum’dan Gitsin… Topamax 100 mg

Geçen sefer olduğu gibi beraat beklediklerini kaydeden Av.Nurcan Akça duruşma ile ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti; “Kamu görevlilerinin, görevini kötüye kullananların yargılanmasını bekliyoruz. Bununla ilgili bir soruşturma açılmış ve devam ediyor. Burada bütün Bodrum halkına şunu söylemek istiyoruz; 1 Haziran’ı 2 Haziran’a bağlayan gece, meydana gelen olaylarda polisin şiddetinden zarar gören, her kim var ise ister gelip bize müracaat etsinler, ister savcılıklara gelip müracaat etsinler Bodrum’a yakışmayan bu polis memurlarının burada barınmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizde yaralanan ve mağdur olan polisler için üzgünüz. Elbette onlarda bizim çocuklarımız. Ama asıl olan herkesin görevini yapmasıdır. Bu görevin yapılmasının çerçevesi kanundur. İnsanların kendi başlarına afaki olarak diğer insanları sokak ortasında dövmek, onlara işkence yapmak keyfiyetleri yoktur. Bir kere daha tekrarlıyorum; bu nedenle mağdur olan herkese gönüllü olarak avukatlık yapacağımızı belirtmiştik, bir kere daha tekrarlıyoruz.” dedi.

Av.Nurcan Akça duruşma sonunda gazetecilere verdiği açıklamanın sonunda Gezi Direnişinde mağdur olan herkesin davasına ücret almadan gönüllü olarak baktıklarını kaydetti.

Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi olayları davası 17 Mart 2015’e ertelendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.