Bodrum Gündem

Eski Maliye Müfettişi BESİAD Üyelerini Bilgilendirdi…

11.12.2014
0
A+
A-

cheap Topamax buy Clonidine manşet-kalıp

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BESİAD) her Perşembe düzenlediği toplantılarının bu haftaki konuğu eski Maliye Müfettişi Hasan Halil Gönül önümüzdeki mali yılda şirketleri neler beklediği konusunda BESİAD üyelerini bilgilendirdi.

purchase Nexium Bodrum Gündem Haber 11/12/2014

Gümbet Flora Otelde düzenlenen geleneksel toplantıya, BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Köroğlu başkanlık etti. Toplantıya BESİAD üyelerinin yanı sıra Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, DTO Meclis üyesi Arif Yılmaz, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve BESİAD üyeleri katıldı.

BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Köroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi “Profesyonel hayatta kişisel imaj Yenilikçilik, finansçı olmayanlar için finans eğitimi gibi konulara değineceğiz. Toplantımıza katılan Bodrum Deniz Ticaret Odası temsilcileri de Kissebükü’ndeki şuanda güncel olan konular hakkında bize bilgilendirme yapacaklar.” Köroğlu, “BESİAD’un üyelerine yönelik envanter çalışmaları olacak. Bununla ilgili bir anket çalışması oldu. Bunları size kapalı zarf usulü biraz sonra vereceğiz. Bu envanter çalışmalarını doldurup yine kapalı zarfla derneğimize ulaştırmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu. Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen eski Maliye Müfettişi Hasan Halil Gönül, “Önümüzdeki mali yılda şirketleri neler bekliyor?”, “Muhasebe alanındaki gelişmeler nelerdir?”, “Şirketlerin denetiminde son durum nedir?”, “Türk Ticaret Kanunundaki yenilikler nelerdir?”, “Vergi alanında şirketleri neler bekliyor?” gibi konularda BESİAD üyelerine bilgiler aktardı ve İşadamlarına önemli uyarılarda bulundu.

Kissebükü’ne Saldırılar Sürekli Devam Ediyor…

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz’de toplantıda söz alarak Kissebükü’nün turistik tesisler yapılarak yok edileceğine dikkat çekerek şu görüşleri dile getirdi; “Bu konu bugün gündeme gelmiş bir hadise değil. Bahsettiğimiz gibi 2005 yılından beri gündeme gelen bir süreç. Ama çeşitli sivil toplum örgütlerinin gayretleriyle veya kişilerin gayretleriyle bu günlere kadar o çok değerli varlığımıza bir çivi bile çaktırmadan getirebildik. Fakat Bodrum’un çok özel güzel ve değerli alanlarından olan bizim olan alanlarımıza maalesef birilerine tahsisler verilerek kaçırılmak elimizden alınmak isteniyor ki bunun örnekleri pek çok var. Yarımadanın her tarafında bunlar yapıldı. Bu sadece Muğla, Bodrum, Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği gibi korumak zorunda olduğu çok özel bölgeye ait bir alan. Bu da bizim özellikle deniz turizminde kullandığımız Gökova körfezimizin bir alanı. Biz burayı denizciler olarak Gökova körfezinin giriş kapısı olarak adlandırıyoruz. Buraya saldırılar sürekli devam ediyor. Bu alan Yalı beldesinin mücavir alanı içerisinde. Koruma imar planları yapıldı ama koruma tarafında hiç bir şey yok. Hep yapılaşma tarafı bir tarafta bu planda. Kilisebükün’deki Mazı, Çökertme ve Türk evlerine kadar olan alandaki büyün sahiller turizm tesisi olarak işaretlenmiştir. Şunu gözden kaçırmayalım, Arz ve talep dengesinde bu tesisler gerekli midir? Yoksa bunlar birilerinin kalkınması için mi kullanılmaktadır? Kamunun menfaati göz ardı edilmektedir. Ve bizim en ön planda durmamız gereken değer sürdürebilirliktir. Tesisleşmelerle neleri kaybettiğimiz ortadadır. Bodrumlular artık değerlerine sahip çıkıp bir şeylerini korumak zorundadır. Bu konuda herkesin desteğini ve birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Bunun telafisi yoktur.”

İşadamları Kendi Bölgesini Korumalı…

Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Arif Yılmaz ise Turizm amaçlı koruma ve geliştirme bölgesi kavramına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Bazı kavramların altını çizmek istiyorum. Turizm amaçlı koruma ve gelişme bölgeleri. Bizim Muğla ilinde de bunlardan çok sık var. Aslında koruma ve gelişme bölgeleri turizm yatırımcısını gitmekten imtina ettiği yatırım yapmadığı bölgeleri yatırımcıyı teşvik etmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Maalesef tüm Ege bölgesinde ilan edilen koruma ve gelişme bölgelerinde nedense koruma kısmı neredeyse hiç kullanılmamıştır. Yapısal anlamda hep gelişme kısmı inşat kullanılmıştır. Hepiniz Bodrumlu iş adamlarısınız, size bir soru soruyorum, bugüne kadar bu bölgenin insanları bu bölgeyi korumakla hata mı etti? Ormanını kesmemekle, hazine arazisine kaçak yapı yapmamakla ki Türkiye’nin birçok yerinde oldu. Bodrum’da bir karış toprak için ailelerin bile birbiriyle küstüğü şu ortamda devletin bu bölgede teşvik vermeye ihtiyacı mı vardır. Bizim yerel işletmecimiz bu güne kadar kendi emeğiyle turizmi başlatmakla mı hata etmiştir. Eğer devlet burada turizmi çok düşünüyorsa, yapması gereken yıllarda imar planlarıyla kısıtladığımız otelcimizin önünü açıp bir takım ilave uygulamalar olabilir. Çok düşünüyorsa ecrimisil gibi cezaları almaktan imtina edebilir. Daha da fazla düşünüyorsa alkoldeki vergideki vergi iadesine geçebilir. Burada yerelin ve turizmin düşünülmediği kanaatine vardık. Çünkü bu sefer göz diktikleri alan deniz turizmcilerinin olmazsa olmaz alanıdır. Firma bizim engellemelerimize rağmen birçok hamle yaptı. Şimdi valilikten ÇED gerekli değildir şeklinde rapor çıkartıp izin aşamasına geçmeye çalışıyor. Biz gerekli mahkemeyle ilgili Deniz Ticaret Odası olarak bulunduk ama burada aslı olan tüm iş adamlarının kendi bölgesini korumasıdır.”

BESİAD’ın geleneksel Perşembe toplantısı konuşmaların ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.