Bodrum Gündem

Paralel Operasyon Başladı, İşte Gözaltı Listesi

Paralel Operasyon Başladı, İşte Gözaltı Listesi
14.12.2014
0
A+
A-

paralel_operasyon_başladı_gülerce_dumanlı_gözaltında

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin önceden haberini verdiği ‘paralel’ operasyonu sabah itibarı ile başladı.

Hükümet tarafından Cemaat’e yapılan 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınacakların listesi açıklandı. Listede AKP-Cemaat gerginliğinde AKP’ye yakın duruşuyla öne çıkan Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce’nin de bulunması dikkat çekti.  Gülerce, 30 Kasım’da sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı aıklamada 17-25 Aralık operasyonunun Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini önlemek için yapıldığını iddia etmişti.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada gözaltıların nedeni olarak, “sahte delil üreterek sözde tahşiye adlı suç örgütü hakkında soruşturma yapmak” olduğu belirtildi.

Listede yer alan isimler şöyle:

Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Fahri Sarrafoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Şahin, Nuh Günültaş, Naci Çelik Berksoy, purchase Fluoxetine Ali Samim Noyan, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye (Ebru) Şenvardar, buy albuterol Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç, Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçarslan, Ferdi Taşkaya
Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halit Akbulut, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergün, Recep Güleç…

Kaynak: http://www.birgun.net/

Buy cheap Accutane kilicdaroglu_mugla_yatagan_bodrum_gundem (3)KILIÇDAROĞLU’NDAN OPERASYONA SERT TEPKİ; “YAŞANAN BİR DARBE SÜRECİDİR!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Zaman ve Samanyolu Tv olmak üzere, gazetecilerin ağırlıkta olduğu kişilerin gözaltına alındığı operasyona sert tepki gösterdi: “Yaşanan bir darbe sürecidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu çok sayıda gazetecinin gözaltına alınma kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı’nda 13 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonla ilgili konuştu. “Şuanda yaşadığımız süreç, sağlıklı demokrasilerde işleyen bir süreç değil” diyen Kılıçdaroğlu, yaşanan sürecin bir darbe süreci olduğunu söyledi.

“Mazlumun kimliği sorulmaz, adresi sorulmaz, mazlum her dönem mazlumdur” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz, her dönem mazlumların yanında olacağız, bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Ne olursa olsun bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.