Bodrum Gündem

Giritliler Gecesinde Sirtaki Şov

15.12.2014
0
A+
A-

giritliler_gecesi_bodrum_gundem

isotretinoin online Bodrum’daki Giritlileri bir araya getirmek ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen geleneksel Giritliler gecesinin dördüncüsü düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 15/12/2014

Bodrum’daki Giritlileri bir araya getirmek ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen geleneksel Giritliler gecesinin dördüncüsü düzenlendi. Girit mutfağının birbirinden güzel mezeleri yer alırken Rum müziği eşliğinde eğlenildi. Geceye MHP İlçe başkanı Asım Başaran, Konacık eski Belediye başkanı Mehmet Tosun, MHP Kadın Kolları başkanı Melek Topçu Yılmaz, MHP Bodrum belediyesi Meclis üyeleri, Bodrum’da yaşayan Giritliler, Kos ve Girit’ten gelen misafirler katıldı.

“Gençlerimiz Birbirlerini ve Geleneklerimizi Tanısınlar”… buy azithromycin Viagra online

Rum ezgilerinin damga vurduğu gecede Kos ve Girit’ten gelen dans ekibinin Sirtaki gösterisi büyük beğeni kazandı. Gecede Girit mutfağının birbirinden güzel mezeleri de katılımcılar tarafından oldukça beğenildi. Giritliler Gecesinin dördüncüsünü organize eden Zehra Denizaslanı, iki yıl ara verdikleri Giritliler Gecesini bu yıl tekrar düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Denizaslanı gece ile ilgili şunları kaydetti: İki yıl aradan sonra yeniden yapmaya karar verdik. Çok güzel bir katılım var. Bu sene dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çok mutluyum. Geleneklerimizin yaşatılması gerekiyor. Girit’ten misafirlerimiz var. Dansçılarımız Giritli, Bodrumlu Giritlilerimiz var. Onlarda buradan gitmişler. Çok keyifli bir gece olacağına inanıyorum.”

Amaçlarının kendi kültürlerini yaşatmak olduğunun altını çizen Zehra Denizaslanı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kültürlerimizi yaşatmak istiyoruz. Çünkü ben Giritli olduğum için, kültürümü çok seviyorum. Kültürümü yaşatmaktan keyif alıyorum. Yemeklerimiz ile danslarımız ile her şekilde kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Kos ve Girit’ten misafirlerimiz var. Girit’ten Eleni geldi, Kos’tan kalabalık bir dans grubu geldi. Bodrum’da yaşayan önemli isimler var Giritli ve gençlerimizin birbirlerini tanımalarını istiyoruz. Bizler büyükler olarak birbirimizi tanıyoruz ama yeni nesil gençlerimizin de birbirlerini ve geleneklerini tanımalarını istiyoruz.”

Buzuki’de Nikos ve Orkestrasının sahne aldığı gecede, katılımcılar sirtaki eşliğinde güzel bir gece geçirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.