Bodrum Gündem

Vekil Maaşımı Eylemlerde Kullanacağım

Vekil Maaşımı Eylemlerde Kullanacağım
15.12.2014
0
A+
A-

chp_muğla_gençlik_kolları_togay_kömür

CHP Muğla Milletvekilliği için ilk aday adaylığını açıklayan Togay Kömür, yaptığı açıklamada oldukça önemli değerlendirmelerde bulundu. Vekil seçilmesi durumunda maaşını devrimci eylemlerde kullanacağını söyleyen Kömür “Gençlik gelecek değil, bugündür” dedi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
2012 yılında yapılan Muğla İl Gençlik Kongresinde başkanlığa seçilen Togay Kömür, 1982 yılında Muğla’da dünyaya gelmiş. Geçmiş dönem CHP Muğla İl Genel Meclisi üyesi Necati Özlerin’de torunu olan Kömür, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü tamamladıktan sonra kendine ait mühendislik bürosunda çalışıyor.

Aday adaylık açıklamasının başında “Ben kimim?”den daha çok “Biz kimiz?” diyerek dikkat çeken Kömür CHP ile ilgili bir özeleştiri de yaptı. Kömür “Türkiyenin hali ortada. Eğitim olsun, adalet olsun, sağlık olsun, Türkiye’nin tüm temel sitemi çökme noktasında. Ona da girmeyeceğim derin derin. Hepiniz biliyorsunuz. Ancak kendi partimizde de her şey güllük gülistanlık değil. Sokaktaki insan bize neden inanmıyor? Bize neden oy vermiyor? Bizi neden iktidara getirmiyor? Bunun temeline inmek gerek. Peki iktidar olmak için ne yapmalıyız? Bunu insanlara nasıl anlatmalıyız?” dedi.

Halka İnemiyor Diyorlar…
Seçim öncesi bayram ziyareti gibi insanları dolaşmanın, pazarlarda gezmenin, düğün derneğe gitmenin halka inmek olmadığını ifade eden Kömür “Bunlar zaten rutin şeyler. Şehrinde olan bir direnişte, işçiyle- emekçiyle aynı çadırda uyumadan, onlarla aynı aştan yemeden, onlarla aynı soğukta üşümeden halka inemeyiz.” dedi.
Aday adaylık açıklamasında CHP’nin muhalefeti de doğru yapmadığını söyleyen Kömür oldukça sert ifadeler kullandı; “Adam bütün ormanı katletmiş, bilmem kaç bin odalı saray yapmış, 450.000 m2 inşaatı bitirmiş; biz hala aylardır, yok bardağı şu kadara alınmış, yok halısı bilmem kaç bin dolarmış, diye söyleniyoruz. İş işten geçtikten sonra muhalefet yapsan ne yazar yapmasan ne yazar. Halk bunu yemiyor artık. Bunları da konuşabilmeliyiz. Eğer, biz gerçekten Cumhuriyet Halk Partisinin gençleriysek, yanlış gördüğümüz şeyleri de dile getireceğiz.”

İş İşten Geçmeden Muhalefet Yapılmalı… buy Indocin online

CHP Muğla Milletvekili aday adayı Togay Kömür, “Muhalefetteysen eğer, erken uyanacaksın ve iş işten geçmeden önce halkın zararına olan duruma engel olacaksın.” buy Viagra Derken halen görev yapan milletvekillerine de eleştirilerde bulundu. Kömür “Öyle 2 satır basın açıklamasıyla, 1-2 soru önergesiyle buna, kötü giden olaylara engel olmazsın. Baktın AOÇ’ de bir şeyler ters gidiyor, ağaç kesiyorlar, inşaata başlamak istiyorlar, hemen çıkartacaksın fırtınayı. Yığacaksın oraya gençlik kollarını, çağıracaksın tüm örgütünü eyleme, kaldıracaksın ayağa STK’ları, yollayacaksın milletvekillerini, derhal başlatacaksın sivil direnişi. Gezi parkında gördük bu durumu: Gençlik ateşi ne kadar kuvvetli, direniş ne kadar önemli. Bak ondan sonra çakabiliyor mu oraya 2 tane çivi?
Kümes yapamaz kümes!”
dedi.

Maaşını Devrimci Eylemlerde Kullanacak…
Togay Kömür aday adaylık açıklamasında oldukça sert ifadeler kullanması dikkat çekerken vekil olduğu taktirde maaşı ile düğünlerde altın takmak yerine, gençlik kollarının devrimci eylemlerine harcayacağını söyledi. Devrimci önder Mahir Çayan’ın bir tespitini de paylaşan Kömür ”Örgütü örgüt yapan, onu kitlelere tanıtan, programları veya yaldızlı lafları değil, devrimci eylemleridir. Dünyanın en devrimci Partisi de Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.

Strattera online Gençlik Gelecek Değil Bugündür…

Togay Kömür aday adaylık açıklamasının sonunda şunları söyledi; “Saydığım bu nedenlerden dolayı şehrimiz ve milletimiz adına mücadelemi mecliste vermek istiyorum. Muğla’nın sesini, sol görüşünü, hayat tarzını tüm ülkeye yayabilmek için, gençliğin sesini daha gür duyurabilmek için desteğinizle Ankara’ya gitmek istiyorum. AKP diktasıyla daha sert mücadele edebilmek için yetkinizi istiyorum. Sorun dinleyen bir vekil değil, sorun çözen bir vekil olacağım. Gencim, dinamiğim ve hırslıyım! Ülkenin bu kötü gidişatına “Dur!” diyebilecek enerjiye sahip olduğumu biliyor ve kendime güveniyorum. Bunun için Muğla örgütümüzün önce iznini, sonra da yetkisini istiyorum. Bugün itibariyle Haziran 2015’ te yapılacak genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığımı huzurunuzda ilan ediyorum. Örgütümüze, sol düşüncemize, vatana ve milletimize hayırlı olması dileğiyle. Gençlik gelecek değil, bugündür, diyorum ve hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.