Bodrum Gündem

Atları da Kurtarırlar

16.12.2014
0
A+
A-

Buy cheap Accutane cheap doxycycline at_kurtarıldı_akut_bodrum (22)

İçi su dolu kuyuya düşen engel atlama atı, başarılı bir operasyonla kurtarıldı Buy Strattera

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da kuyuya düşen engel atlama atı, AKUT ekiplerince kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Bitez Mahallesi Kavaklı Sarnıç Caddesinde bulunan bir tarlada otlanan 13 yaşındaki “Ezo” isimli engel atlama atı, tarla içerisinde bulunan yaklaşık 6 metre yükseklikteki kuyuya düştü.

Yaklaşık bir metrelik su bulunan kuyuya atın düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar, durumu at sahiplerine bildirdi. Bölgeye gelerek atı kendi imkanlarıyla kuyudan çıkarmaya çalışan sahipleri başarılı olamayınca durumu Bodrum AKUT ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan 9 kişilik AKUT ekibi, atı kurtarmak için çalışma başlattı. Bir AKUT gönüllüsünün kuyuya inerek halata bağladığı at, bölgeye çağrılan vince bağlandı. Engel atlama atı, yaklaşık bir saatlik operasyonun ardından kuyudan hafif yaralı olarak kurtarıldı.

Bodrum AKUT Lideri Saadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, atı 9 kişilik AKUT ekibiyle yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda kurtardıklarını söyledi. Uzun süre soğuk suda kaldığı için üşüdüğü gözlenen atın üzerine battaniye örtüldü. Battaniyeyle ısınmayan at için bölgede bir kaç noktaya ateş yakıldı. Veteriner hekim tarafından gerekli tedavisi tamamlanan atın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.