Bodrum Gündem

Bodrum’da “Hırsız Var Eylemi”

18.12.2014
0
A+
A-

buy Strattera 40 mg Clonidine without prescription Buy Strattera haziran hareketi eylemi (1)

Bodrum’da yaklaşık 150 kişi, ellerinde tencere, ayakkabı kutuları, çeşitli yazı ve karikatürlerin olduğu dövizler ile “Hırsız Var” eylemine katıldı.

Bodrum Gündem Haber 18/12/2014

Bodrum’da Birleşik Haziran Hareketi Forumu tarafından düzenlenen “Hırsız Var” eylemine, Bodrum CHP İlçe Örgütü destek verdi. Akşam saat 18:00’de başlayan ve polisin geniş güvenlik önlemler aldığı eyleme yaklaşık 150 kişi katılırken, katılımcıların bir bölümünün siyah maske takması dikkat çekti.

Bodrum Belediye meydanında toplananlar ellerinde; ‘Hırsızlar Haftası Kutlu Olsun’, ‘Onların Anayasasında Soygun, Bizimkinde Direniş Var’, ‘Baba Çalmış, Oğul Sıfırlamış Yargı Aklamış’, ‘Yandaş Alkışlamış, İşçi Emekli Hani Bana Demiş’, ‘Hırsızlık Irsi, Tayyip Tırsi’, ‘Babam Böyle Çalmayı Nerden Öğrendi’, ‘Hırsızlık Fıtratınızda Var’, ‘Her Yer Rüşvet Her Yer Soygun’ yazılı pankartlar ile sosyal medyada paylaşılan ilginç karikatürleri taşıyan eylemciler, sık sık “Hırsız Var, Kaçıyor Yakalayın”, “Sarayda Hırsız Var”, “Her Yer Direniş Her Yer Taksim“ sloganları attı. Bazı eylemcilerin de metal tabak ve çatal ile tempo tuttular.

Belediye Meydanındaki eylemde Haziran Hareketi sözcülerinden Ferdi Arıbaş basın açıklamasını okudu. Açıklamada “Dört devlet bakanının ve çocuklarının yanı sıra, dönemin başbakanı ile oğlu ve iktidara yakın bir çok kişinin adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının üzerinden bir yıl geçti. AKP iktidarı kamu kaynaklarını kimlere nasıl talan ettirdiğini bütün çıplaklığıyla ortaya seren operasyonların üstünü örtmek, unutturmak için bir yıldan beri elinden geleni yapmakta. Takke düştü kel göründü. AKP ve avaresi soruşturmayı yürüten savcıyı görevden alarak yavuz hırsız rolünü hiç sıkılmadan oynamaya devam etti. Yıllarca kol kola yürüdüğü cemaate topu atıp, mağdur edebiyatını, suni gündemlerle ve ellerine bulaşan kanları etrafa saça saça sürdürmeye devam etti ve hala devam ettirmektedir. Hukukun işlemediği yerde biz varız. Korkmalısınız biz halkız dedik ve demeye devam ediyoruz. İşçilerin kanları üzerinden yükselen kar hırsına dur demek için buradayız. Hırsızlar haftası kutlu olsun” dedi.

Basın açıklaması Selda Bağcan’ın Yuh isimli şarkısının çalınması ile sona erdi. Gurup alkışlarla protestolarının tamamlayıp sessizce dağıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.