Bodrum Gündem

869’a Dikkat

24.12.2014
0
A+
A-

bodrumda_yerli_malı_haftası (4)

Bodrum Belediye Meydanından gerçekleştirilen Yerli Malı ve Tutumluluk Haftası etkinliğinde yerli malı ürün tüketimine dikkat çekildi.

generic Retin-A buy xenical Bodrum Gündem Haber buy Plavix

Bodrum’da Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi tarafından düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel ürünler dağıtılırken, 869 barkod numarası ile başlayan yerli ürünlerin satın alınması konusunda da çağrıda bulunuldu. Yerli Malı tüketimini özendirmek adına yapılan etkinlikte, okuldan çıkan öğrencilere, yoldan geçen yayalara ve araç sürücülerine Bodrum Mandalinası, zeytinyağı sabunu ve ayran ikram edildi.
Bazı vatandaşlar etkinlik sayesinde yerli malı haftası olduğunu hatırladı. İstanbul’dan Bodrum’a gelen Sema Yaravlı şunları söyledi; “Bu hafta yerli malı haftası mı? Vallahi unutmuştum. Yani bakın bizler bile unuttuk. Tabi ki bu değerlerimizin korunması lazım.” dedi.

Bu Bir Geçmişe Özlem Etkinliği Değildir…

Bu kutlama bir geçmişe özlem, anılarda kalan bir şeyi hatırlamak olmadığını, tam tersine tutumlu olmayı, yerli malı kullanmayı, bir davranış biçimi, bir anlayış olarak yerleştirmek olduğunu ifade eden, Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şubesi Dr. Bedriye Gürkan sözlerini şöyle konuştu;
“Amerikan Enerji bakanlığının açtığı büyük bir enerji ihalesini, Çinli firma 2 milyar dolar daha düşük bedel ile yapacağını garanti ediyor. Ancak ABD kendi ulusal firmasını tercih ediyor. Dünyadan, “liberal ekonomik modele uygun değildir” eleştirileri geliyor. Başkan Clinton, “ulusal çıkarlarımızı korumak zorundayız” diye yanıt veriyor. Almanya, Almanları kendi ürettiği otomobili kullanmaya zorluyor. Fransa’nın bir süt ürünleri fabrikası yabancı bir firmaya satılınca, halk ayaklanıyor ve satış iptal ediliyor. Ülkemizin ekonomik bağımsızlığının kazanılıp korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapıya sahip olması için yerel üretim ürünlerini kullanmak ve tüketmek gerekir. Ayrıca bu konu bir devlet politikası haline getirilmeli, tüm kurumlar, demokratik kitle örgütleri, tek tek bireyler, başta eğitim ve bilinçlendirme olmak üzere çalışmalar yapmalıdırlar. Barkot numaraları “869” ile başlayan malları alalım. Çünkü onlar Türkiye’de üretilmişlerdir. Böylece ülke ekonomimize katkıda bulunup, siyasi bağımsızlığın temeli olan ekonomik bağımsızlığımızı kazanmak için bir adım atmış oluruz.”
Dr.Gürkan, etkinlikte dağıtılan sabunun temiz bir toplumu, temiz kalmayı, temiz elleri ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.