Bodrum Gündem

Çinliler Bodrum’u Keşfediyor

25.12.2014
0
A+
A-

Xenical pills Brand Viagra online diflucan without prescription çinli iş adamları bodrumda (14)

 

BODTO’nun misafir ettiği Çin iş insanları, yat imalat sektöründen ve bodrum kültüründen çok etkilendi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Ticaret Odasının konuğu olarak çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bodrum’a gelen Çin’li heyet Bodrum Deniz Müzesini gezdi ve Neyzen Tevfik Caddesi Marina bölgesinde bulunan bir restaurant’ta yemek yiyerek Akdeniz ve Türk mutfağının lezzetlerinin de tadına baktılar.

Bodrum Deniz Müzesi ziyaretinde bulunan yaklaşık 25 kişilik Çinli heyete, Sema Sağat tarafından Müze ile ilgili sunum yapıldı. Türk Çin İpekyolu Ekonomi Kültürel İşbirliği Derneği (TÜÇİDER) Genel Başkanı Prof.Zeyneş İsmail tarafından başkanlık ederken, heyetin turizm ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği bilgisi verildi.

Türk Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği’nin amacının, binlerce yıl öncesinden tarihsel ilişki ve iletişim içinde bulunan Türk ve Çin Halklarının; karşılıklı anlayış, iyi niyet, kültürel etkileşim ve ekonomik işbirliği çerçevesinde buluşmalarına katkılar sağlayabilmek olduğunu söyleyen TÜÇİDER Prof.Zeyneş İsmail şunları söyledi; “Bu defa Çin işadamları heyetine başkanlık ederek Bodrum’u ziyaret ettik. Bu gün Bodrum Ticaret Odasında yat konusunda genel kapsamlı anlatım yapıldı. Özellikle Bodrum ile Çin arasında yat konusunda işbirliği yapmak adına bir çok şey konuşuldu. Şu an yat müzesindeyiz. Ben ve arkadaşlarım Bodrum’da yat imalatının ne kadar ileride olduğunu, dünyaya ne kadar katkı sağladığını, bizzat gördük ve etkilendik.”

Bodrum’u nasıl buldukları konusunda ki sorumuza ise “Arkadaşlarım uzun süre yolculuk yaptılar ve çok yorgunlar. Bodrum’a geldikten sonra bol güneşli, masmavi denizi ve Bodrum misafirperverliğini görünce bütün yorgunluk bir anda gitti. Bodrum’u Çinliler fazla bilmiyor. Bodrum’u bundan sonra Çin’de tanıtacağız. Çok turizm gelmesine çalışacağız.” şeklinde yanıtladı.

Gelen Çinli iş insanlarının, özellikle Bodrum Yat İmalat sektörünün gelişimini gördükleri Bodrum Deniz Müzesinden çok etkilendikleri gözlenirken, Bodrum kültürüne de hayran olduklarını ifade ettiler.

Çinli iş insanları bu gün Bodrum’daki incelemelerinin ardından yarın Dalaman’a gidecekleri öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.