Bodrum Gündem

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimine İlgi Olmadı

29.12.2014
0
A+
A-

buy Paxil  bodrum_kent_konseyi_gençlik_meclisi-(111)

Bodrum gençliğinin tüzel kimliğini ifade eden Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kurulu BODTO Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kurulu için beklenenden çok az gencin katılımı ile gerçekleştirildi. Yerel, ulusal ve küresel konularda, gençlerin fikir belirtebilmelerini, çözüm üretebilmelerini, karar mekanizmalarına katılımlarını sağlayan, demokratik bir oluşumu amaçlayan Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi; ayrımcılık yapmaksızın, gençlerin, meclis çatısı altında yaratılan uzlaşma ortamında, kentin öncelikli sorunlarının belirlenmesinde, sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikaların üretilmesine ve uygulanmasına katkıda bulunmasını hedefleyerek, bu doğrultuda çalışması bekleniyor.

BODTO Konferans salonunda yapılan Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kuruluna sadece 20 genç katılması dikkat çekti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Emre Köroğlu başkanlığında Feyha Karslı ve Alkım Denizaslanı divanı oluşturdular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Katılımın az olmasından dolayı üzgün olduğunu belirten Topçuoğlu, tüm dernek ve siyasi partilere ulaşarak genç temsilci göndermelerini istediğini, ancak genel kurula zaten aktif olan derneklerin dışında başka genç temsilci gönderilmediğine dikkat çekti.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kuruluna yönelik şu açıklamayı yaptı;

“Katılımın çok olabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı harcadık. Bütün muhtarlara defalarca mesaj attık, bütün odaları tek tek ziyaret ettim. Partileri ziyaret ettim. Ulaşabileceğimiz bütün dernekleri tek tek aradık ama sonuç bu. Artık Bodrumlular şunu bilmek zorunda; Bodrum bu gençlerin. Ben her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim, 65 yaşındayım. Türkiye’nin yaş ortalaması 70’dir. Yani ben 5 sene daha Bodrumluyum, Türkiye ortalamasına göre. Ancak şu arkamda gördüğünüz gençler daha 50 yıl daha Bodrum’da yaşayacaklar. Dolayısı ile bu gençlerin mutlaka Bodrum ile ilgili kararlarda söz sahibi olması gerekir. Burada gençleri asla suçlamıyorum. Çünkü gençleri hangi sorunlar ile baş başa bıraktığımız açıktır. Onların katılımcı demokrasinin birer bireyi olabilmeleri için, mutlaka çağırmak yeterli değil, onlara bu demokrasinin oyuncusu olabilme olanaklarını da sunmak gerekiyor. Gençler maalesef aş, iş derdinde. Dolayısı ile sağa sola bakabilmeleri mümkün değil. Biz kendi gençliğimizi bu işlerden uzaklaştırarak, bindiğimiz dalı kesiyoruz. Lütfen Bodrum yetişkinler elindeki kurumları tek tek, tekrar, tekrar düşünsünler Bodrum’un gençlerini mutlaka kendi aralarına alsınlar. Bodrum bizim değil gençlerindir.”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, altı ayda bir yapılması zorunlu seçimsiz Bodrum Kent Konseyi Genel Kuruluna da yeterli katılımın olmayacağını ve önümüzdeki haftaya ertelenebileceğini kaydetti. Başkan Topçuoğlu Kent Konseyinin gerçekten gerekli bir kurum olup olmadığını da sorguladığını sözlerine ekledi.

Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kuruluna katılan ve divan üyeliği yapan Alkım Denizaslanı gençlerin bu konuda duyarsız kaldığına dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Bodrum ve Türkiye sorunlarını bütün gençler olarak, her siyasi partiden veya her sivil toplum örgütünden, çevremizdeki gençlerden duymak bizlere mutluluk verir. Bunlarla ilgili hep beraber üretip, hep beraber çözümlere gitmek, sorunları hep beraber aşmak temennimiz. Bir dahaki toplantılarımızda gerekli duyuruları yapmak için gerekli mücadele vereceğiz. Umuyorum birdahaki toplantıda yeterli bir kalabalık sağlayabiliriz. Çünkü gençlerin enerjisine, gençlerin mücadele ruhuna günümüz Türkiye’sinde çok ihtiyaç var”

Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kuruluna katılan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Sami Algın ise bu tür çalışmalara gençlerin ilgi duymadığına dikkat çekerek şunları söyledi;

“Daha önce sizin programınızda konuştuğumuz gibi gençleri siyasete çekmemiz gerekiyor. Bundan önceki süreçte sıkıntılar vardı. Daha önceki gençlerin alışkanlıkları ile ilgili bir şey. Bu yüzden elimizden geldiği kadar, aşmaya çalışıyoruz ama ne kadar başarılı olduğumuz tartışılır. Burada Bodrum’un ortak paydası için yapılan bir toplantı var, ancak diğer siyasi parti ve STK’ların da katılım sağlaması lazımdı.”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Algın ilgisizlik olduğunu, ancak ellerinden geldiği kadar destek vereceklerini ifade ederek, Ak Parti ve MHP’li gençlerin şu ana kadar aktif siyasette göremediklerini doğal olarak buraya da gelmediklerini sözlerine ekledi.

Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisi seçimli genel kuruluna katılan 20 kişinin de yürütme kurulu üyesi olması önerisi kabul görürken, Ozan Köroğlu ve Begüm Üner eş temsilci olarak seçildiler.

Bodrum Kent Konseyi Gençlik Meclisinin görevleri ise şu şekilde belirlenmiş;

  • Gençlerin, kent yönetiminde çözüm ortağı olmalarını sağlamak,
  • Gençlerin, sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde kente yönelik çalışmalar yürütmelerini sağlamak,
  • Kent gençliğini, yerel, ulusal ve uluslararası tüm platformlarda temsil etmek,
  • Ulusal ve uluslararası sözleşmeler çerçevesindeki gençlik haklarını, yerel düzeyde korumak ve geliştirmek,
  • Kentlilik bilincini geliştirerek kentsel kimlik oluşumuna katkı sağlamak,
  • Gençlerin, girişimci kimliklerini ön plana çıkararak kişisel gelişimlerine destek olmak,
  • Gençlerin bireysel inisiyatiflerini geliştirmek,
  • Gençlerin, insan haklarına ve çevreye duyarlılıklarını arttırmak,
  • Kentin bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerinde rol almalarını sağlamak,
  • Gençliğin birlikte çalışma alışkanlıklarını geliştirerek, ortaklık anlayışı kazandırmak,
  • Bodrumluluk bilinci ile yerel kimliğin oluşturulması ve korunması, bunu gençlerin katılımıyla, geliştirme ve güzelleştirme çalışmaları yapmak, yardımcı olmak,
  • Bodrum’da yaşayan gençlerin sorunlarını dile getirme aracı olmak, çözümünde aktif rol almak,
  • Bodrum’un geçmişini geleceğe, gelecek neslin taşıması için, Bodrum geleceği için farkındalık yaratmak,
  • Allergies

  • Bodrum özelinden gençlerin gözüyle ülke geleceği için plan, rapor ve proje üretme ve yürütmek.

Nexium online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.