Bodrum Gündem

Neden Kissebükü İçin Israr Ediyorlar?

31.12.2014
0
A+
A-

 kissebükü_kaymakam_dr_mehmet_gödekmerdan

2013 yılında yasalarda yapılan değişiklikler ile Kissebükü-Adalıya’ya ETS Grup tarafından bin yataklı, 5 yıldızlı otel yapılmak üzere verilen tahsisinin iptali için çalışmalarını sürdüren çevreciler, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber Order Kamagra

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ziyarete Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Hayri Rüştü Tezcan, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar katıldı.
mustafa_demirözBasına kapalı gerçekleştirilen ziyaret sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz şunları söyledi;
“Bugün geldiğimiz durumu Sayın Kaymakamımızla paylaştık. Ayrıca ‘ÇED Raporu gerekli değildir’ konulu Kaymakamlığımıza gelen bir yazı var. İlgili yazıda, karşı görüşü olanlar varsa diye bir takım ibareler var, onu da paylaştık. Kendisine durumu izah ettik. Bizimle aynı fikirde orüştü_tezcan Plavix buy online lduğunu da beyan ettiler. Bütün Bodrum olarak, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla ve yetkilileriyle biz bu tahsise ve Kissebükü-Adayılı Yalı’da yapılmak istenen otele karşıyız. Bu Bodrum turizminin, yat turizminin, Mavi Yolculuğun kalbine saplanan bir hançer olacaktır. Hep birlikte mücadele emek için Sayın Kaymakamımızla bilgi paylaşımında bulunduk. Onunda desteklerini aldık” dedi.
Demiröz, bölgede otel yapılaşmasına gitmekle ilgili hiçbir geçerli sebep olmadığını iddia ederek, herkesin bu yatırıma karşı olduğunu ve bu bölgenin mutlaka korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

23 Yıldır Mücadele Ediyoruz…
Doğal değerler açısında 23 yıldır bölgede mücadele edildiğini hatırlatan Mavi Yol Girişi Sözcücü Filiz Dizdar ise yapılan görüşme hakkında şöyle konuştu;
“23 yıldan bu yana süren mücadelemizi anlattık. 2005 yılından beri tahsislerle ilgili mücadelemiz var. Mahkemeler açıldı onları takip ediyoruz. Eylemlerimiz olacak. 18’inde Kissebükü’ne hem karadan, hem denizden yürüyüşümüz olacak. İmza sürecimiz devam ediyor. Islakla beraber 6 bin civarında imzamız oldu. kissebükü.org veya kissebükü.com adreslerinden imza kampanyasına destek bekliyoruz. Ocak sonunda da imzalarımızla birlikte Ankara’ya yolcuyuz” dedi.
En büyük ihlal ve işgalin tahsis alanlarında yaşandığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Filiz Dizdar, Bodrum’un tahsisli alanlarındaki karnesinin kırık olduğunu vurguladı.

Neden Israr Ediyorlar?
Ziyarette, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın neden Kissebükü? sorusuna dikkat çeken Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Hayri Rüştü Tezcan ise görüşmeyle ilgili şunları ifade etti;
“Kaymakam Bey çok güzel bir konuya dikkat çekti. Neden burada ısrar ediyorlar dedi. Çok doğru bir soru. Oraya gelene kadar bin yataklı otel yapacak bir sürü yer var. Burası hem tarihi, hem de doğal SİT alanı, hem de Bodrum’da sonraki ilk doğal koyunu imara açmış olacaklar. Müthiş rant taşıyan bir yer. Böyle bir arazi Yarımada da yok. Çok ciddi paralar ödenmesi lazım. Bu nedir? Bir yatırım olacak, bir kaç yıllık bir faydası olacak ama on yıllarca sürecek, mavi yolculuk, yatçılık ve doğayı yok edecek” cheap Paxil dedi.
Ziyaretin ardından Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesine geçen çevreciler burada düzenledikleri toplantıda durum değerlendirmesi yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.