Bodrum Gündem

Bodrum’u Gerim Gerim Gerdiler

03.01.2015
0
A+
A-

buy prozac cheap Viagra Gold bodrumda_karşıt_görüşlüler_gerginlik (3)

Geçtiğimiz günlerde HDP’nin Uludere ile ilgili basın açıklaması yaptığı sırada, Asi Tayfa adı ile bilinen gruptan bazılarının laf atması ile meydana gelen gerginlik sonucu, polis müdahale etmiş ve HDP’liler de basın açıklamalarını tamamlayamadan alanı terk etmişlerdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meydanında Uludere ile ilgili olarak yapılmak istenen, bir grubun laf atması ile ortamın gerilmesi nedeni ile yarım kalan basın açıklamasını tamamlamak üzere yeniden meydanda toplandılar. HDP’lilerin toplanacağını haber alan Bodrum Asi Tayfa adı verilen taraftar grubu sloganlar atarak tekne ile meydana geldiler.

Günler öncesinden olay çıkmasını engellemek amacı ile önlemlerini alan polis tarafından meydana çıkması engellendi. Muğla Çevik Kuvvet ekiplerinin de desteği ile meydan tam anlamı ile abluka altına alınarak kuş uçurtulmadı. Kalkanları ve biber gazları ile meydanın çevresini kuşatan Çevik Kuvvet ekiplerini gören Bodrumlular şaşkınlıklarını gizleyemediler. “Bodrum’da ilk defa bu kadar çok polis görüyoruz. Kimsenin Bodrum’u germeye hakkı yok.” diyerek tepkilerini de dile getirdiler

Yaklaşık 100 HDP’linin bir araya geldiği meydanda, grup adına açıklama yapan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Hüsran Belgin Koç, geçen hafta meydanda anma yapmak için toplandıklarını, ancak bir grup tarafından saldırıya maruz kaldıklarını söyledi. Eylemi bitiremeden alanı terk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Koç, “Biz bu alanda olmaya devam edeceğiz. Siyasal ve yasal bir partiyiz. Ve demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Burada halkımıza kolluk güçlerine görev düşmektedir. Barışçıl bir şekilde burayı terk edeceğiz” dedi.

HDP Muğla Eş Başkanı Adalet Aydın Sözkesen ise partililere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi: order Fluconazole “34 yoldaşımızı anıyoruz. Hep anmaya da devam edeceğiz. Biz çözümün peşindeyiz, biz barışın peşindeyiz. Bunu burada gösterdik. Bunu anlamayan insanlara da yine sabırla bu mesajı vermeye devam edeceğiz. Kimse bizim sabrımızı taşıramayacak.”

Biji Serok Apo sloganı atan HDP’li grup, Yaşasın Halkların Kardeşliği sloganı da attı. Faşizme karşı omuz omuza, Baskılar bizi yıldıramaz gibi sloganların yanında Kürtçe sloganlarda atıldı. Kürtçe sloganlar atılırken bazı HDP’lilerin gruptakilere slogan atmamaları yönünde müdahale ettikleri görüldü.

HDP’liler oturma kararı aldıklarında, grup liderleri ile emniyet amirleri HDP’li grubun olaysız bir şekilde dağılması yönünde görüş alışverişinde bulundular. Basın açıklamasında “Kürt arkadaşıma dokunma” yazısının bulunduğu döviz ise en anlamlı ve en samimi görüş olarak değerlendirildi.

HDP MEYDANDAN ÇIKTI, ASİ TAYFA MEYDANA GİRDİ…

Bu sırada tekneden meydana inmesine izin verilmeyen Asi Tayfa adlı grup Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Vatanı bölemeyeceksiniz şeklinde sloganlar atarak meşaleler yaktılar. Bir yurttaş ise polislerin önündeki taş üzerine çıktı ve Türk Bayrağı açarak sessizce HDP’liler meydanı terk edene kadar bekledi. Yaklaşık bir saat süren gerginlik HDP’lilerin meydanı terk etmesi ile sakinleşirken, polis HDP’li grubu parti merkezine kadar takip etti. Diğer yandan denizde Türk bayrağı açan grup HDP’lilerin meydanı terk etmesinin ardından, Atatürk anıtı önünde toplanarak saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşını okuyarak olaysız bir şekilde sessizce dağıldılar.

BODRUM BELEDİYE MEYDANI CURCUNAYA DÖNDÜ…

Polisin Saat 11:00 sıralarından itibaren herhangi bir olayın çıkma olasılığı için meydanda aldığı önlemleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da izledi. Emniyet amirlerinden bilgi alan Başkan Kocadon herhangi bir olay çıkmaması için saat 11:00’den itibaren meydan boşalana kadar bölgeden ayrılmadı. Bütün bu gerginliklerin yaşandığı sırada Pazar günü yapılacak olan deve güreşlerinde güreşecek olan develerin de meydana gelmesi ile Bodrum Belediye Meydanı tam bir curcuna ya dönüştü.

Gerginliğin bitmesi ile rahat bir nefes alan bölge esnafı, herkesin demokratik hakkını kullanabilmesi, ancak çevreye ve diğer yurttaşlara zarar verecek olayların çıkmaması için gereken hassasiyeti göstermesi gerektiği görüşünde fikir birliğine vardığı ifade edildi. Başkan Kocadon ise “Herkes demokratik hakkını kullanacak. Ama medeni çerçeveler etrafında.” dedi.

Yorumlar

  1. Yavuz YILDIZ dedi ki:

    AMAN DİKKAT !
    Provakatörler işbaşında. Bir kıyılcım Bodrum’u yaşanmaz hale getirir.
    Bu oyuna artık gelmeyelim!
    Geçmişte sağı sola, solu sağa kırdırarak iktidarını sürdürenler: şimdi çok başlı oyun peşindeler.
    Şimdi, Türkü Kürde, Aleviyi Sünniye vb. düşürerek, tek amacı iktidarını sürdürmek isteyenlere karşı tek yumruk olmalıyız.
    Onlara inat, şiddet kültürünü hemen terkedip, DİYALOG, BARIŞ ve YAŞAM HAKKINI öne çıkarmalıyız.

  2. birol ahi dedi ki:

    BODRUMDA UTANÇ YÜKLENDİ…BODRUMU GERİM GERİM GERDİLER GİBİ GAZETE BAŞLIKLARI BİRİLERİNE HİZMET ETMEKTEDİR..ORTADA PROVAKATÖR YOKTUR TEPKİ GÖSTERENLERİN HİÇBİRİ BİR SİYASİ PARTİNİN SEMPATİZANI DEĞİLDİR..DEMOKRATİK HAKLARINI BÜSTLERİNİ PARÇALADIKLARI,BAYRAĞINI YIRTTIKLARI BİR MEYDANDA BİJİ SEROK APO SESLERİYLE Mİ GÖSTERECEKLER..ŞİMDİ BEN ŞEHİT DÜŞEN MEHMEDİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ YERDE BAYRAĞIMI,ŞEHİT ANASINI YANIMA ALIP BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPABİLİR MİYİM…ULUDEREDE İNSANLARIMIZ NEDEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR BUNUN AÇIKLAMASI TEKTİR ORADA DEVLETİN GÜVENLİK AMACIYLA YASAKLADIĞI BÖLGELER VARDIR BU BÖLGELERDE TARIM,HAYVANCILIK,KAÇAKÇILIK(ZATEN YASAL DEĞİLDİR) BU BÖLGELERDEN MALESEF GEÇİMİ KAÇAKÇILIKTAN BAŞKA SEÇENEĞİ OLMAYAN İNSANLARIMIZIN KULLANDIĞI GEÇİŞ ALANIDIR…BUGÜNE KADAR KARAKOLLARIMIZA YAPILAN TÜM BASKINLARDA LOJİSTİK DESTEK KATIRLARLA SAĞLANMIŞTIR..O BÖLGEDE DEVRİYE UÇUSU YAPAN UÇAKLARIMIZ O BÖLGEDE GEÇİŞ YAPANLARI MALESEF VURMUŞLARDIR..BU ACI OLAYI SHOWA DÖNÜŞTÜRENLERE SORUYORUM 17 YAŞINDA BİR KIZIMIZI CANLI CANLI TOPLU TAŞIM ARACINDA YAKANLARA NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ…ELLERİ KINALI YURT SAVUNMASINA GÖREVLERİNİ İFA EDİP ANA OCAĞINA SİLAHSIZ DÖNERKEN KATLEDİLEN MEHMETÇİĞİN ADINA MEYDANLARA NEDEN ÇIKMADINIZ,ARKASINDAN KAHPECE VURULANLARA KARŞI NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ…ŞUNU İYİ BİLSİNLERKİ BİZİ KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLEYENLERE İZİN VERMEYECEĞİZ..SAPLA SAMAN BİRBİRİNDEN AYRILACAK….KÜRT KARDEŞLERİM BİZİM TEK SIKINTIMIZ EKONOMİKTİR ,UNUTULMUŞLUKTUR..HDP BAŞKANI KÜRDİSTAN OLSAYDI ULUDERE KATLİAMI OLAMAYACAKTI DEMİŞ..BENDE DİYORUM Kİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETLERİ O BÖLGEYE SANAYİYİ GÖTÜREBİLSELERDİ ORADA AÇ,AÇIKTA BIRAKILMIŞ HALKIMA SAHİP ÇIKSALARDI BUNLARI ŞİMDİ HİÇ KONUŞMAYACAKTIK…PROVAKATÖR ARAMAYA GEREK YOK BAŞ PROVAKÖR SELAHATTİN DEMİRTAŞ ZİHNİYETİDİR…KÜRTLER VE TÜRKLER KARDEŞTİR BUNU BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMECEKTİR..BÜYÜK İSRAİL DEVLETİNİN KURULMASI ANCAK BÖL PARÇALA YÖNETLE OLACAKTIR…BUNA HİZMET EDİYORSUNUZ …BENCE DİL,BAYRAK,TOPRAK HİKAYE O MAKAMLARDA OTURANLARIN İLK HEDEFİ DOĞU ANADOLUDAKİ İNSANIMIZIN REFAHININ YÜKSELMESİNİ SAĞLAMAKTIR…BODRUM MEYDANDA BİJİ SEROK APO SESLERİNİ ,APO POSTERLERİNİ İSTEMİYORUZ…TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR.

  3. alp dedi ki:

    Bodrum’u gerim gerim gerdiler başlığıyla haber yapıp ayrımcılık, kin ve ötekileştirme duygularını körüklemeye çalışın. Yanlı haber anlayışınızdan vazgeçip objektif haber yapın. Habercilik bu değildir.