Bodrum Gündem

Kent Konseyi Mahalle Meclislerinde LGBTİ’lere %5 Kontenjan Tanındı…

03.01.2015
0
A+
A-

kent-konseyi-lgbti

Zithromax without prescription

Bodrum Kent Konseyi seçimsiz Genel Kurulu Bodrum Ticaret Odasında gerçekleşti. Genel Kurula Bodrum Mahalle Meclisleri yapılanmasında LGBTİ (Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseksüel) ’lere %5 kontenjan tanınması damga vururken, Bodrum genelinde kurulacak olan Mahalle Meclislerinde kadın-erek dengesinin sağlanması adına fermuar sistemi kullanılacak.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen toplantı yaklaşık beş saat sürdü. Dokuz maddelik gündemle toplanan Bodrum Kent Konseyi seçimsiz genel kurula saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Daha sonra toplantıyı yönetmek üzere Rüştü Tezcan’ın başkanlık yaptığı, Meral Saraçbaşı ve Alev Tekoğul’dan oluşan Divan Heyeti seçimi gerçekleştirildi.

cheap albuterol Topçuoğlu “Yaşadıkları Yer İçin Sözüm Var Diyenlerin , Emeği de Olmalı”

Toplantının açılış konuşmasını Bodrum kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu yaptı. Topçuoğlu Kent Konseyi olarak her zaman yerelden yana tavır takınacaklarını kaydettiği konuşmasında, yerelleşme ve küreselleşme arasında bir köprü kurmak gerektiğini, bunun da yerel ve  evrensel değerleri gözeterek değerlendirmekten geçtiğine vurgu yaptı. Topçuoğlu “Bunun için de; Yaşamın ahenginin gözetilmesi, Kaynakların dikkatli kullanımı, Toplumun talep ve beklentilerinin karşılanması, Bireysel emeğinin korunması öncelikler arasında olmalıdır. Bu kültürü hakim kılmak, devletten çok yerel yönetimlerin görevidir. Çünkü, Yerel Yönetim, öncelikle orada yaşayanlara aittir. Siyasetin, ayrı ve imtiyazlı kategori olmaktan çıkması, yeni değerlerin sahiplenilmesi ve bunlara uygun bir yönetim anlayışının geliştirilmesi, bu nedenle vazgeçilmezdir.  Bu noktalardan bakıldığında ülkemizde siyasetin özüne yerleşen ayrışma ve çatışmaların kaynaklarını rahatça görebiliriz.  Kuşkusuz bu ayrışmada yer aldığımız saf,  siyasetin neresinde yer aldığımızın da bir göstergesidir. Bizim durduğumuz yer bellidir. Kent Konseyleri yerel sivil toplum örgütlerinin bir ortak platformu olduğu kadar, bireylerin de yaşadığı yer için inisiyatif alabildiği kuruluşlardır. Kısacası Konseyler,  yaşadıkları yer için “sözüm var, emeğim olmalı” diyen insanların buluşma noktasıdır. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın  – yerindenlik, yönetişim,  katılımcılık – ilkelerini hayata geçirmek için çalışmak konseylerin vazgeçilmezidir. Biz bu yüzden AVM’lerin değil, esnafı yaşatacak projelerin yanında yer alırız” dedi

Gündeme Engelliler Meclisi ve Kadın Meclislerinin bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetleri ve önümüzdeki döneme ait hedeflerinin yer aldığı sunumlar gerçekleşti. Engelliler Meclisinin faaliyetleri ile ilgili sunumu Bodrum Belediyesinde meclis üyesi olan Mecit Poyraz yaptı. Poyraz, engellilerin Bodrum’da yaşama dahil olmaları adına projeler yapılacağını ve onun da her platformda takipçisi olacaklarını kaydetti.

cheap Fluconazole Belediye, Mahalle Meclislerinin Kurulmasına Destek Vermelidir…

Gündemin 6. Maddesi olan Kurulan Meclislerin Onaylanması başlığında konuşan Erman Aras, Mahalle Meclislerinin gerçekten işlevsel hale gelmeleri durumunda bunun devrim niteliği taşıdığına dikkat çekti. Aras “Biz Bodrum’da bunu tam manasıyla anlatamadık. Katılımcılık yerelde olacak, bu korkunç bir güç. Mahalle Meclislerini doğru düzgün anlatmamız ve halkımızın da bunu anlamasını sağlamamız gerekiyor. Yürütme Kurulu işin sadece prosedür kısmını yani yürütmesini takip eder. Asıl iş mahallelinin semtine sahip çıkmasıdır. Kurulacak mahalle meclislerine hazırladığımız bu yönergenin yol göstermesini istedik. Mahalleliye ulaşmanın yolu da basın toplantısı yapmak, sms atmak ve reklam panolarında yer almaktan geçer. Bunlar da ancak Belediyenin destek vermesi ile mümkündür. Turgutreis ve Gümüşlük’te kurduğumuz meclislerimizde biz bu destekleri belediyemizden alamadık. Her yerden Turgutreis’te ki gibi bir Hülya Karatoprak çıkmaz her şeyi kendi imkanları ile gerçekleştiren. Bu işin olmazsa olmazı belediyenin destek vermesidir dedi.

Bodrum Kent Konseyi Seçimsiz Genel Kurulunda gündeminde en çok tartışılan maddesi Bodrum Mahalle Meclislerinin yönergesinin onaylanması sırasında yaşandı. Özellikle Mahalle Meclisleri yönergesinin üçüncü bölümü olan Seçme ve Seçilme hakkının kimlerde olması ile dördüncü bölümdeki Mahalle Meclisleri Organlarının Oluşumu maddeleri yaklaşık 3 saat boyunca tartışma konusu oldu. Yapılan görüşmeler neticesinde Mahallede 16 yaşına basmış ve muhtarlıkta kaydı olanların o mahalle için mecliste söz hakkı olacak. Ayrıca meclislerin oluşumu için 60 gün öncesinden Kent Konseyi tarafından ilan yoluyla mahalle halkının bilgilendirilmesi gerekecek.

Kent Konseyi Mahalle Meclislerinde LGBTİ’lere %5 Kontenjan Tanındı…

Mahalle Meclisleri Organlarının oluşumunda kadın erkek dengesinin korunması adına fermuar sistemi ile meclis yönetimi oluşturulmasına oy çokluğu ile karar verildi. Kararda ayrıca %5 LGBTİ (Lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseksüel) ‘lere kontenjan ayrılmasına da oy çokluğu ile karar verildi. Böylece %5’lik LGBTİ kontenjanı ayrıldıktan sonra kalan oranda fermuar sistemi uygulanarak yönetimde kadın erkek eşitliği sağlanmış olacak. Ayrıca %20 gençlik kotası (16-26 yaş arası) ve %10 da engelli kotası uygulanacak.

Bodrum Kent Konseyi seçimsiz Genel Kurulu Toplantısında Kültür Sanat Meclisi, Turgutreis ve Gümüşlük Mahalle Meclislerinin kurulması da onaylandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.