Bodrum Gündem

DİKKAT!!! Bodrum Donacak

DİKKAT!!! Bodrum Donacak
06.01.2015
0
A+
A-

Proscar order muski_uyardı_don_olabilir

MUSKİ HAVA SICAKLIKLARININ DÜŞMESİ İLE BİRLİKTE YAŞANABİLECEK DON OLAYLARI NEDENİYLE VATANDAŞLARI UYARDI…

Bodrum Gündem Haber

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre il genelinde çarşamba, perşembe ve cuma günleri don beklendiği bildirildi. Perşembe günü hava sıcaklığının -7 dereceye kadar düşmesi beklenirken, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, su sayaçların donmaya karşı korunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle su sayaçları ve tesisatlarında don olayının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bu hafta don olayının yaşanabileceğini dikkat çeken Yaşar şunları söyledi;

“Çarşamba, perşembe ve cuma günleri il genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğini meteorolojiden öğrendik. Su sayaçlarında yaşanabilecek olası bir don olayında sayaçların korunması ve bakımı vatandaşlarımızın görevidir. Abone sahiplerinin mağdur duruma düşmemeleri için çok soğuk havalarda sayaçların bulunduğu yerleri ısıya yalıtımlı malzemelerle (Talaş, Saman, Çuval, Battaniye, Ahşap, sayaçlar ve özel hazırlanmış köpük malzemeler ) muhafaza etmeleri gereklidir. Sayaçta, bağlantı yerlerinde veya vanalarda su sızıntı olması halinde derhal MUSKİ’ ye bildirerek arızanın giderilmesini sağlanmalıdır.” generic Toradol buy Promethasin şeklinde konuştu.

Vatandaşların su sayaçlarının donması konusunda doğru bildiği birçok konunun yanlış olduğunu belirten Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bunların başında donan su sayacına sıcak su dökülmesi geliyor. Donan su sayaçlarına sıcak su dökmek veya ateş tutmak, sayaca sert bir cisimle vurmak doğru değildir. Bu uygulamayı yapmak, çeşmelerin ve boruların patlayıp daha büyük maddi hasarların oluşmasına neden olur. Donan su sayaçlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemelidir. Vatandaşlar bu durumda 444 48 01 nolu çağrı merkezimizi arayarak destek alabilirler.” dedi.

Öte yandan sabah saatlerinde yola çıkacak olan sürücülerin karayolundaki gizli buzlanmalara karşı dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.