Bodrum Gündem

Sokağın Sesi İZTUZU’nda (PROGRAMIN TAMAMI)

treat breast cancer İztuzu Plajının Belediyeden Alınarak İngiliz Bir Şirkete Verilmesine Bölge Halkı Karşı Çıkıyor…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem order cheap Cialis

Dünyaca ünlü ve dünyanın 1 numaralı açık alanı olarak seçilen İztuzu Sahili Türkiye ve Muğla’nın gündeminde yer alıyor. Muğla’nın Ortaca İlçesine bağlı Dalyan beldesinde bulunan günübirlik tesis ihaleyle İngiliz ortaklı DALÇEV isimli firmaya verilmişti.

Sahili işletecek özel şirketin çevre hassasiyetine önem vermeyeceğini düşünen halk günlerdir sahilin önünde eylem yapıyor. Yıllardan bu yana tesisin işletmecisi olan Ortaca Belediyesi, elinde mahkeme kararı olduğunu söyleyerek tesisi boşaltmak istemiyor. İngiliz şirket DALÇEV’de elinde mahkeme kararı olduğunu söyleyerek, tesisin işletmesini almak istiyor.

BODRUMLULAR DESTEK İÇİN İZTUZU’NDA…

Başta Ortaca Belediyesi olmak üzere, CHP Muğla Örgütü, MHP Muğla Teşkilatı, CHP ve MHP Muğla Milletvekilleri, Birleşik Haziran Hareketi, Bodrum Mavi Yol Girişimi gibi bir çok sivil toplum örgütü ile siyasi parti üyeleri, 4 Ocak Pazar günü yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile bir eylem gerçekleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Muğla Milletvekili Prof.Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte Muğla’nın her ilçesinden çevreye duyarlı yurttaşlar İztuzu’na gelerek, plajın özel bir şirkete verilmesine karşı tepkilerini gösterdiler. Bodrum’dan da Birleşik Haziran Hareketi Bodrum Forumu, CHP Bodrum Gençlik Kolları, Mavi Yol Girişimi ile birlikte Bodrum Denizciler Derneği, Kent Konseyi temsilcileri ve çevreye duyarlı yurttaş eyleme katılarak İztuzu sahilinin özel bir şirkete verilmesine karşı yapılan eyleme destek verdi.

Purchase Retin-A BAKANLIK İZTUZU’NU TESLİM ALDI…

Büyükşehir yasası gereği; Muğla’da eskiden belde belediyelerinin işlettiği tesisler belde belediyeleri yeni kanunla ortadan kalktığı için ihale düzenlenmesi adına il yönetimlerine (valilik) devredilmesi öngörülüyor. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İztuzu’yla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararının iptali kapsamında alanın teslim alındığını açıklaması olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

KENT TV BODRUMLUNUN ve HABERİN OLDUĞU HERYERDE…

“Haberin ve Bodrumluların olduğu her yerdeyiz” ilkesi ile İztuzu’na giderek, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı eylemi yerinde izledi. Milletvekillerinden, çevre örgütü temsilcilerine, STK temsilcilerinden Belediye yetkililerine kadar bir çok kişi ile röpotaj yapan Fatih Bozoğlu’nun hazırladığı Sokağın Sesi çevrecilerin konuyla ilgili görüş ve tepkilerini Kent Tv izleyicilerine aktarıyor.

İztuzu ile ilgili özel röportajların yer aldığı Sokağın Sesi programı; 5 Ocak Pazartesi 20:30’da, 7 Ocak Çarşamba günü saat 18:30, 9 Ocak Cuma günü saat 14:30, 11 Ocak Pazar günü saat 18:30’da izlenebilir…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.