Bodrum Gündem

Eski Başkan Tuğrul Acar Grup Kararı Dışında “RET” Oyu Kullandı

07.01.2015
0
A+
A-

  order Albendazole bodrum_belediye_meclis_chp_mhp (111)

order Prozac Bodrum Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, 20 gündem maddesi ve gündeme alınması talep edilen iki önerge ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Denetleme ve İşgaliye Komisyonlarına birer MHP’li üye seçilirken, CHP’li Tuğrul Acar 3 maddeye ret oyu kullandı.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, 20 gündem maddesi ve gündeme alınması talep edilen iki önerge ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Denetleme ve İşgaliye Komisyonlarına birer MHP’li üye seçilirken, CHP’li Tuğrul Acar 3 madde için CHP Grup kararına rağmen ret oyu kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yılın ilk meclis toplantısını 2015 yılının hayırlı olması dilekleriyle açtı. CHP ve MHP’li üyelerin eksiksiz olarak katıldığı Ocak ayı olağan meclis toplantısında CHP’li meclis üyesi Tuğrul Acar’ın ve MHP’li Meclis üyesi Birol Aydın’ın grup kararı dışında verdiği farklı oylar dikkat çekti.

Tuğrul Acar, Başkan Yardımcısı olarak atanan Taner Uslu’nun maaşının belirlenmesi ile ilgili çekimser oy kullanırken, çeşitli yerlerde yapılması uygun görülen trafo binaları ile Turgutreis’te yapılacak olan plan notları ile ilgili maddelere CHP grubunun tersine ret oyu kullandı. MHP’li Birol Aydın ise MHP grubunun ret veya çekimser olarak kullandığı oyların aksine CHP’liler ile birlikte kabul oyu kullandı.

Diğer taraftan yine denetleme ve işgal komisyonu için centilmenlik anlayışı ile MHP’li birer üyenin seçilmesi ve sözleşmeli personel alımlarının tamamına MHP’li grubun çekimser oy kullanması da mecliste dikkat çeken noktalar olarak değerlendirildi.

UTRECHT Turizm Fuarında Bodrum Belediyesini temsil etmek üzere Belediye Başkanı Mehmet KOCADON’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi sırasında MHP’li Meclis üyesi Mustafa Paşalı söz alarak tanıtımla ilgili bu güne kadar hep otelcilerin davet edildiğini, artık tanıtım anlayışında bir değişiklik yapmak gerektiğini ifade ederek rehber ve acenatacıların da fuara götürülmesini istedi. MHP’li Mahmut Özbelen de turizm fuarlarından sonra bir sonuç raporunun kamuoyu ile paylaşılıp paylaşılmadığını sordu.

Bakan Kocadon fuarlara BOTAV olarak katılındığını ve sonuç raporlarının da basın ve kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi. Paşalı’nın önerisine ise bu şekilde bir uygulamanın yapıldığını ve her sektörden temsilcilerin fuara davet edildiğini kaydetti. İkinci gündem maddesi de toplantının dikkat çeken maddelerden birisiydi. 2. maddede 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince Belediye Başkanı tarafından Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Belediye Meclis Üyesi Taner USLU’nun maaşının belirlenmesinin görüşüldü. Başkan yardımcısı maaşının, Belediye Başkan maaşının en fazla 3’te 2’si oranında olması gerektiği anımsatıldı. Yapılan oylama sonucunda Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun maaşı bürüt 6 bin 283 lira olarak belirlendi. Tuğrul Acar’ın çekimser oy verdiği maddeye, CHP ve MHP’li üyeler kabul oyu verdiler.

Birol Aydın dışında, diğer sekiz MHP’li meclis üyesi, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9 maddelerde belediyede tam zamanlı olarak çalışan Veteriner, Avukat, Mühendis ve Mimar’ların net maaşları ve sözleşmelerinin yenilenmesi maddelerinin tamamına çekimser oyu verdiler. Bu maddelere neden çekimser oyu verdiklerini Mustafa Paşalı şöyle açıkladı; “Biz daha sonra sizlere de sunacağımız bir çalışma hazırlıyoruz. Bodrum Belediyesinin tasarruf etmesi gerektiğini bir çok kez tekrarladık. Örnek olarak, aynı nüfusa sahip bir başka ilçemizde bir veteriner çalıştırılırken, bizde neden üç veteriner çalıştırılıyor, anlayamıyoruz. Bu konuda grup olarak kararınıza da saygı duyuyoruz, ancak çekimser oy kullanacağız” purchase Viagra online

Bu maddeler kapsamında veterinerler Cevriye Sarsılmaz, Ayşe Elvan Hogan, Aytunç Kayrakçı, Avukat Sümbül Mustafa Günay, Avukat Mine Uslu, Mimar Gamze Esedoğlu, Mühendis Merve Mersinkaya ile geçici işçi olarak çalışmakta olan 1 adet Sağlık Teknisyeni ile 1 adet Mimar’ın 2015 yılında 24 adam/aylık vizelerinin belirlenmesi görüşüldü ve CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Belediye Meclisince oluşturulan komisyonlarda çalışan üyelere katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkı ücretinin belirlenmesi ile ilgili olarak MHP’li üyeler kanunen mecbur değilse huzur haklarını almak istemediklerini belirttiler. Başkan Kocadon huzur haklarının kanunen alınmasının mecburi olduğu belirterek, 103 lira olan huzur haklarının istenilen yere bağışlanabileceğini söyledi.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun K Cetvelinde 2015 yılı için açıklanacak aylık fazla çalışma ücretinin, nüfusu 100.001’den 250.000’ne kadar olan ve Büyükşehirlerin Belediye sınırları içerisinde yer alan Belediyeler için belirlenecek maktu ücretin, Belediyede 657 sayılı Kanuna tabi olarak Zabıta görevi yapan personele tavan rakam olan 403 lira olarak ödenmesine, diğer bir maddede ise meclisin Ağustos ayında tatil yapmasına oy birliği ile karar verildi.

Bodrum Belediyesinin 2015 yılı Denetim Komisyonu üyeleri de açık aday belirtilerek gizli oyla seçildi. Centilmenlik anlayışı ile bir MHP’li üyenin de seçildiği Denetleme Komisyonu şu isimlerden oluşuyor; CHP’den Refik Ülgen, Funda Pekdemir, Abdülmecit Poyraz, Nurten Çakıcı Bıçak ve MHP’den Birol Aydın.

Yapılan oylamada Belediyenin 2015 yılı İşgaliye Komisyonu üyeliklerine ise CHP’li Mehmet Durmaz, Naciye Tanrıkulu, Özden Baysal, Hüseyin Özten ve MHP’li Mazlum Ağan seçidi. Bu madde açık olarak oylanırken aday isimler oy birliği ile kabul edildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı eski meclis salonunun bir bölümünün “Çok Amaçlı Toplantı Salonu” ücretinin “Bodrum Belediyesi 2015 Yılı Ücret Tarifesi”ne eklendi. Buna göre ticari ve özel işletmeler 200 lira, STK’lar 100 lira, kamu kurumları ve kamu yararına çalışan dernekler ücret ödemeyecekler. Nikah için mesai saatlerinde ücret alınmazken, mesai dışında ise 100 lira ücret alınacak.

18 ve 19. Maddelerde Bodrum’un çeşitli yerlerinde AYDEM’e tahsis edilecek olan trafo yerleri ile ilgili olarak CHP’li meclis üyesi Tuğrul Acar ret oyu kullanırken, MHP’liler ise çekimser oy kullandı. Her iki madde CHP’lilerin oyları ile kabul edildi.

Son maddede ise 1/1000 ölçekli Turgutreis Merkez, Domalan, Palamut ve Derekıyısı Mevkii Uygulama İmar Planı Plan Notu revizyonu görüşüldü. Bu maddeye de CHP’li meclis üyesi Tuğrul Acar ret oyu kullanırken, MHP’liler çekimser oy kullandı.

Meclis toplantısında gündem dışlı görüşülen iki önergeden biri olan Yatağan Belediyesine verilen süpürme makinasının, bir lira karşılığında tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. MHP’li meclis üyelerinin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet kocadon tarafından yanıtlanmak üzere verdiği “Turgutreis, Konacık ve Gündoğan’ın neden iskanlarının ve inşaat ruhsatlarının verilmediği” yönündeki yazılı soru önergesine ise Başkan Kocadon şu yanıtı verdi; “Bu soru önergesine yazılı olarak yanıt vereceğim. Onun dışında bizim belirleyeceğimiz bir gün MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız gelsinler onların her türlü sorularını yanıtlayalım.”

Bodrum Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, bilgilendirme raporunun İmar Müdürü Gamze Esedoğlu tarafından okunması ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.