Bodrum Gündem

Bodrum Birinci Sıraya Yükseldi

Bodrum Birinci Sıraya Yükseldi
08.01.2015
0
A+
A-

Xenical pills BODRUM ADLİ YARGI DERECESİNDE 1. SIRAYA YÜKSELTİLDİ…

buy Strattera 40 mg

_ABL8815

generic Plavix HSYK Genel Kurulu’nun 05 Ocak 2015 tarih ve 1 sayılı kararı ile adli yargı teşkilatında bazı bölgelerde derece değişikliği yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Hakimler ve Savcıların atama ve nakil işlemlerinde önem taşıyan karar bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Değişiklik yapılan bölgeler arasında Bodrum’da yer alıyor. Bölgelerin coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumları ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlıklarının dikkate alındığı sınıflamayla Bodrum 2. bölgeden, 1. bölgeye yükseltilmiş oluyor.

hsyk_logo_bodrum_12Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığından yapılan açıklamada, değişiklik yapılan yerler ve dereceleri ise şöyle sıralanıyor:
“6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununun 7/2-(ı) maddesinin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kuruluna verdiği yetkiye dayanılarak 19/2/1988 tarih ve 19730 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 2 nci maddesi gereğince, adlî yargı adalet teşkilatı olarak ilişik listede gösterilen mahallerden; Aksaray, Alanya, Düzce, İskenderun, Torbalı, Kırşehir, Mardin, Bodrum, Çorlu, Rize ve Van’ın coğrafi ve ekonomik şartları, sağlık, sosyal ve kültürel durumları ile ulaşım, gelişme ve önemli merkezlere yakınlıkları dikkate alınarak iki olan bölge derecelerinin bir olarak değiştirilmesine, Anamur ve Siirt’in üç olan bölge derecelerinin iki olarak değiştirilmesine, Gölbaşı’nın (Adıyaman) dört olan bölge derecesinin üç olarak değiştirilmesine, Görele, Köyceğiz ve Geyve’nin iki olan bölge derecelerinin üç olarak değiştirilmesine, Gümüşhacıköy, Nallıhan ve Gürün’ün ise üç olan bölge derecelerinin dört olarak değiştirilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
HSYK’ın aldığı bu kararla Bodrum’a bundan sonra tayin olacak hakim ve savcılar meslekte daha uzun süre görev yapmış kıdemli personelden oluşacak. Karar ayrıca atanan hakim ve savcıların bölgemizde daha uzun süre görev yapmalarının önünü açıyor. Daha önce en fazla 5 yıl Bodrum’da kalan hakim ve savcılar bundan sonra bölgede 10 yıla kadar görev yapabilecek. Kararın ilginç bir tarafı da Bodrum‘un ilçe olarak İstanbul, Ankara ve İzmir dışında 1. bölge yapılan ilk üç ilçe arasında bulunması.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.