Bodrum Gündem

Deniz Çekildi Tarih Ortaya Çıktı

Deniz Çekildi Tarih Ortaya Çıktı
08.01.2015
0
A+
A-

gümüşlük_kral_yolu_bodrum_tavşan_adası (2)

Gümüşlük’te yılın belirli bir döneminde yaşanan doğa olayı ile Myndos-Tavşan adasına uzanan sur duvarları gün yüzüne çıktı… Clonidine without prescription

Bodrum Gündem Haber

İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan doğa olayı deniz altındaki tarihi güzellikleri yine ortaya çıkardı. Yılın bu zamanlarında birkaç kez yaşanan deniz suyunun çekilmesiyle, M.Ö. 4. YY’ın ortalarında yapılan ve Myndos (Tavşan) Adasına kadar uzanan şehir surları su seviyesinin üstüne çıktı.
Kutuplardaki buzlanmaya bağlı olarak kış aylarında bu doğa olayının yaşandığı tahmin edilen bölgede bazı vatandaşlar cep telefonu ile anı ölümsüzleştirdi. Bölgedeki bir işletmede çalışan Yusuf Can Altıntaş yaşanan manzara karşısında; “Suların çekilmesiyle bu eserler ortaya çıkınca biz çok mutlu oluyoruz gerçekten. Eski tarihi eserleri görüyoruz. Bizi çok şaşırtıyor bu çok hoşumuza gidiyor. Herkes buraya fotoğraf çekmeye geliyor” purchase Tadalafil dedi.

Öğle saatlerine kadar devam eden doğa olayı, görenleri şaşırtıyor. Bu doğa olayını cep telefonuna kayıt eden Huriye Gökçe ise “Bunları zaman zaman yaşıyoruz ve bu güzellikleri görmek çok güzel, hoşumuza gidiyor” buy diflucan dedi.
Diğer yandan halk arasında Kral Yolu olarak bilinen ve adayla Gümüşlük Mahallesini birbirine bağlayan sur duvarlarındaki taşların bir kısmının 19.Y.Y. da eski Karakaya Köyündeki evlerin yapımında kullanıldığı biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.