Bodrum Gündem

Erken Genel Seçim Yok, Genel Seçim 7 Haziran’da!..

Erken Genel Seçim Yok, Genel Seçim 7 Haziran’da!..
08.01.2015
0
A+
A-

MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLACAK KAMU YÖNETİCİLERİ 10 ŞUBAT’A KADAR İSTİFA EDECEKLER…

buy cheap Tadalafil buying Viagra online genel_seçim_2015_haziran_bodrum_muğla

YSK tarafından önceki gün açıklanan karar ile 2015 Haziran ayında yapılacak seçimin tarihi ve 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili adayı olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevlerinden ayrılması gerekenlerin çekilme veya görevlerinden ayrılma tarihlerine ilişkin seçim takvimi açıklandı.

Bodrum Gündem Haber buy Plan B online

YSK’nun aldığı kararda şu ifadeler yer aldı; “25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin 2839 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca 7 YSK LogoHaziran 2015 Pazar günü yapılması gerekmektedir. 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’da adaylık için görevden çekilmesi gerekenler belirlenmiş olup bu hüküm uyarınca 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmak isteyen; Hâkimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Belediye başkanları, Subaylar ile astsubaylar, Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Belediye meclisi üyeleri, İl genel meclisi üyeleri, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 10 Şubat 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine ve ayrıca bunlar için aynı Kanun’un 19. maddesinde yer alan görevden ayrılmaya ilişkin hükümlerin uygulanmasına karar verilmiştir.”

Kurulun 5 Ocak tarihli kararına göre, Milletvekili adayı olmak isteyen Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının 10 Şubat günü mesai bitimine kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.