Bodrum Gündem

Çalışan Gazeteciler Gününü Sazlı Sözlü Kutladılar

Çalışan Gazeteciler Gününü Sazlı Sözlü Kutladılar
12.01.2015
0
A+
A-
merter_kolej_gazeteciler_kahvaltı_1
Her yıl 10 Ocak’ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bodrum’da görev yapan bazı yerel ve ulusal medya organlarının temsilcileri Özel Merter Eğitim Kurumlarının düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.
Bodrum Gündem Haber
Okulun yemekhanesinde düzenlenen kahvaltıya, ilçede hizmet veren yerel gazete, televizyon ve İnternet portalı yetkilileri ile okul öğretmen ve yöneticileri katıldı.
MÜZİK BİR BİLİMDİR…
Keyifli bir ortamda başlayan etkinlikte okulun bünyesine yeni katılan ve aynı zamanda TRT Erzurum Radyosu Sanatçısı olan
Merter Koleji Müzik Öğretmeni Mustafa Döngel, gazetecilere müzik ziyafeti sundu. Seslendirdiği türkülerin kısaca tarihini de anlatan Döngel, şunları söyledi:  “Bodrum’da ilk yılım. Size bugün üç türkü hazırladım. Öncelikle müziğe bakmak lazım. Seçmiş olduğumuz türkülerle klasik Türk müziğimiz ve Türk Sanat Müziği’nin çeşitli örnekleriyle devam edelim. Musiki şöyle tabir edilir, “Musiki ilme dahil bir fendir, bilene bilmeyene ruşendir, nice esrar var idrak edecek, gün gelir sineler çark edecek”. Musiki başlı başına fizik kadar bir bilim, sosyolojisi, edebiyatı, psikolojisi diğer disiplinel bilimlerle de alakalı olan başlı başına bir bilimdir”
merter_kolej_gazeteciler_kahvaltı
BASIN SON DÖNEMDE ENGEBELİ BİR YOLA GİRDİ…
Bağlamasıyla kahvaltıya renk katan Merter Koleji İlkokul Müdürü Ceyhun Üstünel ise “Ben bu hafta nedeniyle tüm çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum. Nice seneler beraber olma ümidiyle” diyerek bağlamasıyla Çanakkale türküsünü seslendirdi.
Merter Koleji İngilizce Öğretmeni Yaşar Akbaş da, etkinliğe katılan gazetecilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaşadığımız bu asırda sadece Türkiye’de değil bütün dünyada düşüncelerin görüşlerin yazılarıyla ve çizimleriyle en özgür ve en demokratik kurumların basın ve yayın kuruluşları olması gerekirken ülkemizde son dönemlerde biraz daha engebeli bir yola girmiş bulunmaktayız. Zor bir ülkede yaşıyoruz. Ama sizlerin herşeyi daha kolay bir hale getireceğinize cani gönülden inanıyorum”
TERÖRİZMİN DİNİ, IRKI OLMAZ…
Merter Eğitim Kurumları Genel Müdürü Durmuş Ali Yanteri ise gazetecilere davetlerine katılmaları nedeniyle teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Cytotec no prescription “Geleceğimiz adına, nesillerimiz adına, onların daha müreffeh ve dünya standartlarında mücadele ediyoruz” diyerek şunları söyledi: “Hepimizin ortak paydası insandır. İnsan ortak paydasından sonra gelen kavram ise barış. Dünyadaki bütün insanlar barışı istiyor. İslamiyet adına bazıları terörizm yapıyorlar ama bizim söyle bir tavrımız var, Müslüman terörist olamaz, terörist de Müslüman olamaz. Bu olayların dinle inançla hiçbir ilgisi yoktur. Teröristin dini olmaz. Bizim ortak insanlık değerinde hep birlikte buluşup mücadele etmemiz lazım. Bu amaçlara ulaşabilmek için eğitime önem vermemiz, parlak nesiller yetiştirmemiz lazım. Ben bu temennilerle sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum”
TEOG SINAVINDA 2 ÖĞRENCİ 120 SORUNUN TAMAMINI DOĞRU YANITLADI… order Tadalafil online
TEOG sınavları hakkında bilgiler veren Merter Koleji Ortaokulu Müdürü Osman Sargın, sınavlara giren okul öğrencilerinin bu yılda büyük başarı gösterdiğini anlatarak, şu ifadelere yer verdi: “TEOG sınavlarında iki öğrencimiz full yaptı. 120 soruya doğru cevap verdiler. 2 öğrencimizin bir yanlışı var, 4 öğrencimizin de 2 yanlışı var. İnşallah güzel bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyorum. Geçen yılda malumunuz Bodrum birincisi öğrencimizdi. İlk 20’de 12 öğrencimiz vardı. Bu yılda iyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Sportif alanda da iyi gelişmeler elde ediyoruz”
DERSANELERİN KAPANMASINI İSTEMİYORUZ…
Kahvaltı davetine ev sahipliği yapan isimlerden biri olan Anafen Dershanesi Müdürü Hakan Salih Dönmez ise dershanelerin kapanmamasını dileyerek başladığı konuşmasında şöyle dedi: “Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Merter öğrencileri aynı zamanda bizim öğrencilerimiz. İnşallah umut ediyoruz Anayasa Mahkemesi özgürlükçü bir karar verir dershanelerin lehine bir karar verirse bizde önümüzdeki yıl da faaliyetlerimize devam edeceğiz”
GAZETE VE TELEVİZYONLARA BASKI VAR… Xenical pills
Kahvaltıya katılan isimlerden biri olan Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz da, basın sektöründe çalışan tüm emekçi gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında; “10 Ocak tüm dünyada, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Aslında bu işin emektarları için, özellikle muhabir arkadaşlarımız için, aktif olarak sahada bu işe emek veren arkadaşlarımızın günü özel olarak bakıldığında. Türkiye’de son dönemde basınla ilgili sıkıntılı süreçler yaşıyoruz maalesef. Bu sadece bu günlere özel bir durum değil aslında. Basın Türkiye’de her zaman zor şartlarda hizmet etmek durumunda kalmış, gerçekten Batı’da olduğu gibi özgür bir basın hiçbir zaman oluşmamış. Ama özellikle son günlerde bazı gazete ve televizyonlara yönelik daha ciddi baskıların olduğunu görüyoruz, gazetecilerin meslekten atıldıklarını görüyoruz. Bu hoş ve kabul edilebilir bir durum değil. Yerelde de işler çok güllük gülistanlık olmuyor her zaman. Gerçekten özgürce basın görevini yapmak isteyen meslek mensupları zaman zaman sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliyorlar. Bu bir anlayış meselesi. Siyasetle medya arasındaki ilişki her zaman belli bir mesafede kalması gereken bir ilişki türü. Siyasetçiler zaman zaman eleştirilmekten ve yanlışlarının gösterilmesinden hoşlanmayabiliyorlar. Biz mesleğimizi etik kurallarına uygun olarak yapmak hükümlülüğüne sahibiz. Siyasetçi de buna saygı duymak durumunda” dedi.
Kahvaltıya katılan Fatih Bozoğlu, Mustafa Gündoğ, Ali Fikret Er ve diğer gazeteciler de mesleklerini icra ederken karşılaştıkları güçlükler hakkındaki görüşlerini dile getiren konuşmalar yaptılar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.