Bodrum Gündem

İskele Meydanında 3 Ton Hamsi Dağıtıldı (FOTO GALERİ)

12.01.2015
0
A+
A-

  Plavix online bodrum_hamsi_festivali (5)

Bodrum’da bu yıl 1’incisi düzenlenen Hamsi Festivali etkinliğinde, 3 ton hamsi ekmek dağıtıldı.

buy Propranolol online Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Bodrum Yarımadası Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğince bu yıl 1’incisi düzenlenen etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı. Sabah saatlerinde Bodrum Barış Meydanı’nda kurulan stantlarda Karadeniz’in yöresel yiyecekleri vatandaşlara tanıtıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı festivalin konukları arasında bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da vatandaşlara hamsi ekmek ikram etti.

Çeşitli yiyecek ve halıların sergilendiği stantlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öğle saatlerinde meydanın bir bölümünde oluşturulan alanda mısır unuyla hazırlanan hamsi ikramı ise izdihama neden oldu. Ekmek arası hamsi almak için toplanan binlerce kişi izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.
Yetkililer zaman zaman vatandaşlara sıraya girmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Akşam saatlerine kadar süren festivalde birçok Karadenizli sanatçı konser verdi. Bodrum’da yaşayan Karadenizli vatandaşlar çalan hareketli şarkılara saatlerce horon teperek eşlik etti. Festivalde ayrıca hamsi yeme yarışması da düzenlendi. Gözleri bağlanan yarışmacılar birbirlerine çiğ hamsi yedirdi.

Yarışma Boyunca İlginç Görüntüler Oluştu…

Etkinliği düzenleyen derneğin Başkanı Sefer Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamsi festivalinin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bodrum’da 3 yıldan bu yana iki yayla şenliği yaptıklarını belirten Çelik, “Bu yılda hamsi festivalini yapmaya karar verdik. İlgi beklediğimizden de fazla oldu. Buraya 3 ton hamsi getirdik ve dağıtıyoruz” dedi.

Amaçlarının birlik ve beraberlik içinde yaşamak olduğunu anlatan Çelik, bütün Karadenizlileri bir çatı altında toplamak istediklerini ve bu yolda çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Çelik, hamsi kuyruğunda zaman zaman izdihamın da yaşandığını dile getirerek, şöyle konuştu:
cheap Topamax “Hamsi kuyruğunda bir ara izdiham oldu olmaya da devam edecek. Akşama kadar hamsi dağıtmayı sürdüreceğiz. Bu etkinlikleri her yıl geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Seneye daha da kapsamlı bir etkinlik yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.