Bodrum Gündem

Filikadan Filoya, Mavi Yolculuğun Barbaros’u

13.01.2015
0
A+
A-

buy azithromycin Barbaros Güneş yatçılık (5)

Bodrum’da turistleri gezdirmek üzere kiraladığı 17 metrelik tekne ile günü birlik turlar ile turizmciliğe başlayan, tur rehberi ve kaptan Barbaros Güneş 14 yılda 5 milyon avroluk şirketin sahibi oldu. Güneş kurduğu yat filosu ile Bodrum’dan Antalya’ya Bodrum’dan Mikanos ve İtalya kıyılarına kadar mavi yolculukta oluşturduğu ilk kabin charter sistemi ile uluslar arası marka oldu, yılda 12 bin turiste Ege’nin inci gibi koylarını gezdirdi.

Bodrum Gündem Haber treating acne

Bodrum’da yaşayan evli ve iki çocuk babası Barbaros Güneş’ in mavi yolculuk sektöründeki 18 yılda yükselişi Bodrum ve turizmcilerin gururu oldu.

1989 yılında 9 Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra, 1990 yılında Bodrum’a gelen ve çeşitli otellerde personel ve yönetici olarak çalıştıktan sonra, otellere gelen turistleri tekne ile gezdirmeye başladı.

Depression Barbaros Güneş yatçılık (1)KİRALIK TEKNE İLE BAŞLADI FİLO KURDU…

Güneş tekne ile günübirlik turlara çıkarttığı turistleri gezdirirken, 1994 yılında kiraladığı 17 metre uzunluğundaki Lady Stefanie isimli ahşap tekne ile kendi bulduğu turistleri mavi yolculuğa çıkarmaya başladı. 1998 yılında ikinci teknesini satın alarak filosuna katan Güneş 2000 yılında ise Barbaros Turizm Yatçılık İthalat A.Ş. yi kurdu. 14 yılda kendisine ait 15-55 metre uzunluğunda sekiz süper lüks yat ve ayrıca kiraladığı 62 yat (toplam 70) yat ile Bodrum’dan Gökova, Fethiye ve Antalya’ya, Bodrum’dan başta Mikanos ve Santorini olmak üzere turistik Yunanistan adalarına, İtalya ve Hırvatistan’a kadar mavi yolculuk turları düzenleyerek, deniz turizminden 5 milyon avro değerindeki şirkete sahip olmayı başardı.

BARBAROS’UN TORUNLARIYIZ…

Yılda VIP düzeyinde 43 ülkeden yaklaşık 12 bin turisti düzenlediği charter turizmi ile Ege ve Akdeniz’in cennet koylarını gezdiren Güneş sektördeki hızlı ilerleyişini şöyle anlatıyor. Güneş “Babaannem yüzme dahi bilmezdi, ama adımı Barbaros koymuş, otel turizmi ile başladığım sektörde tutkunu olduğum deniz sektörüne geçtim. Kaliteli, dürüst ve iyi insanlarla çalışmanın karşılığını aldım. Yaz aylarında yaklaşık 90 personel ile çalışıyoruz. Türkiye’de iç turizmin yanı sıra Kanada’dan, Azerbeycan’a, Çin’den, Brezilya’ya kadar müşterimiz var. 2015 yılının turizm rezervasyonlarını şu andan yapmaya başladık. Özel olarak kiraladığımız yatların dışında, perakende olarak kiraladığımız kabinli turlarımızda var. Katıldığımız uluslar arası yat ve turizm fuarları ile hem Bodrum yatlarını, hem de dünyada ilk ve tek olarak bizim uyguladığımız kabin charter sistemini dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

MAVİ YOLCULUK ARTIK HAYAL DEĞİL…

3 kabinden, 16 kabin yat kapasitesine ulaşan ultra lüks yatlarda “Kabin charter” sisteminde, 30 metre ve üzerindeki yatlarda ki beş yıldızlı otel konforundaki kamaralarda otel rezervasyonu gibi internet veya telefon ile kabin kiralanabildiğini belirten Güneş “Mavi yolculuğun başladığı ilk yıllarda yatlar belirli bir gurup tarafından özel olarak kiralanır öyle tatile çıkılırdı. Mavi yolculuk zengin işi tatil diye bilinirdi. Başlattığımız kabin charter sistemi ile mavi yolculuğu hayal olmaktan çıkardık, her kese her keseye uygun turlarımız var. Ayrıca aynı anda sekiz kabinli bir yatımızda sekiz ayrı ülkenin vatandaşı tatilini yapabiliyor. Türk personelin çalıştığı yatta 9 ayrı ülkenin insanı hem kaynaşıyor tatil yapıyor hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buluyor. Üstelik bu tür tatil sistemi otellerde tatil yapmaktan daha ucuza geliyor. Kabin charter modeli şu anda Türkiye’de çok iyi bir şekilde tuttu. 10 yıldır üst üste gelen yerli ve yabancı konuklarımız var adeta bize abone oldular. Yunanistan ve İtalya’dan da büyük talep var. Amacımız Akdeniz’de İspanya ve Fransa’ya kadar uzanarak Akdeniz çanağında en az 120 yatlık bir filo ile mavi yolculuğu tanıtmak. Bu nedenle halen uluslar arası üne sahip otuz yerli ve yabancı acente ve tur operatörü ile çalışıyoruz. Bu yıldan itibaren yatlarımızla sadece Bodrum’dan başlayan değil yurt dışından başlayıp yurt dışında biten mavi yolculuk hizmetleri de vermeye başlayacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.