Bodrum Gündem

Bodrumlular İsyan Ediyor (SOKAĞIN SESİ)

15.01.2015
0
A+
A-

bodrumlular su kesintisine isyan ediyor (3)

Bodrum’da önümüzdeki haftalarda başlayıp yaklaşık 25 gün sürecek su kesintisi haberi neredeyse tüm Bodrumluları şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Halk isyan ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Geyik Barajı ve Bodrum yarımadasını besleyen ana isale hattında DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bakım onarım ve imalat çalışmaları nedeniyle 24.01.2015 tarihinden itibaren yarımada genelinde toplam 25 gün süreyle su kesintisi yapılacağı duyurulmuştu.
Konunun yerel basında yer almasının hemen ardından ortaya çıkan tepkiler üzerine MUSKİ’den yapılan 2. bir açıklamayla ise su kesintisi yaşanacak süre içerisinde belirli periyotlar dâhilinde bölgesel olarak yarımadaya verileceği de ifade edilmişti. Yaşanacak bu uzun süreli su sıkıntısı Bodrum kent merkezinde yaşamını sürdüren vatandaşlar başta olmak üzere Yarımada genelindeki birçok vatandaşın tepkisini çekti.
Kent haber gelen yoğun tepkiler üzerine sokağa çıkarak vatandaşlara mikrofon uzattı. Bir restoranda çalışanı Ulaş Akmeşe adlı vatandaş, 25 gün boyunca yapılacak su kesintisinin birçok insanın birçok konuda mağdur olacağı anlamına geldiğini belirterek, “Hem hijyen açısından, hem ihtiyaçlarını gidermek açısından çok ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Belki kısmi bölümler şeklinde yapılmış olsa daha iyi olabilir, daha hafifletici olabilir. Ama bir yanda tüm Bodrum’un suyunun 25 gün boyunca kesiliyor olması ciddi bir problem” dedi.
Akmeşe, ilçede ciddi anlamda sıkıntıların yaşanabileceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
Bir hafta tamam ama bu bir aya döndüğü zaman sıkıntı. Her insan günde en az iki kez lavaboda ihtiyacını görüyor. Suyun olmaması demek ciddi bir problem. Hijyen açısından çok kötü bir durum. Bodrum Türkiye’nin gözde tatil beldelerinden bir tanesi. Kış veya yaz olmuş olması bir şeyi değiştirmiyor. Bu sıkıntı Bodrum’daki bütün insanlar için sıkıntı” Order Kamagra online Propranolol 20mg
Mahmut Özkartal adlı vatandaş ise ilçede 25 gün boyunca yaşanacak su kesintisi haberini aldıktan sonra büyük şok yaşadığını belirleterek, “Su kesintisi ile ilgili haberi alınca gerçekten yüreğim burkuldu. Çünkü 25 gün boyunca ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çünkü depomuz buna yeterli olur mu olmaz mı bu muallak. İnşallah bu sıkıntıyı kısa sürede düzeltirler yada bu zamanı biraz kısaltırlarsa, parça parça ayarlarlarsa bu zamanı bizim için daha iyi olur. Bütün çalışanlara başarılar diliyorum. İnşallah bu sorunu kısa sürede çözerler” dedi.
Bodrum Kent Konseyi Üyesi Yaman Olgaç ise Bodrum’da bir sürü şey olmadan yaşamaya alıştıklarını ama 25 gün su olmadan nasıl yaşanacağını çok merak ettiklerini söyledi. Yaşanacak su kesintisinin tüm vatandaşlar için ilginç bir deneyim olacağının altını çizen Olgaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bodrum için son anda eski artezyenlere başvurulacak sanırım, o da açılacak. Çünkü 25 gün hiç su olmaması zaten planlama olarak da yapılması olası birşey değil. Kesinti olabilir tabi ama toptan kesilmesi çok mantık dışı ve gerçek dışı gibi geliyor. Hep beraber yaşayıp göreceğiz”
Birol Ural isimli vatandaşsa, yaşanacak olan su kesintisine tepki göstererek, “Bodrumlular başarır bu işi. Bu kadar büyük sıkıntıları atlatan Bodrum bunu da atlatır inşallah” diye konuştu.
Alman uyruklu Elisa Gelewski, insanların suyu daha duyarlı kullanması gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Su kesintisinin hangi mevsimde olduğu önemli. 25 gün su kesilirse insanlar bir düşünür su olmadan neler olacak diye. Belki biraz daha dikkatli kullanırlar israf etmeden suyu. Bu açıdan iyi. Belki o zaman bazı şeyler değişir su kullanımında. Türkiye’de bir su yasasının hazırlanmakta olduğunu duydum. Belki o da bununla bağlantılı bir kıvılcım olur.”
fast delivery professional Viagra Yine bir Restoran çalışanı olan Hüseyin Efe de, belediyenin bu sorunun altından kalkacağını düşündüklerini belirterek, şunları söyledi: “Milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. Milletimiz en iyisini bilir. Suların kesilmesi insanları biraz etkileyecek ama belediyenin bu sorunun altından kalkacağına inanıyorum. 25 gün uzun bir süre ama milletin yapabileceği birşey yok. Bunu belediye başkanı daha iyi bilir”
Öte yandan uluslararası turizm fuarı için Hollanda’da bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuyla ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Başkan Mehmet Kocadon “Hemen her hafta patlayan ve insanların canına kasteden hattın yenilenme çalışmaları için bu düzenlemeyi yapmak zorundaydık. Bir bölümünü okulların tatiline getirdik su sıkıntısını minimum seviyede tutmaya çalışacağız” dedi.
Kocadon Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre konuyla ilgili “Durumdan haberimiz var. Bu nedenle bir kriz masası oluşturduk ve gerekli önlemleri aldık. Şehir merkezinde değil ama bazı beldelerde su sıkıntısı yaşanabilir. Bunu da bazı kuyuları faaliyete geçirerek aşmaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.