Bodrum Gündem

Köpek Isırdı, Ortalık Karıştı

20.01.2015
0
A+
A-
purchase Strattera Gümbet Mahallesinde bir kadını ısırdığı ve çevreye rahatsızlık verdiği iddia edilen sokak köpeği, ortalığı karıştırdı.

cheap Valtrex

kopek_ısırdı_bodrum (1)

Gastrointestinal

Bodrum Gündem Haber
Öğle saatlerinde Kavaklısarnıç Caddesi üzerinde, sokak köpeği tarafından bir bayanın ısırıldığını gören çevredeki bir işletme sahibi, durumu belediye zabıta ekiplerine bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen zabıta ekipleri ile Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı.
Köpeklere baktığını ileri süren sokak sakinlerinden hayvansever Sedef Gürsu ve annesi Melek Gürsu ise köpeklerin barınağa götürülmesine karşı çıktı. Yaşanan sıkıntılardan karşı komşusu olan işletme sahibini sorumlu tutan Sedef Gürsu; “Simitçi geldiğinden beri bir problemdir gidiyor, şimdide ısırdı oldu. Köpeklerimizi istemiyor, barınaklar almıyor ve köpeklerimiz öldürülecek. Dışarıda değiller, bağlılar, bağlarını koparıp kaçıyorlar. Köpekleri öldürmek demek annemi öldürmek demek. Durum budur. Köpeklerin havlama problemi simitçininde iki simit fazla satma problemi var” dedi.
İşletmeden rahatsızlık duyduğunu, işletme sahibinin hayvanları sopa ile kovaladığını sözlerine ekleyen Gürsu kapısının önünde üç köpeğe baktığını söyledi.
Çevrede tartışmalar yaşandığı sırada Melek Gürsu fenalık geçirdi. Hayvanların alınmasını istemeyen yaşlı kadın için ambulans çağrıldı. Yaşlı kadın 112 ilk yardım ambulansı ile Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Köpeklere kötü davrandığı iddia edilen işletme sahibi Muzaffer Kale ise evinde 2 köpek ve bir kedi beslediğini belirtti. Yaşanan sıkıntıları dile getiren Kale  “Bu sarı Reks adındaki köpek az önce burada bir hanımefendiyi ısırdığı için bizde belediyeye şikayet ettik. Zabıta geldikten sonrada burada bazı olaylar yaşandı. Burada köpekler yüzünden 4 kere motosiklet kazası oldu. Birinde yaşlı bir çift düştü, birinde bir çocuk arabaya çarptı. Beyaz araçlara motorlara çok saldırıyorlar. Özellikle o sarı köpek devamlı saldırgan. Burada müşterilerim masalarını terk edip gitti” ifadelerini kullandı.
Tartışmanın büyümesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Zabıtanın görevini yapmasın engelleyen Sedef Gürsu Emniyet Müdürlüğüne davet edildi. Zabıta ekiplerinin olay yerinde düzenledikleri tespit tutanaklarına da itiraz eden Gürsu, yaşanan durum karşısında işletme sahibine tehditler savurdu.
Çevre sakinlerinden Vedat Gün’de sokak köpeklerinden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi;
“Ben hastayım, ilaç alıyorum. Bitez’de yürüyüş yapıyorum her gün saldırıyorlar. Beni bir ısırsalar hastaneye gidene kadar ölürüm. Çok köpek var. Bir çare bulunması lazım bu duruma” .
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin yakalamak için uzun uğraş sarf ettikleri Reks isimli sokak köpeği ise sonunda uyuşturucu ok atılarak yakalanarak minibüse kondu. Sokak köpeği, Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağına götürülürken Sedef Gürsu’ya düzenlenen tutanak çerçevesinde para cezası kesileceği öğrenildi.  Köpek tarafından ısırıldığı iddia edilen bayanın ise olay yerinden uzaklaştığı öğrenilirken, hastaneye kaldırılan Melek Gürsu gerekli muayenesinin ardından taburcu edildi.
Yorumlar

  1. sevda durousseau dedi ki:

    Zavallı hayvancıklardan ne istersiniz bilmem ki. Doğanın bizlere emaneti ve doğada bulunmalarının bir sebebi var ve bizim kadar yaşam hakları var. Onların yaşamlarını karartmaya hiç kimsenin hakkı yok. Yaşam alanlarını devamlı olarak ellerinden alıyoruz bu nedenle onlara borçluyuz. Doğaya zarar vererek bindiğimiz dalı kesiyoruz ama çok değil kısa zaman sonra dank edecek. Köpeciğin ısırdığı hatun kendini sorgulasın “acaba neden beni ısırdı” diye. Neden acaba oradan geçen ve başını okşayan onlarca yüzlerce insana hiçbir şey yapmıyor. İnsanlık adına yazıklar olsun!!!