Bodrum Gündem

Mehmet Kocadon’da Kissebükü’nde Yapılaşmaya Karşı

Mehmet Kocadon’da Kissebükü’nde Yapılaşmaya Karşı
20.01.2015
0
A+
A-
KOCADON, KİSSEBÜKÜ’NÜN YAPILAŞMASINA KARŞI İMZA ATTI…

buy valacyclovir online

mehmet_kocadon_kissebükü_yapılaşmaya_karşı_imza_1
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Mandalina Şenliği’nde Kissebükü’ndeki yapılaşmaya karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının açtığı standı ziyaret ederek eylemlerine destek verdi.
Bodrum Gündem Haber cheap Colchicine
Geçtiğimiz haftasonu Ortakent Yahşi ve Bitez mahallelerinde düzenlenen “Bodrum Mandalina Şenliği” etkinliklerine Bodrum’daki çevreci sivil toplum kuruşları da katılarak Kissebükü için imza topladı. Kissebükü Adalıyalı Mevkii’nde ETS’nin planladığı otel yapımına karşı çıkan sivil toplum kuruluşu üyelerine destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da standı ziyaret ederek imza attı.
Gökova’nın cennet koylarından, Mavi Yolculuğun ilk durağı olan Kissebükü Adalıyalı Mevkii’nde yapılacak tatil köyü projesinin iptal edilmesi ve durdurulması için hukuk mücadelesi veren Bodrumlu sivil toplum kuruluşları, vatandaşlardan da destek bekliyor.
Her yıl binlerce yat ile yüz binlerce turistin sadece denizden ulaşabildiği ve yapılaşma tehlikesinin yaşandığı Kissebükü koyunun birinci derece doğal ve arkeolojik SİT alanı olması yanısıra Mavi Yolculuğun da ilk ve son durağı. Gökova Körfezi’nin giriş kapısı olarak kabul edilmesinden ötürü buradaki yapılaşma kararı, çevreci kuruluşların ve vatandaşların tepkisine yol açıyor.
mehmet_kocadon_kissebükü_yapılaşmaya_karşı_imza_2
“Bu güzellikleri yok edersek; ne Mavi Yolculuk kalır, ne turist” Propranolol best prices
Bodrum Belediye Başkan Kocadon Mavi Yolculuğun Bodrum için çok önemli olduğunu ve bu değeri yaşatmak için mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek “Özellikle Kissebükü’nün, Mavi Yolculuğun başladığı ilk koy olması nedeniyle büyük önemi var. Her yıl binlerce turist, Ege ve Akdeniz’in birbirinden güzel koylarını görmek için ve sırf Mavi Yolculuğu merak ettikleri için ülkemize geliyorlar. Gelen turistler, doğal güzeller için buraya geliyor. Eğer bizler bu güzellikleri yok edersek; ne Mavi Yolculuk kalır, ne de turist. Eğer Bodrum’da kaliteli turisti görmek istiyorsak doğal güzelliklerimizi ve değerlerimizi yaşatmanın yollarını aramalıyız, bunun mücadelesini de hep birlikte vermeliyiz. Ben de Bodrum Belediye Başkanı olarak çevreci dostlarımı sonuna kadar destekliyorum” dedi.Bodrum Kissebükü’nde turistik tesis yapılması kararının Bodrum’u, Gökova’yı ve turizm adına marka olan Mavi Yolculuğu olumsuz yönde etkileyeceğini savunan Başkan Kocadon, şunları kaydetti:
“Doğayla barışık bir şekilde yaşamayı bilmemiz gerekiyor çünkü aksi halde çok ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bodrum’u Bodrum yapan değerlerin en önemlilerinden Mavi Yolculuğun başlangıç noktası Kissebükü’nden Mavi Yolculuğa çıkan konuklarımızın huzurlu ve mutlu bir tatil geçirebilmeleri için bu değerlerimizi korumalıyız. Bu nedenle özellikle imar konusunda alınan bazı kararlarda başta yerel yönetimlerin, kaptanlarımızın, denizcilerimizin de bilgi ve görüşlerinin alınmasından yanayım. Aksi takdirde ‘biz yaptık, oldu’ şeklinde bir görüş hâkim olduğu sürece vatandaşlarımızdan da haklı olarak tepki doğuyor. Oysaki tüm bunlar birlik ve beraberlik içinde yapılsaydı, bu karar çıkmazdı ve bizler de bu mücadeleyi veriyor olmazdık şimdi. Yatırımcı kendi açısından haklı olabilir ama bizler de Bodrum halkı olarak, Bodrumlu denizciler olarak bu ve benzeri bakir koylardaki yapılaşmaların Türk denizciliğine vurulan bir darbe olduğu düşüncesindeyiz. Doğal güzelliklerimiz, turizmin olmazsa olmazlarıdır ve bizlere düşen görev de bu güzellikleri korumaktır” Ortakent Yahşi ve Bitez’de iki gün boyunca stant açan sivil toplum kuruluşları “Kilisebükü bir dünya mirasıdır”, “Destek ol, sesi ol, imza ver”, “Yeter artık! Talana koy yok!” yazılı pankartlar açarak vatandaşlardan Kissebükü Adalıyalı Mevkii’ndeki yapılaşmanın önüne geçebilmek amacıyla imza topladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.