Bodrum Gündem

Türkiye’de Bilimsel, Laik, Demokratik Bir Eğitim İçin Mücadele Veriyoruz…

20.01.2015
0
A+
A-

bodrum_eğitimsen_tiyatro_bedeli_ödenmiştir (7)

Eğitim SEN Bodrum Şubesinin davetlisi olarak Bodrum’a gelen  Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları tarafından  “Bedeli Ödenmiştir” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Bodrum Gündem Haber 19/01/2015

Haluk Işık’ın yazıp, Tuncer Yığcı’nın cheap methocarbamol yönettiği oyunda Şener Kökkaya, Burcu Özcan, Işıl Poyraz ve Nusret Çetinel rol aldı. İki perdelik oyunda ordu mensubu kocasının anılarıyla yaşayan yaşlı bir kadının  bodrum katını kiraya verdiği iki tiyatrocu ile gezi olayları sırsında evin bodrum katına sığınan eylemci bir kızı arasında geçen olaylar anlatılıyor.

Eğitim SEN, Encümen-i Muallim, TÖBDER ve TÖS Geleneğinden Doğdu…

Gösteri öncesi programla ilgili görüşlerini aldığımız Eğitim SEN Bodrum Şube Başkanı Ahmet Paksoy, Eğitim SEN’in 23 Ocak’ta 20. Yılını doldurması vesilesi ile yaptıklarını söyledi. Paksoy sözlerine şöyle devam etti “Eğitim SEN’in  23 Ocak’ta 20. Kuruluş yıl dönümü yaklaşıyor. Bu nedenle üyelerimizle ve Eğitim SEN dostlarıyla birlikte bir oyun izlemek istedik. Bir çok oyun çerisinden son dönemleri konu alan ve bunu da güzel işleyen Ankara Ekin Tiyatrosunu Bodrum’a davet ettik. Bodrum, herkesin de bildiği gibi kültür sanat etkinliklerinin yoğun olduğu bir buy Cialis super active yer. Buna Eğitim SEN  olarak bir katkı da biz verelim dedik. Sabah bölümünde Palyaçonun Düşleri isimli üç seans oynayan çocuk tiyatrosu vardı ve üç seansı da son derece doluydu. Öğrencilerimiz ve öğrenci velileri keyifli bir oyun izledi.”

Türkiye’de Bilimsel, Laik, Demokratik Bir Eğitim İçin Mücadele Veriyoruz…

Eğitim SEN  olarak Bodrum’da sivil toplum kuruluşları ile var olan ve gündeme gelen aktivitelere katıldıklarını aktaran Eğitim SEN Bodrum Şube Başkanı Ahmet Paksoy “ 23 Ocak kuruluş 20. Kuruluş yılımıza atfen bir aksilik olmazsa Mart ayında Bodrum merkezde bir yemek organize edeceğiz.  Ülkemizin gündemi yoğun ve sık değişiyor. Sendikamız var olan gelişmelere karşı bilimsel, laik eğitim, demokratik Türkiye gibi dünya ölçeğinde gerçekleşmesini istediğimiz olan görüşlerimiz için çalışıyoruz. İnsanca bir yaşam istiyoruz. Bunun için okullarda öğretmen olarak, sokaklarda da Eğitim SEN  üyeleri ve insan olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Eğitimsen Osmanlı’nın son döneminde kurulan Encümen-i Muallim, TÖBDER, TÖS geleneğinden doğan ülkede bilimsel, laik, demokratik bir eğitim için mücadele veren bir kurumdur. Kurumumuz ülkenin genelinde barışı dillendirmeye çalışan her türlü anti demokratik uygulamaya karşı mücadele treating acne veren ve bundan sonra da mücadele vermeye devam edecektir” dedi.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde sahnelenen Eğitim SEN’in kuruluşunun 20. yıl dönümü tarafından düzenlenen oyunu,  yaklaşık 300 tiyatro sever izledi.  Sık sık iktidara eleştiri ve göndermelerin yapıldığı oyun beğeni topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.