Bodrum Gündem

Dağbelen Köyü Üvey Evlat mı? Neden Hizmet Gelmiyor?

21.01.2015
0
A+
A-

purchase Paxil order Cialis

DAĞBELEN MUHTARININ HİZMET İSYANI
dağbelen_muhtarı_isyan_bodrum_gundem-(8)
Bodrum’a bağlı Dağbelen Mahallesine yeteri kadar hizmet gitmediğini iddia eden Dağbelen Muhtarı Volkan Kara, yetkililere çağrıda bulunarak hizmet istedi.
Bodrum Gündem Haber
Yaklaşık 600 kişinin yaşamını sürdürdüğü Mahallede şu günlerde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda 100-150 arasında değişen nüfusa sahip olan Mahalle şimdilerde ise 500 ila 600 kişiye kadar çıktı.  Bununla birlikte bölgede kanalizasyon hatlarında patlamalar, köylünün ortak kullandığı bazı Cami, çeşme ve buna benzer alanlarda sıkıntılar yaşanıyor. Dağbelen Mahalle Muhtarı Volkan Kara, köyün sorunlarını bildiği için muhtarlık görevine talip olduğunu söyledi.
Köyde çok fazla sorun bulunduğunu ifade eden Kara, “Bu zaman kadar ilgilenilmediği için en geriden gelen mahalle bizim mahallemiz. 20-30 sene geriden geliyor diyebilirim” diyerek, şunları söyledi:
“Ulaşımda sıkıntılar var eski çeşmeler kuyular kullanılamaz harap halde. İki tane camimiz varken bir tane camimiz var. Bir tanesi kullanılamaz halde. Kaderine terk edilmiş halde. Ulaşımda da sıkıntılar var. Köyümüzün bir tane hattı vardı ancak çalışmıyor. Halkımız 1,5 kilometrelik yolu yürüyerek gidip gelmez zorunda. Burada bir sıkıntılar var. Büyükşehir araçları konuldu düzelecek derken bizim Mahallemize hiç girmiyor. 600’e yakın bir nüfusumuz var. Bizim sorunlarımız bitmiyor. Çocuk parklarının durumu çok kötü halde. Çocuk parkları kullanılamaz halde. Taş, çalı sadece merdivenlerini yaptırabildik. Geri kalanı o şekilde duruyor. Köyün gelişmesi için yapılacak şeylerin burada da olması gerekiyor. Anons sistemlerinin duyulmasını istiyoruz” buy Fluconazole
Çoğu eksikler için belediyeyle irtibata geçtiklerini anlatan Kara, kullandıkları muhtarlık binasının bile prefabrik olduğunu, hatta binayı sağlık ocağı ile birlikte kullandıklarını ifade ederek; “Bizim muhtarlık binamız prefabrik bina. Bir yanda sağlık ocağı bir yanda da muhtarlık olarak kullanıyoruz. Buraya gelen hastalar muhtarlıkta insan olduğu zaman dışarıda bekliyorlar. Perşembe günü doktor geliyor, gelen insanlar dışarıda oturup burada bekliyorlar. Biz diğer muhtarlık binamız restore edilsin biz muhtarlık binasına geçelim bu binayı komple doktora bırakalım istedik. Gelen hastalar bir odasında beklesin sırayla doktorun yanına girsinler insanlar mağdur olmasın istedik. Ama bize gelen cevapta bunun imkansız olduğu, oranın tescilli bina olduğu söylendi. Öyle kaldı. Şuanda binamız harap halde yıkılmayı bekliyor. Cami de aynı şekilde. Bunlar için dilekçelerimizi verdik. Ulaşım için Hasan beye dilekçemizi verdik ama ulaşımda bir kademe yol ilerleyemedik” dedi.
dağbelen_muhtarı_isyan_bodrum_gundem (4)“KÖYDE İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI”
Kara, Dağbelen Mahallesinde ulaşım ve elektrik sıkıntılarının çözülmesi için imza kampanyası da başlattıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Ulaşım ve elektrik sıkıntısı için imza kampanyası başlattık. Düşük voltajlardan kaynaklı bazı evlerdeki cihazlar yanarak kullanılmaz hale geldi. Klima, buzdolabı televizyon gibi elektronik cihazlar yanıyor. Bunun için imza kampanyası başlattık. Sesimizi bu şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Biz söylüyoruz dilekçe yazıyoruz ama geri dönüş hiçbir şekilde olmuyor. Şimdi amacımız isse daha çok ses getirmek istiyoruz.”
Kara, “Dağbelen Mahallesi üvey evlat vazifesi görüyor. Seçim zamanı gelen insanları seçimden sonra göremiyoruz” diye konuştu.
Ahmet Özbaş isimli Mahalle sakini ise yaşanan sıkıntıları şöyle sıraladı: “Köyde ulaşım sorunu var. Köyümüze dolmuş gelmesini istiyoruz. Günde en az bir kez gelmesi gerekiyor. Trafomuzda arıza var, kanalizasyon da sıkıntılar var. Bunların giderilmesi gerekiyor”
Bazı vatandaşlar da, köyün geçmiş dönemde 100-150 haneli olduğunu ancak ilerleyen süreçte bu sayının 500-600 haneye ulaştığını belirterek, artık elektrik hatlarının bu durumu kaldırmadığını ve müdahale yapılması gerektiğini ifade ettiler.
Öte yandan Muhtar Kara, köyün içinden geçen bir fosseptik hattının patladığını hatta pis suların da cadde boyunca aktığını kaydetti. Bölgede daha önce hizmet veren Muhtarlık binası ve caminin de bakıma muhtaç halde olduğu da gözlendi.
Yorumlar

  1. Zeki KILIÇ dedi ki:

    Bu köyde çam balı olmazmı.Arıcılık yapılmama nedeni nedir.Sevgilerimle.