Bodrum Gündem

“Bodrum Katı Atıkta 30 Milyon Avro Çöpe Gitti”

23.01.2015
0
A+
A-

bodrum katı atık mhp açıklama (1) buy premarin

Milliyetçi Hareket Partisi kongresi öncesinde düzenlenen toplantıda Bodrum Katı Atık Projesinin akıbeti ile ilgili soruya MHP İlçe Başkanı Asım Başaran 30 Milyon Avro’nun çöpe gittiğini iddia etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem /23/01/2015

Mehmet Tosun’un ilçe başkanlığı adaylığı ile ilgili yapılan basın toplantısında Bodrum Katı Atık Projesinin akıbeti ile ilgili soruya MHP İlçe Başkanı Asım Başaran 30 Milyon Avro’nun çöpe gittiğini iddia etti. Başaran “30 Milyon Avro çöpe gitti. Siyasi beceriksizlik sonucunda iş bilmezlik sonucunda Bodrum’un çözülmesi gereken en temel sorunlarından biri çözümsüzlüğün kurbanıdır.” dedi.

“Torba, Yokuşbaşı, Peksimet ve Dereköylü Hemşerilerimiz Bu Kokuyu Çekmeye Devam Edecekler”…

Konu ile ilgili toplantıda bulunan Bodrum Belediyesi MHP’li meclis üyesi Mustafa Paşalı “Konu maalesef bizim çok üzüldüğümüz bir konudur. Aslında soruyu şu şekilde sormak lazımdı. ‘Torba Mahallesi sakinleri, Yokuşbaşı Mahallesi hemşerilerimiz, Peksimet, Dereköylü hemşerilerimiz, acaba bu meşhur kokuyu çekmeye devam edecekler mi? Ve Torba Mahallesi’ndeki değerli hemşerilerimiz o vahşi depolamadan sızan o zift gibi suyu Torba Deresinde görmeye devam edecekler mi?’ diye sormak lazım. Evet görecekler, maalesef görecekler” dedi.

Mustafa Paşalı “Tahsis Süresi Uzatılmadığı İçin Proje Çöpe Gitti”… cheap Retin-A

Mustafa Paşalı MHP ilçe binasında bulanan basın mensupları ve partililere konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu “”Ekim ayında böyle bir madde geldi. Bin dönümlük bir alan var bodrum katı atık mhp açıklama (9)Sazköy’de bir alan çöp depolama alanı olarak tahsis edilmiş, Çevre Bakanlığından bir müsteşar ve Avrupa fonlarından da bir temsilci gelmiş. Buranın acilen değerlendirilmesi gerektiği söylenilmiş. Tahsis bitmiş, Ekim ayında proje bitmiş artık tahsis yasasının uzatılması gerekiyor. Bizim o günkü meclis toplantısında önümüze gelen şuydu; Bin dönümlük alanda birileri bir şikayette bulunmuş. 7 tane noktada bir yerde Lelegler’den kalma çiftlik evleri var deniliyor. Bu olay anıtlar kuruluna geldiği için çok uzayabilir. Bunun akabinde Kumköy’de 100 dönümlük bir arazi tahsis edelim Büyükşehre, eğer bunda bir terslik olursa Milas’la birlikte birleştirelim deniyor. Biz bu konuyu mecliste reddettik. Hatta Birol Aydın’da dedi ki; ‘Ben oranın çocuğuyum, neden bana bu konu hakkında bilgi vermediniz’.

Katı Atıkla ilgili yaşanan süreci detayları ile anlatan Mustafa Paşalı konuşmasını şöyle sürdürdü “Osman Gürün başkanımız o zaman bir komisyon kuralım ve havale edelim dedi. Oylama oldu MHP, AK Parti ve Demokrat Parti grubu ret vermemize karşı, CHP üyelerinin oylarıyla bu olay maalesef bir nebze kapanmış oldu. Ama sayın başkanımız komisyona havale etti bunu. Komisyona havale edince ben, Birol Aydın Milas’tan bir MHP’li arkadaşımız ve Bodrum’daki 4 CHP’li meclis üyesi arkadaşımız ile komisyona katıldık. Komisyonda çok ağırda konuştuk yetkililere karşı. Bodrum’un buraya yığılabileceğini hatırlattım. Yerel iktidarımızın meclis üyeleri bizimle birlikte hareket ettiler. Bunu tekrar göz önüne alıp tahsis yasasının uzatılmasını istediler. O gün bize orada söylenen şey, Evet tahsis yasası uzatılacaktır diye bir beyanatta bulunuldu, ikisi beraber devam edilsin denildi.”

“7 milyon bütçesi olan bir ilçede katı atık depolama alanı varken, 190 milyonluk Bodrum’da Yok”…

Gelinen son noktada bu nemli ve büyük projenin adeta çöpe gittiğini ifade eden Mustafa Paşalı sözlerine şöyle devam etti “En son geçen hafta öğrendiğimize göre hiçbir şey yapmamışlar bu olayda çöpe gitmiş. Böyle Bodrum’un kapasitesindeki bir yer için 300 dönümlük bir alana ihtiyacımız var. Bodrum’un bu sorunundan kurtulması için 300 dönüm gerekiyor. 100 dönümlük bir yer konuşuldu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da orası olur alacak. Resmen bu projeyi çöpe attılar. Bu olay tamamen bitmiştir. Bizim du cheap Colchicine bodrum katı atık mhp açıklama (7)yumlarımız da bundan sonra geri dönüşü çok zor deniliyor. Bodrum çöp kokularını duymaya devam edecektir.

Benim için çok daha ağır olan bir şey var. Muğla’nın 13 tane ilçesi var 7 tanesinde çöp katı atık depolama alanı var. 7 milyon bütçesi olan bir ilçede çöp katı atık depolama alanı var, 190 milyon bütçesi olan bir bütçesi olan Bodrum’un bir katı atık depolama alanı yok. Biz gerekli şeyleri orada yaptık. Bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İnşallah yerel iktidar bu konuya vakıf olur da denerler. Çünkü bitmiş olan bir projeydi. Bitmiş olan bir proje çöpe gitti.”

“30 milyon Avro’luk maliyetin %15 inin Büyükşehir Belediyesine borç yazılmasından Çekindiler”…

Toplantı sonunda konuştuğumuz MHP’li Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Paşalı projenin heba edilmesinin en büyük nedenini şu sözlerle açıkladı; “Bodrum için büyük önem taşıyan katı atık çöp depolama tesisi projesinin hayata geçirilemeyişinin en önemli nedeni 30 milyon Avro’luk maliyetin %15 inin Muğla Büyükşehir Belediyesine borç yazılacak olmasıdır. Tesisin yapılacağı yerdeki 7 tane noktada Lelegler’den kalma çiftlik evleri ile ilgili olarak Anıtlar Kurulu, gerekli topoğrafik incelemeler yapıldıktan proje için işlemlerin yapılabileceğini yazı ile bildirmiştir. Büyükşehir belediyesi borçtan kaçtığı için böyle bir proje heba edilmiştir.” dedi.

Paşalı son olarak, büyükşehir belediyeleri içinde Türiye’de 4. büyük borca sahip olan belediyenin Muğla olduğunu söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.