Bodrum Gündem

Su Kesintisi Başlıyor, Suyu İdareli Kullanın

Su Kesintisi Başlıyor, Suyu İdareli Kullanın
27.01.2015
0
A+
A-

muski-hazirliklar (1)

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), Bodrum yarım adasında D.S.İ. 21.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ana isale hattındaki bakım onarım ve imalat çalışmaları için hazırlıklarını tamamladı. Yaşanacak olan su kesintisinde MUSKİ 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, Bodrum halkının su sıkıntısı çekmemesi için 71 noktadaki içme suyu kuyusundan 82 adet içme suyu deposuna su verilecek.

Bodrum Gündem Haber

DSİ 1.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, Geyik Barajı ve Bodrum yarımadasını besleyen ana isale hattındaki bakım onarım ve imalat çalışmaları nedeniyle Bodrum’da yaşanacak olan 15 günlük su kesintisi için MUSKİ ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Bodrum Yarımadasında 76 bin aboneye su sıkıntısı yaşanmamasını hedefleyen MUSKİ Su ve Kanal İşletme Daire Başkanlığına bağlı 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bodrum yarımadasında bulunan 11 beldede toplam 148 personeli ile vatandaşlara hizmet verecek.

Bölgede15 günlük su kesintisinde vatandaşların su sıkıntısı yaşanmaması için 71 noktadaki içme suyu kuyusundan 82 adet içme suyu deposuna su verilecek. Muğla Valiliği tarafından alınan karar sonrası çalışmalarına hız veren MUSKİ Su ve Kanal İşletme Daire Başkanlığına bağlı 1. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri, MUSKİ Plan Proje Daire Başkanlığı tarafından toplam 16 noktada sondaj çalışması yaptı. Sondaj çalışmalarında 2 noktada borulama çalışmaları yapılırken 14 noktadaki çalışmalarına devam ediyor.

“ZORUNLULUK GEREKTİREN BİRÇALIŞMA” buy Retin-A

Konuyla ilgili bilgi veren MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, yaşanacak su kesintisi süresince MUSKİ olarak vatandaşların mağduriyetinin en aza indireceklerini söyledi. Yaz ayında 41 dereceye kadar bulan sıcaklıklarda su ihtiyacının daha fazla olacağını dikkat çeken Yaşar “Bodrum Yarımadasında mevcutta Cytotec online yaşayan 140 bin 716 vatandaşın yanı sıra turizm sezonunda yaklaşık 2 milyona ulaşan yerli ve yabancı tatilcilerinde Bodrum’da yaşamasıyla birlikte su tüketimi de artış gösteriyor. Bu yüzden yaz ayında vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamaması için böyle bir çalışma zorunluk olmuştu” buy methotrexate dedi.

“ SUYUNUZU BOŞA HARCAMAYIN”

Geçen yıl tüketilen su verilerini açıklayan Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Bodrum Yarımadasına verilen su miktarı 8 milyon 500 bin metreküptür. Mumcular İçmesuyu Arıtma Tesisinden beslenen Bodrum merkez, Gümbet mahallesi ve Torba mahallesinde geçen yıl Şubat ayında toplam 413 bin 086 metreküp su tüketildi. Güvercinlik İçmesuyu Arıtma Tesisinden beslenen Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Ortakent, Bitez, Konacık bölgelerinde de geçen yıl Şubat ayında toplam 442 bin 972 metreküp su tüketildi. Bu çerçevede su kesintisi süresince periyotlar halinde bölgelere su verilecektir. Vatandaşlarımızın bu süre zarfında daha az su kullanmalarını ve boşa harcamamalarını önemle rica ediyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bu süreci daha sorunsuz geçirmeleri açısından ev ve işyerlerinde ihtiyaçları kadar su muhafaza etmelerini tavsiye ediyoruz. Su kesintileri başladığında çalışmaların yeri ve zamanına göre hangi bölgeye su verileceği konusunda vatandaşlarımıza ilerleyen günlerde bilgi vereceğiz”

Yorumlar

  1. AHMET SEVER dedi ki:

    Sayın başkanım bizler GÜMÜŞLÜK Asko 58 şiteşi sakinleri her yıl su sıkıntısı yaşıyoruz Gecen sene tankerle su getirildi bu sene tankerlerin su getirmeyeceği söyleniyor SU İHTİYACIMIZ nasıl karşılacak imar durumu ve işkan durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.saygılar

  2. Gökbörü dedi ki:

    Yıl olmuş 2016 özellikle su üstünden terörize edilip vatandaşa mesaj verilmek isteniyor böyle ahlaksızlık görülmemiştir. Su insan hakkıdır!