Bodrum Gündem

BODRUM’ DA YAĞMA VE TALAN HIZ KESMİYOR…

okan_özsu_muammer_başol

Kissebükü hepimizin bildiği gibi Yarımada’mızın en bakir koyu, Mavi yolculuğun güzergahının kalbi, ormanla denizin buluştuğu ve maviyle yeşilin kaynaştığı cennetimizdir. Cennet koyumuz bu özellikleri ile bizlerin gözbebeğidir. Yarımada’mızın akciğeridir.

Bölgemiz yağmacı sermayenin ve onun siyasi temsilcisi AKP’nin özel hedefi olmuştur.

Orman arazilerimizin turizme tahsis adı altında imara açılmasında ülkemizin en önemli stratejik bölgelerinden birisi Kissebükü olmuştur.

Doğal Varlıklara Yönelik Çevre Düzeni Planı adı altında geri dönülmez tahribatlara yol açan düzenlemelere Bodrum Mavi Yolculuğun rotasını belirleyen Alakışla-Adalıyalı-Kissebükü yöresini de içine alıyor. Böylelikle bu rotayı belirleyen ormanlar ve çevre koylar zarar görecek.

CHP Mumcular Mahalle temsilciliğinin dayanışma kahvaltısına katıldıktan sonra;   CHP Muğla milletvekili A. Adayı Okan Özsu ile beraber Mumcu’ dan kissebükü yolunu tuttuk… Yukarı mazı köyleri arasında, çocuk mezarlığı istikametinde Özsu ile beraber ilerliyoruz. Toprak yol güzergâhımız oluyor. Bir yanımız Yemyeşil çam ağaçları, bir yanımız makili ve seralar… Yemyeşil çam ormanları ile kaplı, sahilin hemen arkasındaki dağları, tepeleri, bozuk toprak yoldan ilerlerken kendinizi cennettin kapısını çalar gibi his ediyorsunuz…

Dönemeçler yaparak ilerleyerek bozuk, çukurlu toprak yol giderek alçalmaya başlıyor ve muhteşem manzarası ile Alakışla Bükü karşımıza çıkıyor.   CHP’nin Karaova bölgesinde önemli bir unsur olan Muammer Başol’ la karşılıyoruz. Aslında küçük bir körfez olan Alakışla’nın büyülü manzarası karşısında Özsu, Başol ve ben fotoğraf çektiriyoruz.

Kissebükü’ nün çevresi tarihi kalıntılarla dolu. Hamam, sarnıç, ve kilise kalıntıları kumsalın ardına ve tepeye konumlanmış.

Tarihi sit alanı olan bu doğa cenneti, özel mülkiyet ve rant alanı olarak sermayeye peşkeş çekilmeye çalışıldı, çalışılıyor…

Ancak Bodrum’un kendi geleceğine sahip çıkma bilinci, iradesi Ankara’nın talan ve yağmacılığına karşı #direnmektedir#…

CHP milletvekilleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP ilçe başkanlığı, 30 yerel örgüt, canla başla yörelerini, tarihi, coğrafyayı, Neo liberal yağma ve talana karşı savunuyor, kesintisiz mücadele ediyor. insan olmanın onuru, yöresine ve ülkesine dürüst, insanına ve doğasına saygılı olmanın, her şeyin rant olmadığının gereğini hatırlatıyor…27.01.15

Premarin DURAN ÖZTÜRK buy Mesalamine online cheap Cialis Professional

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.