Bodrum Gündem

CHP Muğla’da Birinci ve Üçüncü Sıra ile Beşinci Sırayı Kontenjana Ayıracak

CHP Muğla’da Birinci ve Üçüncü Sıra ile Beşinci Sırayı Kontenjana Ayıracak
28.01.2015
0
A+
A-

chp_muğlada_fermuarlı_ön_secim

CHP Genel Merkez yönetiminin milletvekili listelerini ‘fermuar’ sistemiyle belirlemesine olanak sağlayan yönetmelik değişikliğine, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından vize verildi. Ventolin price

buy Retin-A online Cytotec online
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve listeleri belirleyecek yönetim kadrosu rahat bir nefes aldı. Lakin CHP tabanında bu duruma oldukça yoğun bir tepki var. Özellikle CHP oylarının yüksek olduğu illerde kontenjanın artırılmasından dolayı oy kaybı yaşanabileceği, oyların diğer partilere kayabileceği kaygısı yaşanıyor.

Muğla gibi 6 milletvekili sayısı olan yerlerde 1.ve 3. Sıra ile 5. Sıranın kontenjana ayrıldığı ifade ediliyor. Muğla’da CHP’nin 3 milletvekili çıkardığı düşünülürse sadece 2. Sıra için, yani bir kişi için ön seçim yapılabilecek.

CHP’den 50’ye yakın milletvekili aday adayı olması bekleniyorken bu kararın ardından aday adayı olanlardan bir çoğunun yarışa girmeyeceği sokaklarda konuşulmakta.

Yorumlar

  1. yusuf kartal dedi ki:

    Zengin babanın hovarda evladı olmak bu dur işte. YOLUN İNİŞİ ,ŞEYİN GENİŞİNİ SEÇMEK VE SUYA SABUNA DOKUNMADAN MİLLET VEKİLİ OLMAK..