Bodrum Gündem

Ersin Uslu’dan Zehir Zemberek İddialar

Ersin Uslu’dan Zehir Zemberek İddialar
31.01.2015
0
A+
A-

AV.ERSİN USLU BODRUM BELEDİYE BAŞKANI KOCADON’A AYRIMCILIK YAPTIĞINA YÖNELİK İDDİALARDA BULUNDU…

 ersin_usludan_zehir_zemberek_açıklama_iddia_eleştiri (5)

Uzun bir süredir sosyal medya üzerinden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yönelik sert açıklamalar yaparak eleştiren Avukat Ersin Uslu bir basın toplantısı düzenledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi ve Başkan Kocadon tarafından özellikle Turgutreis, Konacık ve Gündoğan’da ayrımcılık yapıldığını yurttaşların imar ve iskan planları ile inşaat ruhsatları taleplerinde keyfi uygulamalarla karşılaştığını iddia etti. İmar ve iskan konularında bir çok kişinin mağdur olduğunu ifade eden Uslu, 30 Mart seçimlerinde Turgutreis, Konacık ve Gündoğan’dan az oy aldığı için cezalandırıldığını iddia ediyor.

ersin_usludan_zehir_zemberek_açıklama_iddia_eleştiri (4)

SUNİ BİR İMAR PROBLEMİ VAR…

Avukat Ersin Uslu, Avukatlık ofisinde düzenlediği basın açıklamasında gazetecilere “Sizlerin toplumun bilinçlendirilmesinde önemli görevlerinizin olduğu bilinciyle bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyorum.” dedi. Basın toplantısını avukat kimliği ile bazı müvekkillerinin isteği ve iznini alarak düzenlediğini kaydeden Uslu, açıklamasının başında şunları söyledi;

“Biliyorsunuz ben uzun zamandır Bodrum’da avukatlık yapıyorum. Biz avukatların en büyük düşmanı kin ve keyfiliktir. Bugün karşınızda ben bulunuyorum ama bir başka avukat arkadaşımız da bulunabilirdi. Çünkü bizler toplumun birer bireyiyiz. Sorumluluk taşıyan insanlarıyız. Bugün benim bulunmam, tamamen güncel konularda bana müracaat olmasındandır. Burada da müvekkillerimi ve bir kısım kişileri temsilen karşınızdayım. Bodrum’da yaşayan herkesin de bildiği gibi; Belediyemizin yaratmış olduğu suni bir imar problemi vardır. Bu problem aslında hiçbir yasal dayanağı olmayan, başkanın keyfi bir tutumundan kaynaklanmıştır. Bunu şöyle özetleyebiliriz. Örneğin Bodrum merkeze baktığınızda beş yıl önce de başkan aynıydı, 2014 seçimlerinde de aynı kişi seçilmişti. Bodrum merkezde dahi ‘bulanık suda balık avlanmaz’ denilerek insanların yasal hakları elinden alınmış, uzun bir süre, altı ay gibi ve toplumun bu suni olarak yaratılan imar problemleri devam etmektedir.”

ersin_usludan_zehir_zemberek_açıklama_iddia_eleştiri (1)

KADASTRO ÇAPLARI AYRI, İMAR ÇAPLARI AYRIDIR…

Bu konuda sosyal paylaşım sitelerinde de çok tepki koyduğunu ve sorun olan bölgelerin 30 Mart seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’un en az oy aldığı yerler olduğuna dikkat çeken Avukat Ersin Uslu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu bölgeler Konacık, Gündoğan ve Turgutreis’tir. Mevcut başkanın en az oy aldığı bölgelerdi ve hala bu bölgelerde suni imar sorunu devam etmektedir. Şimdi bir müvekkilimizle ilgili Belediye’ye başvurduk, Turgutreis’teki bir yerle ilgili. Çok önemli bir konu. Bunu paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu müvekkilimize ait yer, yapılaşmış, imar uygulamaları yapılmış, üzerine yapılan binanın imar izni alınmış, bir yerin imar durumunu istedik, bir tevhid işleminden dolayı. Belediye bize kadastro kanunun 22/A maddesi gereği çalışmaların devam ettiği bahisle, imar durumu talebimizi reddetmiştir. Şimdi kadastro kanunun 22/A maddesi tamamen yüzölçümü düzeltmeleri ile ilgilidir. Ayrıca imar planları, imar çapları ile oluşur. Yani kadastro çapları ayrıdır, imar çapları ayrıdır. Hiçbir şekilde imar durumu vermeye mazeret teşkil edemez.”

ersin_usludan_zehir_zemberek_açıklama_iddia_eleştiri (3)

AYRIMCILIK YAPILDIĞINA DAİR DELİLLER VAR…

Avukat Ersin Uslu açıklamalarında Bodrum Belediye Başkanı tarafından ayrımcılık yapıldığına dair ellerinde çeşitli deliller olduğunu ve bu konu ile ilgili hukuksal süreci başlattıklarını da kaydetti. Avukat Uslu açıklamalarına şöyle devam etti;

“İkinci olarak şunu söylemek istiyorum. Esas önemli olan da ayrımcılık yapıldığını ispatlayan resmi bir delil daha sunacağım sizlere. Buyurunuz kadastro müdürlüğünden almış olduğum bana hitaben düzenlenmiş bir yazı. Bu yazıda kadastro 22/A çalışmalarının nerelerde tamamlandığı nerelerde sürdüğü belirtiliyor. Şimdi sizlere okuyorum; örneğin İlçe merkezimiz Cevat Şakir mahallesinde, Cumhuriyet mahallesinde, Çarşı mahallesinde, Eskiçeşme mahallesinde, Gümbette, Tepecikte Türkkuyusunda, Umurçada Yeniköyde, Yokuşbaşında, Yalıkavakta Göltürkbükünde 22/A çalışmaları devam ederken vatandaşların buralarda imar plan talepleri karşılanmaktadır.”

ersin_usludan_zehir_zemberek_açıklama_iddia_eleştiri (2)

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA…

Avukat Ersin Uslu basın açıklamasında söyledikleri önümüzdeki günlerde çok tartışılacak. Uslu basın açıklamasının sonunda “Bizler, Bodrumlusu, Ankaralısı, Diyarbakırlısıyla toplumu oluşturuyoruz ve barış içinde yaşamamız gerekiyor. Yönetimlerinde her tülü keyfilikten uzak bir yönetim icra etmesi gerekiyor. Maalesef bunu ilçemizde görmekte bir hayal olmuştur. İnsanlar, borçlarını ödemekte, arsasını satmakta zorlanmaktadır. Yakın bir gelecekte çok daha vahim bir sonuçları olabileceğini düşünüyoruz. Şu sıralarda arsa simsarları türeyerek vatandaşın arsasını ucuza kapatmak için piyasada türemiş durumdadır. Vatandaşlar, belediye kapısında yalvarır vaziyette iş yaptırır vaziyettedirler. Hatta ve hatta ağlayan kişileri belediye kapılarında görmek mümkündür. Toplumsal barış bozulmak üzeredir. Bir avukat olarak bu açıklamayı yapıyorum. Her hangi bir adaylığım söz konusu değildir. Siyasetten 3 yıl önce ayrıldım. Buradan, İçişleri Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum; vatandaşların feryadını duysunlar, bu keyfiliğe son versinler. Yoksa ileride yaşanmaz bir Bodrum’u kucağımızda bulacağız. Toplumsal barışın bozulduğu hırsızlığın artığı ve ekonomik çöküntünün yaşandığı bir Bodrum olacak. Belediye başkanımızdan bu keyfi uygulamaya son vermesini istiyorum. Bu konuda İdare Mahkemesine davamızı açacağız. Vatandaşlarımız sorun yaşadıkları bölgelerle ilgili belediyeye resmi olarak müracaat etsinler. Taleplerini karşılanmaması halinde bu hukuka aykırı bir durum olacaktır.” dedi.

Basın açıklamasının sonunda oldukça sert bir dille Bodrum Belediye Başkanını eleştiren Avukat Ersin Uslu, hukuksal sürecin başlatıldığını ve bu konuların düzelene kadar bir hukukçu olarak takipçisi olacağını söyleyerek kamuoyunu bu konuda bilgilendiremeye devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar

  1. Mehmet Kadri Korkmaz dedi ki:

    Av. Ersin Uslu ne yapıyor. Bence Reklam. Av. Ersin Uslu bir avukat olarak siyasi bir kişiliği ispatlanmamış hukuki problemler nedeniyle basın önünde afişe edemez. Ancak Mahkemede afişe edebilir. Eğer hukuka aykırı bir durum varsa, bu söylemlerini mahkemede dile getirmesi gerekir. Mahkemeden kesinleşmiş bir karar getirir ise bunu halkı aydınlatmak için basın açıklaması anlamlı olur du. şimdi yaptığı haksız ithamlardan başka bir şey değildir. Siyaseti bıraktığını söylemekle beraber ispatı yapılmamış konuları basın açıklamasına konu yapması siyaset yaptığını gösterir.

  2. Mustafa dedi ki:

    Vatandaşı ilgilendiren bir davanın ve hukuka Aykırı uygulamanın basın açıklaması ile duyurulması gayet olağan bir davranıştır..amerika’da avukatların kamuoyu oluşturmak için sıkça başvurdukları bir Yöntem olduğunu biliyorum..kesinleşmiş ve yürürlükteki Plan’ı durduran belediye Başkan’ı, yoklukla malul bu işlemi nedeniyle Dünya’nın neresinde olursa olsun zulmeden olarak nitelendirilir. .yanındayız Ersin bey..

  3. kemal dedi ki:

    Bende Ersin Beye sonuna katiliyorum vatandasin halkin hakkini aramak kesinlikle reklam degildir hukuka acik bir milletiz padisah doneminde yasamiyoruz sonuna kadar yanindayiz Ersin Bey bizim hakkimizi savundugunuz icin cok tesekur ederiz.

  4. Meral uyar dedi ki:

    Bodrumlular satıp satıp arsalarını parasını yiyorlar diye elestiriliyoruz cunki mecbur bırakılıyoruz satmaya zorlanıyoruz paylaşmak yok dağlarda tarım arazileri bölünmedigi için tek tapu oluyor bir sürü mirasçı çıkınca bir kişi hepsini toplayıp kooperatif kurup site yapıyor yer sahiplerine ya ev yada para veriyor belediye imar planı yapıyor tarım görüşü almadan sanıyorsunuz arsanız imarlı yüksek verginizi ödüyorsunuz yılarca sonta inşat yapmak istediğinizde hayır yapamazsın neden ozaman imarlı arsa vergisi odettiriyorsun tarım görüşünde tarım arazisi belediyede imarlı arsa hadi pay edelim olmaz tarım arazisi bölünemez gelde çık tek amaç sattirmakkkkk lanet olsunnnn