Bodrum Gündem

Köyceğizli Narenciye Üreticileri Bodrum’u Örnek Alacak

31.01.2015
0
A+
A-

KÖYCEĞİZ NARENCİYE ÜRETİCİLERİ, BODRUMLU GİRİŞİMCİLERİ ÖRNEK ALARAK PORTAKAL REÇELİ ÜRETECEKLER…

 Köyceğizli narenciye üreticileri, Bodrum’da mandalina reçeli imalatı yapan ve son dönemlerde marka olma yolunda önemli yol alan Bodrum Reçel Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla İl Genel Meclis geçmiş dönem Üyesi Avukat Burak Erbay ile birlikte, Köyceğizli 15 narenciye üreticisi, Bodrum’da narenciye ürünlerinin yeniden değerli hale gelmesi için yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak için, mandalina reçeli imalatı yapan Bodrum Reçel Evi’ni ziyaret ettiler.

BODRUMLU KADIN GİRİŞİMCİLERİNİN BAŞARI ÖYKÜSÜ…

Bodrum Reçel Evi, Bodrumlu iki kadın girişimci Ayşe Özbey ve Şükran Sert tarafından işletilmekte. Ortakent’te açtıkları imalathanede Mandalina, turunç, bergamot, ayva ve mevsim meyvelerinden katkısız, kendi deyimleri ile “Annelerimizin ki gibi enfes reçeller” yapıyorlar. Ayşe Özbey özellikle kendileri gibi imalat yapan işletmelerin Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Mandalina birliği tarafından desteklendiğine dikkat çekiyor.

koyceğizli_narenciye_üreticileri (3)
Plavix buy online

AVUKAT ERBAY VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTİYOR…

Muğla İl Genel Meclis geçmiş dönem Üyesi Avukat Burak Erbay geçtiğimiz haftalarda Bodrum’da düzenlenen reçel yarışmasında Ayşe Özbey ve Şükran Sert ile tanıştığını ifade ederek Köyceğizli narenciye üreticilerimiz çok zor durumdalar. Bende ailemizin narenciye üretiminden kazandığı para ile eğitimimi tamamladım O nedenle benimde narenciye ürünlerine, özellikle portakala vefa borcum var. 15 sene önce 65 kuruşa satılan portakal şimdilerde 10 kuruşa kadar düştü. En iyisi 25 kuruştan satılıyor. Üretim maliyeti de yaklaşık 25 kuruş. Yani hiç para kazanamıyor üretici. Üreticiler borçlarını ödeyemedikleri için yakın bir zamanda portakal bahçelerini bile kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar.” Dedi.

koyceğizli_narenciye_üreticileri (9) order Prozac

EN ÖNEMLİ SORUN PAZARLAMA…

İmalat ve pazarlama konusunda Köyceğizli narenciye üreticilerine bilgiler veren Ayşe Özbey pazarlama konusunda sıfır olduklarını ifade ederek; “İlk sene hakikaten çok zorlandık. Geçen yıl benim damadım emekli oldu ve buraya taşındı. İletişim ve teknoloji ile daha iç içe. Bizde yok öle bir şey. Biz teknoloji fakiriyiz. İnternetten satış yapıyoruz, bir satış yeri açtık Bodrum Belediyesi arkasında Bodrum Reçel Evi adında. Şu an pazarlamada sıkıntı yok. Geçen sene sıfır stokla çalıştık. Elimizde mal kalmadı.” Depression dedi.

koyceğizli_narenciye_üreticileri (1)

ÜRETİCİLER BODRUM’UN GİRİŞİMCİLERİNİ ÖRNEK ALACAK…

Özellikle çekirdekli Bodrum Mandalina reçelinin çok daha lezzetli ve aromasının çok daha iyi olduğunun bilgisini veren Özbey üreticilerinin sorularına da yanıt verdi. Özbey şu bilgileri verdi; “Biz portakal çalışmıyoruz. Çok talep gelmiyor. Hiçbir katkı maddesi yok.”

Köyceğizli narenciye üreticileri reçel imalatı ile ilgili bilgileri alarak, imalathaneyi de dolaştıktan sonra Bodrumlu kadın girişimciler Ayşe Özbey ve Şükran Sert ile sohbet ederek, narenciye üreticilerinin desteklenmesi gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Köyceğizli narenciye üreticileri Bodrumlu kadın girişimcileri Köyceğiz’e davet ettiler ve portakallarının değerlendirilmesi konusunda, kendilerine yol göstermelerini istediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.