Bodrum Gündem

Türk Müziğinin Efsane İsmi Müzeyyen Senar’ı Kaybettik…

Türk Müziğinin Efsane İsmi Müzeyyen Senar’ı Kaybettik…
08.02.2015
0
A+
A-

Türk Sanat Müziği’nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, 97 yaşında tedavi gördüğü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

metoclopramide online Bodrum Gündem Haber buy methocarbamol Paxil online

Müzeyyen Senar, bir süre önce, yaşadığı Bodrum’dan tedavisine devam edebilmesi için Darüşşafaka Urla Yaşam Merkezi’ne getirilmişti.

Müzeyyen Senar, rahatsızlanınca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada bir süre tedavi görüp taburcu edilen Senar, yeniden rahatsızlanınca bu kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Senar, bu sabah saat 07.30 sıralarında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Senar, zatürre tedavisi görüyordu.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, 1918 yılında Bursa’nın Keles ilçesinde doğdu. Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti’nde Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başlayan Senar, kısa sürede tanındı. Hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem’i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatlarından dersler alan Senar, bir süre sonra Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu’nda şarkı söylemeye başladı.

Müzeyyen Senar, Türk Sanat Müziği hayranı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün de dikkatini çekti. Senar, birçok kez Atatürk’ün bulunduğu yerlerde ve özel meclislerinde şarkı okudu. 1938 yılında Ankara Radyosu’nun ilk yayınlarına katılan Senar, 1941 yılına kadar radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluştu. Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı almıştı.

“Cenazesi İstanbul’da Toprağa Verilecek”

Senar’ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul’daki Bebek Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacağı ve cenazesinin İstanbul’da defnedileceğini öğrenildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.