Bodrum Gündem

Bu Otobüsler Bodrum’a Uymaz

11.02.2015
0
A+
A-

buy Xenical online

BU OTOBÜSLER BODRUM’A UYMAZ… cheap methocarbamol

bodrum_muhtarlar-toplanti (5)

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediği toplantıda Bodrum’daki mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Kocadon Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum’da başlattığı toplu taşımayla ilgili görüşlerini de dile getirdi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen aylık değerlendirme toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve ilçe genelinde görev yapan mahalle muhtarları yanı sıra Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman ve ilgili müdürlüklerin temsilcileri katıldı.

MAHALLELERİN EKSİKLERİ ve SORUNLAR BAŞKANA İLETİLDİ… 

Mahalle ve bölgeler hakkında durum değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda ayrıca müdürlüklere bağlı ekiplerin bölgelerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplantıda söz alan muhtarlar, öncelikle mahallelerinde yapılan çalışmalar yanında okul ve sağlık merkezlerine belediye tarafından verilen destekler nedeniyle Başkan Kocadon’a teşekkür etti.  Daha sonra muhtarlar sırasıyla mahalleleri hakkında bilgi vererek yapılması gereken çalışmalar ve eksikleri de Başkan Kocadon’a bildirdi.

ALTYAPI SORUNLARINI BÜYÜKŞEHİR’E AKTARIYORUZ… 

Mahalle muhtarlarını tek tek dinleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, muhtarlara toplantıya katılımları için teşekkür ederek; “Şubat ayı toplantımıza katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bodrum Belediyesinin imkanları doğrultusunda tüm ekiplerimizi seferber ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fakat mahallelerimizdeki altyapı sorunları için yetki bizde olmadığından o konularda sıkıntılarımız devam ediyor. Özellikle en fazla şikayet, son haftalarda yaşanan şiddetli yağmurlar sonucu oluşan altyapı sorunları. Altyapıyla ilgili çalışmaları Muğla Büyükşehir Belediyesi yapacak. Biz de bu sorunlarımızı Büyükşehir Belediyesine aktarıyoruz. MUSKİ yetkilileriyle iletişimdeyiz ama altyapı çalışmalarının Muğla’ya devir olduğunu bilmeyen vatandaşlarımız var, altyapı sorunu olan bölgelerimize bilerek hizmet götürmediğimizi düşünenler var. Böyle bir şey olamaz çünkü ben, beni sevenlerin olduğu kadar beni sevmeyenlerin de başkanıyım. Bana oy verenlere hizmet ederim oy vermeyenlere hizmet etmem diye bir düşüncem asla olamaz. Bana oy veren yüzde 53’e hizmet edeyim, yüzde 47’sini ezeyim diye bir düşünce olamaz, böyle siyaset olamaz. Olursa kutuplaşmalar olur ve çok tehlikeli yerlere gideriz. Ben Bodrum Yarımadası’nın başkanıyım, sizler de mahallenizin muhtarısınız. Sizler de yüzde yüz oyla seçilmediniz ve siz şimdi size oy vermeyenlere hizmet etmeyecek misiniz? Elbette böyle bir şey olmaz. Lütfen varsayımlar ile fikir üretmeyelim. Kavga ve gürültüyle hiç bir yere varılmaz, hepimiz birbirimizi kucaklayacağız. Ayrım yapmadan bütün yarımada mahalle muhtarlarım ile aynı tarihte bir araya geliyorum. Hepinizin sorunlarını, dertlerini, fikirlerini dinliyor not alıyorum. Bu birlik ve beraberliğiniz için, uyumlu çalışmanız için de size teşekkür ederim.” dedi.

EN ÇOK DESTEĞİ KOCADON VERDİ… 

Kocadon’un konuşması arasında söz alan Göltürkbükü Muhtarı Musa Göze ise “Başkanım, biz muhtarlara sahip çıktığınız için muhtar arkadaşlarım adına size teşekkür ederim. Merdiven altı muhtarlıktan; masasız, sandalyesiz, bilgisayarsız muhtarlıklardan bizi kurtardınız. Aramızda dört dönem muhtarlık yapan arkadaşlarımız da dahil olmak üzere hiç bir belediye başkanından böyle ilgi ve yakınlık görmedik. Size tekrar teşekkür ederim.” Viagra Gold no prescription dedi.

Mehmet Kocadon toplantıda ayrıca yeni bir asfalt şantiyesinin önümüzdeki sezon yapılacağının bilgisini verdi. Mevcut asfalt şantiyesinin uzun yıllar önce yapılmasından dolayı mekanik sorunlar yaşandığını belirten Kocadon, kaynaklanan sıkıntılar ve yollardaki asfaltlamanın kalıcı olması nedeniyle yeni bir asfalt şantiyesinin şart olduğunu belirtti.

OTOBÜSLERİN RENKLERİ BODRUM’A UYMADI… 

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Bodrum’da başlattığı toplu taşımayla ilgili de açıklama yapan Başkan Kocadon “Bodrum’un kimliği ile Bodrum’un kendine özgü renkleriyle hiç ilgisi olmayan toplu taşıma araçları devreye girdi. Ulaşım ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle bizzat kendim Muğla’ya giderek görüşmelerde bulunacağım. Bodrum’da beyaz ve mavi minibüsler vardır, bunun dışındakiler Bodrum’a uymaz. Bodrum’u büyükşehir havasına sokmamalıyız. Bodrum’a yerleşen insanların amacı büyükşehirlerden kaçarak huzurlu ortama yerleşmektir. Otobüsleri görmek istemeyen vatandaşlarımız Bodrum’a geldiler ama ulaşım ile ilgili yetki Muğla Büyükşehir Belediyesinde, isterlerse otobüsler burada kalır. Biz ise karşılıklı konuşarak bir anlaşmaya varmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

  1. Ahmet dedi ki:

    Otobüsler süratle benimsendi, renk sorunu önemli değil, başkanımız Büyük Şehirle görüşür. Minibüsler ve taksiler fiyatlarını süratle düşürmelidirler, aksi durum kendi zararlarına olacaktır. Minübüs esnafımız aklı başında kişlerden oluşmaktadır, Dünya Markası Bodrum’un Trafiği böyle olmamalıdır. Raylı sistem şarttır. Beş yıl sonra bırakın araçla bir yerden bir yere gitmeyi, caddede yürümek bile zorlaşacaktır. Saygılarımla.