Bodrum Gündem

Büyükşehir Otobüs Filosu Daha da Güçleniyor

11.02.2015
0
A+
A-

Muğla-Büyükşehir-Belediyesi-Otobüs-Filosu-Güçlendi-(111)

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı otobüs filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

order Xenical online
Bodrum Gündem Haber

Ulaşım Dairesi Başkanlığı mevcut otobüs filosunu yenilemek ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni otobüs hatları açmak için 74 adet sipariş ettiği toplu taşıma araçlarının son 29 adedini daha teslim aldı. Yeni alınan 29 otobüsten 24 adedi 21 oturan, 26 ayakta yolcu kapasiteli, 3 adedi 35 oturan 6 ayakta engelli rampalı, 1 adedi 41, 1 adedi 37 oturma kapasiteli ve yeni araçların 27 adedi de engelli rampasına sahip.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüs Filosu Güçlendi (2)

110 AYRI HATTA HİZMET VERLİYOR…

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa törende yaptığı konuşmada, 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir statüsüne kavuşan Muğla İlinde ulaşım hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonunun Büyükşehir’e verildiğini ve vatandaşlara kaliteli ve uygun hizmet sunmak için çalışmalara ara vermeden devam edildiğini söyledi. Kolukısa; “Bugün burada 74 araç temin programının 29 araçlık son partisinin teslim töreninde buluştuk. İlimiz genelinde 179 belediye otobüsü, 89 belediye denetimli özel halk otobüsü olmak üzere 268 araç ile Menteşe, Bodrum, Milas, Fethiye, Yatağan, Ula, Datça, Dalaman ve Seydikemer ilçelerinde toplam 110 ayrı hat da hizmet veriyoruz. Filomuza katılan 74 yeni araçla yolcu taşıma kapasitesi 10 bin 190 belediye otobüsü, 2 bin 670’i özel halk otobüsü olmak üzere toplam 12 bin 860’a ulaştı. Teslim alınan 29 aracımızın 24’ü 7 metrelik şehir içi, 4’ü 9 metrelik orta mesafe, 1 adet de şehirlerarası tipte olmak üzere vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yeni araçlarımızın Muğla’ya hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüs Filosu Güçlendi (10)

12.860 YOLCU TAŞIYACAK KAPASİTEYE ULAŞILDI…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla il nüfusunun yaz, kış değişkenlik gösterdiğini ve özellikle yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğunun toplu taşıma araçlarının tercih edilmesiyle giderilebileceğini söyledi. Başkan Gürün; “Muğla, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra vatandaşlarımızın ulaşımda rahat ve konforlu seyahat etmelerine büyük önem veriyoruz. Bana verilen rakamlara göre Büyükşehir Belediyesi olarak 10190 yolcu kapasitemiz, özel halk otobüslerinin de 2670 yolcu kapasitesi var. Yeni araçlarımızla birlikte toplam 12.860 yolcu taşıyabilecek kapasiteye ulaştık. Muğla ilimiz genelinde mevcut taşıma yapan kooperatiflerimiz ve şoför esnafımızla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Belli kural ve sistematik içerisinde şoför esnaflarımız ve Büyükşehir Belediyemiz birlikte bir bütün içinde çalışacağız. Bizim yetki ve sorumluluklarımız ulaşımda vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda en rahat, konforlu ve ekonomik olarak ulaşımlarını sağlamak. Araçlarımız, nitelik olarak özellikleri, tamamının yerli olması bizim için büyük önem taşıyor. Daha yapacak çok işimiz var. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle 5 yıl sonra çok daha farklı, daha yaşanır bir Muğla yaratacağız. Muğla halkımız herşeyin en iyisine layık, yeni otobüslerimiz Muğlamıza hayırlı olsun” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüs Filosu Güçlendi (4)

cheap Lithium KADIN ŞOFÖRLERDE GÖREV YAPACAK… Cialis Professional no prescription

Otobüslerin tanıtım töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı otobüs şoförleri arasında ilk defa bir bayan şoför olduğunu söyleyen Başkan Gürün, bayan şoför sayısını arttırarak bu otobüslere hanım nezaketinin hanımelinin değeceğini söyledi. Başkan Gürün sözlerine şöyle devam etti; “Şoförlerimiz arasında ilk defa bir bayan şoförümüz var. Bundan sonra bu sayının artması için bu mesleği yapabilecek, gerekli yasal evraklarını tamamlayan bayan şoför adaylarımıza da örnek olacak. Bütün otobüslerde bayanlarımızın kaptanlık etmesini ve hanım nezaketinin ve hanım elinin bu meslekte de uygun olacağını düşünüyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.