Bodrum Gündem

Sarıkamış’ın Bilinmeyenleri

11.02.2015
0
A+
A-

sarıkamışın_bilinmeyenleri_bodrum_konferansı (9)

Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus ordusu arasında Kuzey cephesinde yaşanan çarpışmalar sırasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara harekatında yaşanan acıların bilinmeyenleri Hasan İzzetin Paşanın torunu tarafından anlatıldı.

Bodrum Gündem Haber

Marina Dragos Denizcilik Özel Eğitim Merkezi tarafından organize edilen ve Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen “Sarıkamış’ın Bilinmeyenleri” başlıklı konferansın konuşmacısı, dönemin komutanlarından olan ve harekata karşı çıkan Hasan İzzet Paşanın torunu, Yazar Hasan İzzet Altınanıt oldu.
Konferans öncesi Sarıkamış ve Kafkasya adlı kitaplarını imzalayan Yazar Altınanıt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın bilinmeyenlerini şu sözlerle özetledi;
“Sarıkamış’ın bilinmeyenleri, tarih kitaplarında benim gençliğimden aşağı yukarı bir parça daha fazla gelişti ama yeterli değil, Sarıkamış savaşı ile ilgili bir buçuk satırlık tarih kitaplarında bilgi vardı. Bugün o bilgiyi tarih kitapları bir sayfaya kadar uzattı. Halbuki bir sayfalık bir olay değil Sarıkamış olayı. Sarıkamış olayı çok derin bir konu. Yönetimiyle, yapılan hatalarla ve çekilen acılarla Sarıkamış’ın daha iyi anlaşılması ve daha iyi anlatılması lazım. O kanaatteyim, bilinmeyenlerden kasıt söylemek istediğim nokta bu, bilinmeyenler bunlar.” cheap Aciclovir generic Cialis Professional

NE YAZIKKİ DEDEM HAKLI ÇIKTI…

Dedesi Hasan İzzet Paşa’nın, Sarıkamış Harekatına karşı çıktığını ve önerilerinin kabul edilmemesi üzerine ordudan ayrıldığını söyleyen Yazar Altınanıt “Sarıkamış Harekatının hatalı olacağını üstlerine belirtti ve bu isteği, bu düşüncesi yerine gelmediği için de ordu komutanlığından ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Ve Sarıkamış olayı maalesef onun görüşlerinin doğru olduğunu bugün daha çok ortaya çıkarmış oluyor. Bu kadar şehitle, bu kadar yitikle onun haklı çıkmasını istemezdik”

YENİ KİTAPLARI DA HAZIRLIK AŞAMASINDA…

Hasan İzzet Paşa’nın torunu ve araştırmacı yazar Hasan İzzet Altınanıt, röportajının sonunda yeni kitaplarının da hazırlıkları içerisinde olduğunu sözlerine ekledi.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansta, video sunumları da yapıldı. Konferansa ilgi gösteren çok sayıda Bodrumlu anlatılanları dikkatle dinledi. Konferansın izleyicilerinden Serdar Kaşıkçılar düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; cheap Lasix “Çok duygulu ve çok değerli bir etkinlik. Hasan İzzetin bey’in de bu konudaki ciddi çalışmaları geçmiş tarihimize çok ciddi isimler, aydınlıklar ve şifreler verecek. Bence çok değerli ve bilinmesi gereken bir konu. Bu konuda çok şeyler hep gizli kaldı, çelişkiler içindeydi ama bu çalışma ışık tutacak sanıyorum. O inançtayım”
Sarıkamış’ın Bilinmeyenleri isimli konferans yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.